M-Audio FireWire Solo ve Fasttrack ikilemi

Arkadaslar bu konuya oldukca yabanciyim, biraz bilgi edinmek icin arama yaptim ama konu ile alakali karmakarisik ve alakasiz bircok baslikla karsilasinca careyi konu acmakta buldum..

sadece gitarim ve ekipmanlarimla amfimde caldigim parcalari bilgisayara oldukca net (cd kalitesi tabirinde) aktarabilecek bir kart istiyorum, kisaca bilgisayardaki diger effect yazilimlari vs vs seklindeki kisimlarina hic girmek istemiyorum, yani benim icin amfimin onune bir mikrofon koyup windows ses kaydedicisinin yapmis oldugu bir isi, cd kalitesinde yapabiliyor olmasi yeterli.. M-Audio FireWire Solo ve M-Audio Fasttrack sanirim anlattigim olculere en yakin olan kartlar..

Fasttrack gerek fiyat gerek kullanim kolayligi acisindan oldukca makul geldi ama kullananlar genelde cizirti ve latency gibi, (sanirim usb olmasinin sagliksizliklarindan) sorunlardan yakiniyor.. o yuzden biraz tereddutte kaldim..

FireWire Solo hakkinda net bir bilgim yok, zaten bunu alternatif olarak gormem tamamen fasttrack'da yasanan sorunlardan dolayidir..

bu konularla ilgili gercekten cok bilgili insanlar var, benim kullanacagim olculerde hangisi daha uygun bir secim olur, urunu uzun bir sure kullanmayi dusundugumude goz onunde bulundurarak ilgili arkadaslarin goruslerini, yardimlarini istiyorum ..

simdiden tesekkurler..
 
FireWire Solo gerçekten süper bir kart piyasada no latency olarak bilinir..
artı fire wire protokolunu kullandığı içinde oldukça hızlı transfer yapıyor...
özellikle dış kayıtları süper..
memnun kalıcaksınız...
 
bende de solo var. preamp lı olması büyük avantaj. dikkatli kullanım gerektiriyor. çalışırken kablo bağlantılarını kesilmesi problem yaratabiliyor. onun dışında hiç bir eksiği yok. tavsiye ederim. imzamdaki bağlantıdaki kayıtları bu kartla yaptım. CD kalitesindemi bir bakablirsniz. :)
 
kesinlikle firewere solo al!!!!!! usb ile işin olmasın çünkü bilgisayarına sağlam ve düzgün veri aktarmab lazım... ilk önce driverlerini yükle sonra kartı tak... pc açıkken de sakın kartın fşini çekme... böyle kullanırsan hiç sorun yaratmaz ve tam randımab alırsın. bu arada pc nin firewere girişi var mı yok mu onu iyi kontrol et. yoksa kart elinde patlayabilir
 
Kart elinde patlamaz. 1394 kart taktırır olur biter. 20 lira birşeydi sanırım. bende de firewire nam-ı diğer 1394 kart yoktu SOLO yu aldıktan sonra taktırdım. herhangi bir PCI kart gibi, basit birşey. Büyük bir olay değil. ;)
 
Geri
Üst