Les Paul Askı Tavsiyesi?

Epiphone Les Paul Standard kullanıyorum kasık hizasında çalıyorum. 2 tane askı değiştirdim ikisininde kısa sürede pine tutturduğum derileri aşındı ve gitarı tutamayacak hale geldi o askılarla gitarı ayakta çalmam imkansız taktığım gibi çıkıyor. Diktim koptu, bez bantla yapıştırarak daralttım yinede aşındı aynı durum oldu.

20-30 Lira bütçem var Les Paul kasayı taşıyabilecek kısa sürede mefta olmayacak ucuz ve kaliteli bir askıya ihtiyacım var tavsiyeleriniz neler?
 
7 yıldır planet waves'in triballi, pin'e takılan yeri deri olan bir askısını ,2 senedir de jim dunlop'un uçları deri olan askısını kullanıyorum . Jim dunloplar için strap lock tavsiye ederim çünkü uç derisi fazlasıyla kalın olduğu için takması epey bir zor . Gitarlarım schecter'ın maun ve epey ağır olan serilerinden . Herhangi bir aşınma,kopma ne bileyim yırtılma, çıkma yaşamadım. Sağlam bir askı istiyorsan bence bütçeyi 2 katına çıkartman lazım.
 
Al pini, sıradan askının bile ömrü uzar. İstersen ikinci el al, en ucuzunu al.
Sahi 70 lira ne? Sahibinden sitesinde daha ucuza sürü sepet askı var?
Benim baktıklarım hep fender planet waves di ama ne bileyim insan yine de şaşırıyor 70 liradan başlıyor lafını duyunca bu arada şu vintage stili deri askılara bakıyorum forumda felan satan olsa sülük gibi yapışacağım ama :D
 
Les Paul'le kullanılan hiçbir askı tam olarak efektif olmuyor maalesef.. Ancak denildiği gibi Planet Waves'in kilitli askısı uzun bir süre iş görüyor.
 
Geri
Üst