Ses Kartı Ve Mikser Yardım

C

cemust

Arkadaşlar ilk öncelikle herkese merhabalar. Evde ufak tefek kayıt ile uğraşıyorum size sormak istediğim şey ise ses kartına mikser bağlamak yani bağlamak her hangi birşey değiştir mi ve artı eksileri nelerdir. Ses kartım Focusrite 18i8 ses kartı.. Nasıl bir mikser alırsam bas tiz sıcaklık ayarlaya bilirim çok Bi param yok hangi marka önerirsiniz çok Bi giriş çıkış olmasına gerek yok yardımcı olursanız sevinirim . Mikser almamda ki niyetim yani istemem halk müziği ile uğraştığım için hep akustik kayıtlar almamdır. Sürekli akustik kayıt alıyorum. Şimdiden teşekkürler
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
Mikser almak yerine, ses kartınız ile hangi yazılımla kayıt alıyorsanız, yazılımın üstündeki eq ile tona şekil vermenizi tavsiye ederim. Düşük bütçeli bir mikser, sizin ses kartınızdakinden daha kalitesiz preamplara sahip olacaktır, bu da mevcut ses ve kayıt kalitenizi düşürüp, olumsuz yönde etkiler.
 
Selamlar,

Mikserle mix yapmanın bir mantığı olmadığını düşünüyorum. Kesinlikle kullandığınız kayıt programından gerekli eq ve efekt ayarlarinizi yapmanızı öneririm. Paranız cebinizde kalsın hocam.

Kolay gelsin.
 
Yukarısaki yorumlara katılıyorum. Uygun bütçe ile alacağınız mikser üzerindeki preamfi (ton katı) ses kartının preamfisinden daha iyi olmayacaktır. Sinyali boş yere kirletmeyin, gerekli eq ayarlarını kayıttan sonra yazılım ile uygulayın.
Ancak mikseri belki ses kartının monitör çıkışına bağlayarak, sinyali müzisyene veya kontrol odasına veya farklı kulaklıklara ayrı ayrı yönlendirmek için kullanarak, kayıt konforunu artırabilirsiniz.
Kayıttan sonra miks aşamasında bu mikseri yine devreden çıkartın. Doğrudan ses kartından monitörlere bağlantı yapın.
 
@antbalci doğru söylemiş.. iyi bir ses kartı belirli bir bütçenin altında alacağınız hemen hemen tüm mikserlerden iyi olacaktır.. seneler önce sormadan okumadan aynı gazla mikser aldık.. kayıtlarda intercom olarak işe yaradı, birkaç da konserde..
ben de sizden bir ricada bulunayım.. doğru dürüst yazın.. siz yazmaya (diğer kullanıcılarla kurduğunuz iletişime) özenmiyorken başkalarının sizin derdinize özenmesini beklememelisiniz.. (yine de özeniyoruz)
 
Geri
Üst