Amfiden Pedaldan Bias Amp-fx'e Geçmek

Ev ortamı kullanıcıları için mantıklı görünüyor. Evde load box işine girişeyim dedim çok pahalı aletler. Mikrofonlama desen isobox lazım ondada kabini koy kaydet ama çalmak çalışmak için ideal değil. Dışarıya ses verdiği söyleniyor. Ekipmanı satıp Bias olayına giren memnun veya pişman olan var mı? Birazda sorularım var.
1- Windows veya Mac ortamında kullanmak verim açısından fark yaratıyor mu? Yani program ikisin de de tam verim çalışabiliyor mu?
2- Latency olarak ne durumdasınız. Kaç ms görüyorsunuz?
3- Ses kartı ne önerirsiniz. Sanırım Ad/da dönüştürücüleri ne kadar iyi olsa bu programda o kadar başarılı iş görür. Bunun dışında yine latency konusunda en iyi ses kartı hangisi mesela? (Bu en önemli soru daha önceden bu işlere giriştiğimde latencyi ne kadar düşürsemde gecikmeyi hissediyordum çok rahatsız edici bir durum).
4- Ipadte kullanılmak istenirse ipadin minimum hangi modeli olmalıdır?
5- Windows işletim sistemli tabletlerdfe çalışıyor mu? Çalışıyorsa sonuç nasıl? Ipad veya Tablet olsun bunları pc veya macte sadece bias arayuzu olarak kullanıp kayıtları pc veya macte yapabiliyor muyuz?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Ses kartı önermedin :D (Focusrite solo mk2 var fiyatıda uygun ama bilemedim) Bide sen iosta kullanıyorsun windowsta fark oluyor mu malum windows her konuda sıkıntı yaratmayı sever. Ipadte duzgun birşey almak pahalı. Hani işin yok birde amfi ipadle takaslayacak adam bul :D Şuan nakit sadece ses kartına param var. Ipad şu açıdan iyi olurdu evde toprak hattı yoksa eminim benim kasa ciddi dip ses yapacak.
 
Windowsta denemedim ama focusrite fena kart değil.
Bence makinanın performansı ile ilgili işler o latency konusu. Bence çok gecikme yapmaz.
Evde toprak hattın olmasa bile neticede ipadin çıkışını ses kartına gireceksin kayıt için yine dip ses yapacak.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Şimdi baktım 2 prize birine 2 kablo banyodakine 3 kablo geliyor. Yani 3 kablo olanda toprak olması muhtemel acaba nasıl anlarım. PC'ide 8 gm ram i7 2600 var içinde performansı iyi sayılır.
 
Focusrite gayet iyi de... Volkan şu yanlış bilgiyi bir düzeltelim, asıl evde geç saatlerde çalışmak için çok daha avantajlı olur iso-box, kısık seste hiç hiç ses vermez. Sadece çok sağlam tonlarla kayıt almak için biraz yüklenirsin, orda dışarı baslar sızabilir, gündüz vakti al bir zahmet öyle kayıtları da :D

Hele hele bir mikrofon preamp'i alırsan, cidden hiç dışarıyı rahatsız etmeyecek bir ses seviyesiyle çok şahane kayıtlar da alırsın. Bak çalma olayını geçtim, o zaten tavada keklik, kayıt bile rahat olur gece vakti. Focusrite'dan ya da alacağın ses kartından direct monitor açtın mı da sıfır gecikmeyle çalarsın işte, yapıyorum yani ben mis gibi oluyor.

Tabi Bias da güzel diyorlar o da ayrı, benim düşüncem sabit ama biliyorsun, her daim kabin!
 
Ayrıca iyi demişsin, şimdi farkettim, pc üzerinden açılan monitör bana da ne olursa olsun o gecikmeyi hissettiriyor. Bu işin de ses kartından çok bilgisayarda bittiği kalmış aklımda. Yani çok değilse de biraz keyifler kaçabiliyor.
 
windows 10'da bias kullaniyorum ses falan gayet iyi ki hoparlorler dandik olmasina ragmen, ses kartim roland quad capture ayarlari dogru ayarlandiginda 0 latency alabilirsin
 
windows 10'da bias kullaniyorum ses falan gayet iyi ki hoparlorler dandik olmasina ragmen, ses kartim roland quad capture ayarlari dogru ayarlandiginda 0 latency alabilirsin

Eğer efektli seai duymak istiyorsan 0 latency diye bir durum söz konusu değil.
Çok kuvvetli ve donanımlı bir bilgisayar ile 64 buffer sizelarda 3-4 ms ye kadar düşersin onuda zaten asla hissetmezsin.
Tespit çok doğru bu işte en büyük yük bilgisayar donanımında.
Volkan sendeki makina gayet iyi donanımda. Bu arada roland kartlarda fena değil tavsiye ederim. Benim büyük kayıt odasında studio capture var gayet güzel.
 
Buffer size ne farkettiriyor abi seste? Latency düşüyor evet ama ses kaliteside düşüyor mu?
@forbidden_city
Biasta baya pedal seçeneği falanda var herşeyi ucuza mal etmiş oluyorum 1 ses kartıyla. Yani youtubeda bakıyorum Marty Friedman'ada ipadi koymuşlar biasla çaldırmışlar falan arkadaş çok iyi ton.

Buda Neil Zaza'ya yaptırdıkları

Dunde Onur abi kayıt attı şaka gibi arkadaş. İnsanın inanası gelmiyor ama adamlar yapmış.
 
i7-4700MQ işlemciyle kullanıyorum ben. internetten ilaçlı versiyonunu buldum indirdim full olarak kullanıyorum tek sıkıntısı tonecloud denen zımbırtıyı kullanamıyorum online olduğu için onun dışında hiçbir sıkıntısı yok :D istersen link atarım
 
Geri
Üst