Parasını Hakeden Elektro Gitar Ve Amfiler

B
Abi yanlış anlama hani ama metal zone ve fullbore sevenlerin. 2 ay sonra

Şahsi fikrimce iğrenç bir pedal tabi herkesin sevdiği şeyler farklıdır :)
O senin zevkin. Bu pedal şuana kadar metal ton için yapılmış en başarılı pedallardan birisi.
Amfi ve gitar ne olursa sana metal tonu veriyor. Aşağıda single manyetikli bir gitarı ne hale getiriyor bir izleyen
 
vt 20 nin 0 ı nakit 700 tl ye 5 yollu fs ile birlikte satılıyor aslında da çok para sanki ya :S
Estağfirullah.

Id core çokta sert değil aslında. Vox Vt de öyle. Roland'ın Peaveyin Line6 'in desen neyse de :) Ama onlarında sesi bana göre vasat geliyor. Bence gayet gainli bir amfi HT5 üzerindeki isf de bu konuda epey yardımcı olacak sana. (Asıl amacı ekstra mid boost yada mid scoop yapmak olan isf, tonunu mesaya yada marshalla benzetir bu arada.)

Merhaba, Vox vt20+ kullanıcısıyım. Ve amfinin her yola gelebilecek bir amfi olduğunu düşünüyorum. Hele sertlik konusunda hiçbir sıkıntı çekmezsiniz çünki üzerinde 5 adet overdrive kanalı ve bunlarla birleştirebileceğiniz 5 adet te dahili od-dist. pedal simülasyonu bulunmakta. VT20+ ve onunla kıyaslanabilecek amfilerle ilgili bir özel mesajda bir yanıtım vardı bir arkadaşa. İsterseniz şuradan bakabilirsiniz:
not:Yüksek seslerde çalabilecekseniz kesinlikle vox vt20+'yı öneririm. Düşük seslerde diğer amfilerden bir farkı kalmıyor çünki. Sesin gerçek hacmini ve kalitesini en sağdaki watt-control'ü artırdıkça hissediyorsunuz.

Merhaba, görüşlerimi şöyle aktarayim:
Blackstar ID Core 20:
Üzerindeki efektler gerçekten başarılı, 4 reverb, 4 delay, 4 tane de mod. efekti var. Mod. efektleri biraz fazla abartılmış gibi ama onu da bilgisayarınıza bağlayıp amfinin birkaç tane daha özelliğini kullanarak dengeleyebiliyorsunuz. Hatta modulation efektlerinin seviyesini sıfıra getirerek compressor pedal gibi bile kullanabiliyorsunuz amfi drivedeyken. Cleanleri gayet güzel, temiz. Cruchlar da iyi fakat drive kanallarına geldiğimizde Metallica'dan daha ileriye gitmeyecek, hatta bazı Metallica şarkılarını da kaldıramayacak bir drive görüyoruz örn. mop, welcome home, all nightmare long... Amfinin üzerindeki eq seçenekleri çok kısıtlı olup ben sürekli bilgisayara bağlayıp çalıyordum. Bilgisayarda bass-mid-tizz ve isf olmak üzere 4 eq potansı kontrol edebiliyorsunuz ki isf gerçekten benim çok başarılı bulduğum bir özellik. Sıfır dip gürültüsüne sahip bu amfi ama bazen gereksiz yere sesi kesebiliyor yarıda. Bu özelliği de bilgisayardan devre dışı bırakıp çalıyordum ben. Bilgisayara bağlanıp çalınacaksa çok hi-gain bir amfi aranmıyorsa fiyatına göre en iyi seçeneğin bu amfi olduğunu düşünüyorum. 375 liraya alıp aynı fiyattan satmıştım bu amfiyi.
Blackstar IDTVP 30:
Id core serisinden farkı üzerinde 6 adet lamba modellemesi bulunması ve malzeme kalitesinin çok daha üst düzey olmasını söyleyebilirim. Üzerinde Bass-tiz-ISF eq potansları var. Bir yere kadar idare eder ama ben midleri kontrol edemeden çalamadım bu amfiyi. Sürekli bilgisayara bağlamak zorunda kaldım, büyük bir amfi olduğundan dolayı da beni biraz zorladı. Lamba modellemeleri her kanalda 6 farklı ton seçeneği daha demek. Seste çok büyük değişiklikler yapmıyor bu modellemeler ama küçük etkilerle bile istesiğiniz sonuçları alabiliyorsunuz çoğu parçada. Modellemeler sayesinde lambanın ID CORE serisinden biraz daha hi-gain'e yakın bir amfi olduğunu söyleyebilirim drive kanallarıda. Sıfır dip gürültüsüne sahip bu amfi ama bazen gereksiz yere sesi kesebiliyor yarıda. Bu özelliği de bilgisayardan devre dışı bırakıp çalıyordum ben. Üzerinde mid potansı da olsa satacağım bir amfi değildi, 870 liraya alıp 900 liraya kolayca satmıştım bu amfiyi.
Roland Cube 20gx:
Benim için gerçekten bir hayal kırıklığıydı bu amfi. Onca uğraş sonucunda elime geçmişti fakat drive kanallarını gerçekten beğenmedim. Clean kanalları ise duyduğum en iyi cleanlere sahipti. Ayrı kontrol edilebilen efekt potansları gayet başarılıydı. Drivelarda ise müthiş bir cızırdama ve dijitallik söz konusuydu. 2-3 gün kullanıp iade ettim. 500 liradan almıştım. Cızırdamanın sebebi evdeki topraklamanın çok iyi olmamasından da kaynaklanabilirdi ama Blackstar'larda böyle bir sorunum olmamıştı.
Vox vt20+:
Öncelikle amfinin hala kullanmadığım özellikleri var. Üzerinde bir yığın paralel bağlı efekt var, yani birini açtığınızda diğeri kapanıyor. Bu durum da bazı efektleri üst üste bindirememenize yol açıyor. Fakat bu durumu da en çok kullanılanları yani chorus ile delayi aynı anda vererek çözmüşler. Chorus+delay+reverb verebiliyorsunuz ama başka efektler birbiriyle üst üste gelmiyor. Aynı anda max 2 tane efekt kullanabiliyorsunuz. Bir de bunlardan ayrı olarak farklı çeşit efektlerin bulunduğu bir potans daha var. Acoustic, wah, treble boost ve drive pedallarının modellemelerini buradan alabiliyorsunuz. Ben burada genelde drive modellemelerini kullanıyorum. Diğerlerine çok ihtiyacım olmuyor. Ama Iron Maiden şarkılarında treble boost ile güzel bir sonuç aldığımı söyleyebilirim.
Amfide istediğiniz tonu bulmak biraz zor oluyor, ama bulunca da onu kaydedip bir daha o zahmete girmeyebiliyorsunuz. Anlamadığım nota amfinin üzerinde manuel kullanırken 11 farklı kanalının her birinde 3 farklı mod bulunuyor. 33 farklı ses ediyor bu da, ki bu 33 sesin bir kısmı drive kanalları bir kısmı clean kanallar. İsterseniz sol taraftaki efekt bölümünü kullanarak drive kanallarını boost ederek drive alıyorsunuz, isterseniz de clean kanalda bir drive pedalı modellemesi kullanarak drive alıyorsunuz.
Amfi güzel bir amfi, tek sorunu ne dersen belki gene benim evin topraklamasından kaynaklanabilir dediğim hafif bir cızırtı diyebilirim. Ama geçenlerde fark ettim amfinin çok yakınında çalıyormuşum. Artık amfiyi kendimden uzakta ve daha yüksek seste çalıyorum. Drive kanallarında volume saat 12 yönünde, master saat 12 yönünde watt artırıcı ise saat 10 yönünde kullanıyorum. Benim için evde gayet yeterli bir ses çıkıyor ki daha fazla açmaya dayanamıyorum. Bu seviyedeyken o cızırtılar duyulmuyor ve gayet memnunum. Bateri eşliğinde çalarken de bana baterinin altında kalacakmış gibi gelmiyor amfiden gelen ses. Biraz daha açtığımda da aynı kalitede ses alıyorum, cızırdamalar duyulmuyor. Dip gürültüsü yok amfide, cızırtı gibi sesler var. Onlar da topraklamadan gelebiliyor olabilir işte. Ben 700 liraya footswitchi ile birlikte almışım kampanyadan. Bulabiliyorsanız siz de böyle alın. En az 2 yıl daha amfi sorunum olmayacak gibi görünüyor.
Ha bir de treble potansı biraz cızırtılarla doğru orantılı şekilde çalışıyor. Tizleri saat 2 yönünden çok açamıyorum. Yoksa cızırtıdan çalınmıyor, ama treble isterseniz efekt bölümünden boostlayabiliyorsunuz. Dediğim sadece drive kanallarında geçerli. Clean ve crunch kanallarda treble gayet güzel çalışıyor yüksek seviyelerde de.
 
ben çok sonra geldim pek okuyamadım yararlı olmasada blackstar id core 10 ev için veya taşımayı sevenler için tam bir f/p ürünü tavsiye ederim/soru yanıtlarım
 
B

O senin zevkin. Bu pedal şuana kadar metal ton için yapılmış en başarılı pedallardan birisi.
Amfi ve gitar ne olursa sana metal tonu veriyor. Aşağıda single manyetikli bir gitarı ne hale getiriyor bir izleyen


Şuradaki tonları ciddi ciddi seviyor musunuz? Bu pedalın seslerini en güzel olarak Barış Benice'nin kayıtlarında duydum. Ki ona rağmen tonları fazlasıyla yapay gelen bir pedal. En başarılılardan değil, başarılı bile değil bana göre :) Zaten belli bir süre bu işlerle vakit geçiren kitle, genellikle bu pedalları (metal muff, fullbore, mt-2 vs) bırakıyor kenara. Amfi drive'ı şart falan demiyorum yanlış anlaşılmasın, misler gibi bi' dolu pedal var.

Demek istediğim bu işlerde yeni olanlar zamanla anlıyor neyin ne olduğunu. Kulak seçici olmaya başlıyor. Detaylara kalıyor iş.

Yine de beğenen alsın tabii. Ben asla tavsiye etmem :)
 
Şuradaki tonları ciddi ciddi seviyor musunuz? Bu pedalın seslerini en güzel olarak Barış Benice'nin kayıtlarında duydum. Ki ona rağmen tonları fazlasıyla yapay gelen bir pedal. En başarılılardan değil, başarılı bile değil bana göre :) Zaten belli bir süre bu işlerle vakit geçiren kitle, genellikle bu pedalları (metal muff, fullbore, mt-2 vs) bırakıyor kenara. Amfi drive'ı şart falan demiyorum yanlış anlaşılmasın, misler gibi bi' dolu pedal var.

Demek istediğim bu işlerde yeni olanlar zamanla anlıyor neyin ne olduğunu. Kulak seçici olmaya başlıyor. Detaylara kalıyor iş.

Yine de beğenen alsın tabii. Ben asla tavsiye etmem :)
Zevk meselesi :D
 
Geri
Üst