Yağmur Adam

bu filmi izledikten sonra insanın otistik bile olmak isteyebileceği kanısına vardım.film çok güzeldi..bende en çok yer edinenler ,kürdan sayısını doğru tahmin edebilmesi ve akçaaba mı tam hatırlayamıyorum,o şurup olmadan pankek yiyememesi.

şurubum,pankekimden önce masada olmalı,yatağım pencere kenarında olmalı..anne babanızı deli etmenin en güzel yolu,rainman olmak :)
 
Değisik bir psikoloji seninkide tabi.Güzel bir film,daha dün bir arkadaşla bahsediyorduk,Ansiklopedi ezberlemeye falan çalışıcaksın böyle diye.Birde müziği çok güzeldi;çekimofina annane çekimofinaneeee!!!!
 
2 sene önce izlemek nasip olmuştu. Gerçekten kaliteli bir film; senaryosu mükemmel. Tom Cruise in çaylaklık zamanları ile Dustin Hoffman ın dehası ortaya harika bir film çıkarmış. Amerikan kültüründen beklemediğim bir aile bağı eğilimi...
 
hoffman otustik rolünü yapması için 1 yıl kadar o tip hastaların müşahade altında tutulduğu bir hastane kalmış aralıksız.. davranışlarını, hareketlerini konuşma şekillerini tam olarak yapabilmesi için yaptığı fedakarlık takdir edilmeyecek gibi degil hani..
 
döneminde aldığı oscarlardan da belli oluyor ne kadar kaliteli bi film olduğu.en özgün senaryo ödülü de almıştı hatırladığım kadarıyla.dustin hoffman ostistik bi insanı oynamamış sanki kendisi sahiden otistik.ilginç,ilgi çekici,gerçekci bi film bence.keşke bende de o adam gibi hafıza olsaydı derslerde aşırı kolaylık sağlardı.
 
Yalnız Cruise, Dustin Hoffman'ın oyunculuğu karşısında fazlaca ezilmiş gibi geldi bana. Bu arada filmdeki otizmin, modern tıbbın tanıdığı otizm ile alaksı yok bildiğim kadarıyla. Müzikleri de Hans Zimmer'e aittir, bunu da ekleyelim. :)
 
Yillar önce izledikten sonra yuzumde aci bir ifade birakan bir film. O kadar cabanin bir bakima bosa gitmesi beni baya uzmustu özellikle iki kardesin birbirine ne kadar baglandigini gördugum zaman. Performanslar ayakta alkislanir cinsten ve carolgerber dedigi gibi insanin otistik olmasini isteyebilmesini bile sagliyacak sekilde :) Hans Zimmer ise bence burda gördugum en iyi performansini veriyor ve bu kadar iyi muzik yaptigi bir film bilmiyorum. The Rock da olan muzigi de iyi ama bunu daha cok sevdim ben :) Kesinlikle izlenmesi gereken filmlerden birisi...
 
Seyrettiğim filmler içinde kesinlikle ilk üçe girer..

Dustin Hoffman'ın oyunculuk konusundaki tepe noktasıdır bu film..Her tür duygudan biraz vardır,komiktir de..

Yolda Tom Cruise'un en sonunda çileden çıktığı anı hatırlayın..

"Ne farkeder be,o da don,bu da don..Kmart'tan alınsa noolur,alınmasa ne olur..Don bu be!Lanet olası bir don sadece,tanrım çıldıracağım"

böyle bişeydi herhalde,yerlere yatmıştım gülmekten..
 
içinde tüm duyguları barındıran mutlaka izlenmesi gerekli bir film......

kardeslerime daha çok sevgi göstermem gerektiğini onlarla daha çok zaman geçirmem gerektiğini hatırlatıyor nedense.. ya bizde öyle olsaydık diyorum..

ayrıca bence oyunculuklar tam kıvamında tom cruise evet çaylaklık döneminde ama bence daha fazla oynamamış iyiki.. ozaman ki havasında şımarma döneminde gayet iyi oyun sergilemiş..
Dustin Hoffman a ise söz yok kesinlikle başka filmini görmesem bu adam kesin otistik derdim..

müzikleri ise hani yürüdükleri o yolda evet birçok yerde kullanıldı bir ara haber programında kullanılıyordu.. nezaman duysam uzun bir yolda meltem esintili, hafif yağmurlu yürüyesim gelir..di taki haberler için kullanılana kadar..
 
herkesin izleyipte ben izleyemediğim için nispet yapılan bir filmdi.ama en son 2 yıl öncesinden bahsediyorum.şimdi ise filmi 5 kez izlemiş ve her sefereinde bana başka tat veren bi klasik film haline gelimiş film olarak anılada yerini aldı.hele en son sahnede bir anda müzik başlıyor ya.yaracam ortalığı nerdeyse ağlamaktan ama el vermez arkadaşların yanında gönül ,karizmamız çizilmesin di mi:)
 
Geri
Üst