Vocal Prosesörleri

Merhaba.
Konu biraz eskimiş ama, bi yardım rica edicem.
Şimdilik,evde electro klasik gitarımla kullanmak için, (TC HELİCON HARMONY G XT) almak üzereyim.
Aleti bağlıyacağım küçük bir amfikatörüm var ( Vox -Mini 3G 2) . Sokak müzisyenlerinin kullandığı türden. Sesi ev ortamı için baya doyurucu.
Şimdilik,çok kaliteli olmasa da, bu amfi girişine aleti takıp çalıştırabilir miyim? Teşekkürler...

Not: (Moriyondo arkadaşa da HARMONY G XT kullanım bilgileri için çok teşekkürler.)
124467 eklentisini görüntüle
Merhaba
Erden bey bende bir kaç gün önce Tc. Helicon harmony G-XT aldım. Cumartesi gelecek . Arayışlarımda en gerçekçi vokaller onda olduğu düşündüm siz ne düşünüyorsunuz. Saygılar
 
TC Helicon'un yıllardır kullanıcısıyım. Bence piyasadaki en iyi vokal proses firmasıdır. Vokal işleme konusunda daha doğalı yoktur. Armoni takibi de olağanüstü. Marka doğru ama model konusunda ne için kullanacağını belirtirsen daha detaylı yorum yapılabilir.
 
VOC 300 uygun fiyatlı sahne için yeterlidir !

VOC300 sahne için uygundur bence. Kullanıyorum.

TC Electronic Helicon Voice Live Pedal, profesyonel stüdyo aletidir. Ayrica 1000 EURO civarındaki bir fiyatla 300 USD lik bir harmonizer efekt pedalı aynı kategoride değerlendirmek pek de doğru değil.

VOC 300 fiyat/performans kategorisinde gayet iyi bir yerde bana göre...

Sahsi kullanım notları :
1- Kolay preset hazırlanır. ( hazırladım - kullanıyorum)
2- Reverb ve delay kalitesi sahne için çok idealdir. (zaman zaman mikserden verilenden daha iyidir)
3- Solistin ayağının altında neredeyse bir tonmaister olarak görev görebilir. (Çabuk alışıyor insan. Delay vermek istediğin yerde delay ver vokaline )
4- Harmonize ( 3-5 li back vokaller ) volume ayarı iyi yapılırsa gayet doyurucu oluyor.
5- Preamp-Compressor v.s. gibi özellikleri ile de sesim grubun altında kaldı gibi bir dert yaşanmayacaktır. Ben yaşamıyorum.

Aklıma gelenler bunlar şimdilik; yani 2 yıldır sahnede kullandığım oyuncak yorumları yapılan alet bayağı kullanışlıdır , kullanmayı bilmeyen çocukları veya 1000 EURO bir vokal pedalı için para ayırabilen arkadaşları ayrı tutuyorum tabi... ne mutlu onlara :)

Şarkı söylemek güzeldir.
Sevgiler,
Aradan uzun yıllar geçmiş mesaja döner misiniz bilmiyorum ama. Bu vocal300 de harmony ayarları nasıl yapılıyor. Bunun hakkında hiç bir bilgi bulamadım ve beceremedim
 
Geri
Üst