La Vita E Bella / Hayat Güzeldir

Tam ağlanacak bir film..=)-
Her şeye ragmen hayat güzel..
Robert Benigni nin hayatında yapıp, yapabileceği en iyi film daha iyisini çıkaramaz eminim...
Pinokyo ile tam anlamıyla s.çtı..
 
gerçektende iyi bir film ama ne bileyim artık sıktı bu filmler. ezilmiş yahudiler, cani almanlar filan. bende para olsaydı filistinlilerin çektiklerini anlatan bu tip duygu sömürüsü bir film yapardım.
 
premature_boy demiş ki:
gerçektende iyi bir film ama ne bileyim artık sıktı bu filmler. ezilmiş yahudiler, cani almanlar filan. bende para olsaydı filistinlilerin çektiklerini anlatan bu tip duygu sömürüsü bir film yapardım.
aslinda degindigin konu cidden cok tartisilmaya deger bi konu.Hollywood da yapilmasina "izin" verilen filmler diye...Benim istedigim ise ikinci dunya savasinda her alman askerini kötu göstermek yerine cogunun korkudan sesini cikarmadigini gösteren bi filmin olmasi ve insallah ilerde sansim olursa kesinlikle yapmak istedigim bi sey...Almanlarin hepsi cani gösterilmekte ama gercegin hepsinin öyle olmadigi ve cogunun korkudan sesini cikarmadigini herkes bilir herhalde.Simdi herkes nazi herif falan der bunu okurken ama bu sitede herhalde nazi olacak en son adamim :D
 
premature_boy demiş ki:
gerçektende iyi bir film ama ne bileyim artık sıktı bu filmler. ezilmiş yahudiler, cani almanlar filan.

Bu film de bunlar vardi evet,
ama filmde amac bunu anlatmak degildi bence. Gercekten duygu var filmde. Hatirlayinca aklima ne yahudiler geliyo ne de almanlar. Baba ogul geliyo, adamin ne kadar olumlu oldugu hayatin nekadar güzel oldugu.. vs vs.. Ama " Aaa! Klasik 2.dunya savasi iste!" diye gecmiyo aklimdan..
 
hayatımda göslerim dolarak islediim ender filmlerden, ağlayamıorum maalesef, başarabilsem kesin ağlardım, ilk perdede ne kadar komik, insanı neşelendiriyosa, ikinci perdede o kadar feci, insanı hüsünlere gark eden bi başyapıt,
 
yillardir bu filmi izlerim..lisede bile izlettiler..her seferinde aglarim..Bu tarzda olan filmeri cok severim.."Jacob the liar"'dan sonra izledigim en güzel filmlerden bitanesi..
 
Sinema tarihinin de, Yahudi soykırımını işleyen filmlerin de en başarılı örneklerinden biri olduğunu düşünüyorum. Yaşamayı sevmenin, ölüme yürürken bile yaşamın güzelliklerini görüp aynı zamanda gösterebilmenin mümkün olduğunu çok vurucu bir şekilde anlatır. İzlememek gibi büyük bir hataya düşmüş olan varsa, derhal bulsun ve seyretsin. :)
 
Muhteşem bir film...Gülümseten ağlatan kızdıran düşündüren harika bir film..Yani hakkında çok konuşmak yersiz: Bu filmin henüz tüm muhteşem terimleri kapsayan bir sıfatı yok..
 
Geri
Üst