Cenk Eroglu

ayrıca Oya Bora-Aşk İhanet Vs. adlı albümde gitar çalmakla kalmayıp pek çok şeyde yapmıştır,özellikle Bu Benim Kalbimi Kırar adlı çalışmayı kesinlikle dinleyin derim,gerçekten Cenk Eroğlu'nun ne kadar iyi bir müzizyen olduğunun kanıtıdır..
 
Cenk aBi büyük müzisyendir. Hatta birkaç not benim bildiklerimden...

Özlem Tekin'in kime ne albümünde Yar Bana Varmadı adlı şarkının söz ve bestecisidir. Ayrıca Öz zehirli albümünde Ben Yağmurda Doğdum şarkısına vokal yapmıştır. Ayrıca ilk albümünde ise bir çok şarkıda back vokali vardır. Hala iyi birer dostlardır.
 
ya yutup da ben yağmurda doğdumu dinledim de
az önce doyamıyorum ya dinlemeye
hemen 6 sene önceye gittim o zaman ne güzeldi be
ayrıca son rüya
ve yolculuk rüzgara da var


trt de ki program kaç sene önce....
 
aynı şekılde benım de çok sevdığım bir şarkı ..,ben yağmurda doğdum!

çok sevdığım isimlerden biri,yenı bir album çıkarsa da dinlesek
 
gitarı türk gibi çalmayan insan. steve vai, joe satriani, steve lukather ,reb beach gibi çalıyor kendisi. (yanlış anlaşılmasın türklüğü aşağılama yok hepimiz türküz.)
türkiyede rock müziğe ve gitara kişilik kazandıran ender kişilerdendir. kendisinin yolculuk rüzgara albümünü 90'larda kadıköy bitpazarından 2. el almıştım çok güzel bir albüm kaseti hala durur. ayrıca özge fışkının albümünü de dinledim sound besteler, düzenleme,gitarlar harika gerçekten! cenk eroğlu'nun elinin değdiği her sound bi başka oluyor bence.
son olarak cenk eroğlu winger ile çalıştıktan sonra soundun da reb beach ögeleri, tapping numaraları artmış gibi.
gitarıda Suhr olmuş çokta iyi olmuş.

Teşeküür ederim.
 
Herkese merhaba.

Ben de Cenk Eroğlu ile ilgili bir şeyler söylemek isterim.80lerden 90lara özellikle Türk Pop Müziği piyasasında sıkca kullanılmaya başlanan sinitler ve elektronik sesler maalesef ilk kullanımların verdiği toylukla çoğu kez kötü kullanılmışlardı.Bu zamanlarda Cenk Eroğlu'nun ellerini dokunduğu albümler bir anda kendisini sivriltiyordu.Doğus-Tüzmen vs.

Türkiye'de yetişen birçok iyi gitarist var.Her gün bu forumlarda adlarını zikrediyoruz.Fakat hem iyi gitarist olup hem de iyi prodüktör olan adam sayısı cok az.Cenk Eroğlu,Nurkan Renda vs..

Rock,jazz tabandan gelip,zımba gibi gitar çalan adamlar,üzerlerine bir de örnekte oldugu gibi sağlam karakterler koyunca, el attıkları albüm ve eserler daha da kalıcı oluyor.

İyi akşamlar
 
E uyandıralım başlığı. İki gün önce Kip Winger'la cayır cayır çalışını izleme fırsatım oldu sonunda. Bu adamın ismi bende Reb Beach, George Lynch, Steve Morse, Dann Huff, Paul Gilbert gibi adamların yanında yazılıdır. Bir de acayip sıcakkanlı, mütevazı ve iletişim kurması kolay bir insan. İçtiği suyun şişesi kadar yeteneğe sahip olmayan tiplerin girdiği "star" triplerini görünce insan farkediyor. Gitaristliği ile de insanlığı ile de çok beğendiğim bir adamdır. Daha sık canlı dinleyebilsek keşke.
 

Benzer konular

Geri
Üst