Ses Kartı Seçimi Acil Yardım

@Mehmet B. Uzunosmanoğlu
Fark olacagi kesin. Daha karti almadim kabin ve isoboxi halledip evde kayit alabilecek kosullari yaratinca alacam.
RME yabanci forumlarda kart arastirmasi yaparken surekli karsima cikti. Fiyati ucuk ama ilerde dusundugum bir kart. Suan icin en dusuk modellerine bile gucum yetmiyor.
 
Hocam Bende pek anlamıyorum ama referans olarak verdiyseniz kesin güzeldir diye düşünüyorum.

Cahil ve kabaca sorumu bağışlarsanız sevinirim. Malum Üni okuyan garibanın teki olarak soruyorum. Aralarında fiyat olarak en bana gidecek hangisidir ?

Bu arada PC kullanıyorum Apogee'yi herkesin önermesine rağmen sadece mac ile uyumlu olması derin üzüntülere sevk ediyor beni :(
Sevgili dostum ,
Önce Apogee'den başlayalım. Apogee gerçekten kaliteli ürünler üreten bir firmadır. Ancak gerek Amerikan firması olması gerekse de en büyük pazarının Amerika olması nedeniyle ; bu piyasadaki ana akım müziklerin sound karakterine uygun ses kartları üretmektedir.
Bilindiği gibi ; bu piyasada R&B ve Hip-Hop tarzı müzikler ön plandadır. Dolayısıyla Apogee'nin ürettiği ürünler de bu tarz müzik akımlarının sound karakterine uygundur. Yani kendine has bir ses rengine sahiptir. Örneğin RME'nin sahip olduğu naturel sound'u bu cihazlardan alamazsınız. Özellikle akustik enstrüman kayıtı alıyorsanız bu konu çok önemlidir. Eğer Apogee'nin ses karakteri size uyuyor ise sizin için mükemmel bir cihazdır.
Sizin bütçelerinizde ; öncelikle RME Babayface'in ikinci ellerini önerebilirim. Eğer o rakamlara çıkamıyorsanız ; Audient id14'ü incelemenizi tavsiye edebilirim. Ancak Audient id14'e Babyface kadar kefil olacağımı söyleyemem.
 
Sevgili arkadaşlar ,
Bu arada Antelope Audio'nun yeni çıkardığı Zen Tour ses kartını incelemenizi tavsiye ederim. Gerçi cihaz pahallı bir cihaz ama malum her güzelliğin bir maliyeti var. Ben cihazı henüz dinleyemedim ancak Antelope'un başka bir ürününün kullanıcısı olarak gayet kaliteli bir cihaz olduğunu tahmin ediyorum.
Cihazın gitaristler açısından en önemli özelliği ; üzerinde on-board olarak analog tadında ampli ve kabin simülasyonunu bulundurması. Adamlar bu konuda son derecede iddialılar.
Zen Tour
 
Scarlett 2i2 kullanıyorum 2 senedir,memnunum.
Latency.png
 
Geri
Üst