Guitar Pro

nasıl kullanıldığını anlatmak burdan zor, hem kendi bestlerini tab olarak kaydetme olanağı sunar, hemde diğer kullanıcıların yaptıkları tabları çalmanı(midi olarak)/ve okumanı sağlar. genel olarak bu işe yarar
 
Sen ne kadarını biliyorsun onu belirt biz üstüne tamamlıyabildiğimiz kadar tamamlıyalım.

Hiç Bilmiyorsan;

Öncelikle tab okumayı öğrenmelisin. Kısaca gitar üzerindeki perdelerin numaranlandırılmış halidir. 6 tane tel görüyorsun ordaki 6 çizgide. En üstteki aslında gitarın en alt teli. Yani klavyenin ters çevrilmiş hali. Sağ gitar kullanıyorsan gitarını koy karşına kasası sağa gelecek şekilde anlarsın. Tab sistemindeki görüntüde odur.

Yukarından aşağıya bakarsan o 6 çizgiye;
1. Çizgi - Mi teli. Gitardaki en alt tel.
2. Çizgi Si
3. Çizgi Sol
4. Çizgi Re
5. Çizgi La
6. Çizgi Mi

İşaretler

0 - tele boş vurmak perdeye basmadan.
1 - O tel üzerindeki il perde.
2 - 3 - 4 aynı mantık perde numarasıdır.

Tab okumayı biliyorsan;

Bu program ile kendi bestelerini stoklayabilirsin. Yada kulaktan çıkaramadığın parçalara bu program ile bakabilirsin. Bunun gibi şeylere yarıyor. Yani tab sistemiyle parçaları çalarak daha düzenli bir şekilde görmeni dinlemeni sağlar. Metin tablara göre daha rahat ve yararlıdır. Sen merak ettiğini sor ben cevaplıyayım cevaplıyabildiğim kadarıyla öbür türlü olmuyor :D
 
Kesinlikle mükemmel bir yazılım. Bir de elimde powertab var ama internetten bulabileceğin döküman ve programdaki enstrüman çeşitliliği yönünden bu programın yerini tutmuyor.
 
Gp3 formatında tab indirebileceğim bir site var mı? önceden mysongbook.com vardı ama oda şimdi ne olduysa kulllanılamıyor.. teşekkürler..
 
Arkadaşlar gitar pro çok iyi program ama unutmayalım bununla çalışan arkadaşlar ezberciliğe kaçar gitar çalarkende ne yaptığını bilmelisinz.
 
lovermanJames demiş ki:
RSE'den pek zevk aldıım söylenemez,hatta kullanmıyorum da.Gereksiz bişey

Aradığınız programa şu anda ulaşılamıyor, lütfen başka bir zamanda teknolojinin bir kaç kuşak daha değiştirdiği bir dönemde tekrar deneyiniz. Piyasadaki görevini yerine getiren en iyi program ve ses efektlerine sahip. Bunu beğenmediysen daha iyisi yok malesef. Daha iyi eğer gerçek sesleri istiyorsan teknolojinin taban yapması lazım. İlerde belki onuda yaparlar ama bu bana yetiyorda artıyorda.
 
Geri
Üst