Man Cheng Jin Dai Huang Jin Jia / Altın Çiçeğin Laneti

Yönetmen Yimou Zhang
Senaryo Yu Cao, Yimou Zhang
Oyuncular Jay Chou, Yun-Fat Chow, Li Gong, Qin Junjie, Man Li
Filmin Türü Aksiyon, Drama
Orijinal Adı Man cheng jin dai huang jin jia
Yapımcı Firma Beijing New Picture Film Co.
Yapım Yılı 2006
Yapım Ülkesi Hong Kong, Çin
Orijinal Dili Çince
Dağıtıcı Firma Bir Film
Vizyon Tarihi 30.03.2007


Filmin Konusu

.
10. yüzyılda Çin'de, Kral (Yun – Fat Chow), Kraliçe (Li Gong) ve üç oğlunun hikâyesinin anlatıldığı filmde, güç dengelerinin nasıl kolayca altüst olabileceği gözler önüne seriliyor. İhanet, yalanlar ve tutku, Kralı Kraliçeye, babayı oğullarına düşürüyor. Hero ve House of Flying Daggers ekibinden bir şaheser daha...

fragmanını izledim. muhteşemdi. tam bir görsel şölen.Merakla beklemekteyim...
 
selamlar...

"hero"nun yönetmeninden bir renk cümbüşü daha desek kısaca abartmış olmam heralde :roll:
film saray içerisindeki dallas'ı aratmıyacak entrikaları anlatıyor kısaca. sadece yapılan işin, emeğin büyüklüğünü görmek için bile izlenebilir; aslında çok büyük bir senaryo ya da birşey yok filmde! bildiğim kadarıyla klasik klonlama tekniğiyle değil gerçek figüranlarla yapılmış darbe girişimindeki sahneler! gerçekten olağan üstü! herkese tavsiye ediyorum ;)
 
Eğer "Hero" kıvamında yapılmışsa film büyük keyifle izlerim herhalde,çünkü hero'nun dövüş sahneleri,efektleri ve kurgusu çok başarılıydı bence hatta o tarzda en iyilerden biriydi...bu benim fikrim tabiki
 
ben hem hero'ya hem de house of flying daggers'a hayran kalmıştım

buna da mutlaka gideceğim eminim bu da müthiştir....
 
Hero, House of flying daggers cok iyi filmler.
Crouching Tiger Hidden Dragon'u da listeye ekleyelim lutfen :)
Hatta listenin basina ekleyelim.
Bunlar kadar iyi bilinmeyen, daha sakin bir film Twilight Samurai, onu da ekleyelim :)
 
valla hero'yu sevmemiştim. bununda fragmanı pek hoşuma gitmedi ama kıyafetler falan güzel tasarlanmış. dövüş sahneleri falan renkli ve hareketli. izleyecek arkadaşlara şimdiden iyi seyirler ;)

saygılar
 
Renk kullanımını her zaman abartan ama bunu da şahana şekilde yapan Zhang bu sefer sarıya ağırlık vermiş ve yine tablo gibi bir film sunmuş bizlere. Eğer güzel kalitede bir versiyonunu izlerseniz gözleriniz bir süre sonra o renk cümbüşüne öyle bir alışıyorki diğer baktığınız herşey soluk ve cansız geliyor.

Curse of the Golden Flower, Çin Hanedanlığında sarayda yaşanan entrikaları ve dramatik bir aile öyküsünü anlatıyor. Konu olarak Dallas gibi dallanıp budaklanan ve tabiri caizse "kimin elin kimin cebinde" tadında bir hikaye. Ama usta yönetmenin elinden çıkan filmlerde konunun yanısıra görsel şölene de hazırlıklı olmak gerektiğinden hem göze hem beyne hitap eden iddialı bir film olmuş yine.

Herşeyiyle buram buram Yimou Zhang kokan filmin, dövüş sahneleri oldukça tatmin edici ve beklentilerin aşağısında değil. Filmin dramatik yönü de yine sonlara doğru şaşırtıcı ve "aslında öyle değil, böyleymiş" dedirten cinsten. Başlarda kültürel özellikler ve buna uygun olması gereken anlatımın sadeliği ve yavaşlığı sebebiyle durağan ilerlerken, bir film böyle bitemez der gibi ortalarından itibaren tansiyon yükseliyor ve finale kadar da yine bol bol aksiyon izliyoruz.

Gözüme hoş gelmeyen minik bir nokta vardı: Yimou Zhang'in diğer filmlerine bakınca renk kullanımı ve sahneleme başarısı tartışılmaz ancak bu filmde renklerin tonlarını çok kaliteli bulmadım, kasımpatı ve sarı uyumu çok güzeldi fakat genel olarak iç mekan renklerindeki tonlar beni büyülemedi. Akira Kurosawa'nın 70-80 yılı filmlerini andırıyordu.
 
Geri
Üst