Cubase Sx3'te davul yazmak...

Ben biraz önce a1 vst ile denedim, zaten olmuyor ki dediğin şey. Mesela iki midi kanalı var, bir tanede a1 vst açtım diyelim. a1'in içindeki enstrumanlardan birini a midi kanalına, biribini b midi kanalına atmak istedim ama olmuyor. a midiye hangi enst. koyarsam b de aynısı oluyor. ( yada tam tersi)

Yani yapacağın iki tane a1 açmak. Yani iki tane edirol açmak. Yani.... başka birşey yok. :LOL:

Roland Edirol'u da hiç kullanmadım, onun için pek yardımcı olamıyorum bu konuda anlayacağın.... Kolay gele, çözersen buraya yaz, merak ettim vallahi. :)
 
F 11 den VST gösterip midi kanalına tanıtmalısın.
yoks Microsoft GM ... diye bir dosya göreceksin ondan ses gelse de metronom tutmuyor cubasein default click sesiyle.
deneme amaçlı LM7 kullan.
çok zamazingo bişi ama iş görür ilk etapta.
 
ünsalcım bana mı cevap verdin bilmiyorum da hallettim kusura bakmayın yazmaya gelmiştim sen cevap yazmışsın :D yalnız ben EZdrummer kullanıyorum f11 geyiklerini falan biliyorum teşekkür ederim yalnız takıldığım bişeyler olursa danışırım elbette çok sağol baboş!

Neyse sorunu hallettim yanlış ASIO driver seçiliymiş kusura bakmayın ;)
 
arkadaslar yilbasi hediyesi olarak ezdrummer ve addictive drums aldim kendime :D bi sorum olucak davullari yaziyorum tamam midi olarak ben bu sesleri ayri kanallar halinde alamazmiyim audio olarak
 
Ezdrummer'da, vsti'nin mixerinde aletleri farklı kanallara ataman için trk1 gibi seçenekler var kanlların altında. Programın arayüzünden o ayarlamaları yaparsan, ayarladığın trk kanalları aşağıda vst'nin audio kanallarında bölünmüş olur.
 
arkadaslarin dedigi sekliyle midi kanallari böldüm peki her bir kanali ayri bir audio dosyasi halinde nasi alabilirim yada alabilirmiyim audio mix down aldigimda hepsi tek bir dosyada oluyo bu sekliylede
 
audio mixdownda alttaki seçeneklerde audio track ler var üstünde vsti lar var , vist larda ez 1 ,2 ,3.. die seçip teker teker export edebilirsin ,solo yaparakta olabilir..
 
Arkadaşlar her kim ki Cubase'de davul nasıl yazılır diye başlık açmışsa ve her kim ki bu başlığa süper bir şekilde cevap verip olayı çözüme kavuşturmuşsa umarım bütün dilekleri gerçekleşir . Çok uğraşmıştım bu sorun için . Oyuzden bu foruma cevap yazan herkese binlerce kez Teşekkür Ederim..
Dominic...
 
ez drummer ve drumkit fromm hell patchi mevcut şu an elimde ancak bunları kullanabilmek için kesin olarak cubase sx 3 e mi sahip olmam lazım. çok fazla övdüşer ez drummer ancak bir türlü ulaşamadım yüklememe rağmen.
 
Standalone kurulum yapmadıysan bir host programa ihtiyacın var evet. Bu bahsettiğim kurulum biçimini de ezdrummer ı kurarken seçenek olarak veriyordur eğer varsa.
 
Ben hazır ritimler üzerine oynayarak başlamanı tavsiye ederim...hazır ritimleri kutucuklar şeklinde cubase e attıktan sonra üzerine oynama yapabilirsin...sol tarafta bir keyboard göreceksin ez de yüklü kitin tüm herşeyi o keyboard da var o ekranı açtıktan sonra gerisi kolay...
 
Geri
Üst