Kiramen Katib-in (Ankara-metal)

Kiramen Katib-in, Tayfa’nın daha önceleri Murat’la bir araya geldiği ancak daha sonra aksaklıklar yüzünden yürümeyen bir projesi sonrası 2006’nın sonbaharında gruba yakın arkadaşları olan davulda Utkucan’ın, basta Özgür’ün ve vokal/gitarda Bilgehan’ın katılmasıyla oluşmuştur. En başından beri beste amaçlı olarak bir araya gelen grup, çeşitli cover çalışmalarından sonra kendi materyalleri üzerinde yoğunlaşıp çalışmalara geçmiştir. Konsept olarak bestelerin içeriğine gerek söz gerek müzikal olarak önem veren grup, kendine özgü bir yaklaşım içindedir ve bu doğrultuda çalışacaktır.
Rönesans sonrası müziğin de artık halk düzeyinde yapılabiliyor olması, daha sonraları 19. ve 20. yüzyıldaki akımların tüm dünyaya büyük boyutlarda etkisi, gerek insanların yaşam tarzlarını gerekse hissettirdiklerini değiştirmiştir. Bilim temelli ve materyalist akımların yanında mistik akımlar da türemiştir ve bu insanların yaşayış tarzlarına,hayatlarına büyük etkiler yapmıştır. Bunların doğal bir sonucu olarak “müzik” de değişmiştir ve halen değişmektedir. Grup bestelerini bu tip sentezlerden oluşturmaya çalışmaktadır ve insanın gerek kendi iç hesaplaşmalarını gerek bazı inanışların ve bunların insana etkilerinin yaşanış biçimlerini konu almaktadır. Diyaloglar ve isyanlar bazı yerlerde önplana çıktığı gibi, görece zayıf bir yaratık olan insanın yaşadıkları farklı bir dille sunulmak istenmektedir.
Grubun isminin kısa bir açıklaması olarak, inanışa göre yaptıklarımızı kaydetmekle görevli melekler vardır ve bunlara "Kiramen Katibin Melekleri” denir diyebiliriz. Bu meleklerin kaydettiklerine göre her insanın ahirette hesap verileceğine inanılır.
Grup beste çalışmalarına devam etmektedir. “Geçen” adlı beste grubun myspace sayfası olan www.myspace.com/kiramenkatibinn adresinden dinlenebilir.


Cover playlist;

Amon Amarth - Death in fire
Amon Amarth - Pursuit of the vikings
In Flames - Only for the weak
Bloodbath - The Ascension
My Dying Bride - The raven and the rose
My Dying Bride - She is the dark
My Dying Bride - For You
Immortal - Solarfall
Opeth - Masters Apprenticies
Opeth - Ending Credits
Satyricon - Fuel for hatred



Grup elemanları ;

Murat - Lead Gitar
Bilgehan - Vokal, Gitar
Özgür - Bass
Utkucan - Bateri

grupsle7.jpg


www.myspace.com/kiramenkatibinn
 
evet şimdi sırada bir konser haberi vereyim.
bir aksilik yaşamazsak ve herşey yolunda giderse cover ağırlıklı bir repertuarla 5 mayıs 2007 de Aydın 'da Adnan Menderes Üniversitesinde olacağız.
 
Geri
Üst