006 Veya 007 Tel Seti Nerde Bulabilirim?

ister tüm tellere 07 tak

Aklıma Rob Scallon'ın elektro gitarın tüm tellerini bas gitar telleri ile değiştirerek djent yaptığı video geldi :D :D :D

Hani aldığımız zibilyon tane pedalla-amfiyle şunun tonu, bunun tonuna yaklaşmaya çalışıyoruz ya. Bu arkadaş da 07 veya 06 ile Gibbons'a yaklaşmaya çalışıyor olabilir? Böyle düşününce hiç de saçma bir istek gibi gelmiyor.
 
Arkadaş deneyeceğim demiş, neden bu kadar karşı çıkılmış gerçekten anlamıyorum. Kimi demiş standart kalınlık ve akortta da denenecek şeyler var bunlara vakit harcama kimi demiş ton alamazsın kimi demiş sen a mısın b misin. O zaman kimse hiç birşey denemesin, aynı gitarlarla, aynı şekilde aynı müziği yapalım hepimiz, gram değişme, gelişme olmasın. Bu nasıl bir kafadır gerçekten anlamak güç.

@santamarias sen bu saçma sapan yorumlara aldırma dostum, al dene. 07 bul dene, ne bileyim ister tüm tellere 07 tak dene ne yaparsan yap, olmazsa da olmasın ama denemiş olursun, olur da körün taşı denk gelir, orijinal birşey çıkar ortaya, biz de bu birbirinin aynı müziği yapan .11 telcilerden farklı birşey dinlemiş oluruz :) Amazonda .007 set bulman mümkün. 2 haftaya gelir, 2-3 paket alırsan gümrüğe de takılmaz.

İnsanlar yardımcı olmaya çalışmış işte. Olası riskleri göstermiş. Bu konuda başlık açıldığı için fikirlerini söylemiş kibarca. Karşı çıkılan bir durum yok. Forum amacına uygun kullanılmış işte?

Polemik çıkartmak için uğraşılmamış mesela dikkat edersen. İnsanlara "Bu nasıl bir kafadır?" vb. bir dil ile başlık baltalanmaya da çalışılmamış. Saygı sevgi çerçevesinde akan giden bir başlık var.

Mesela şöyle bir şekilde yazsaydın bu dediklerini:

"Merhabalar,

Ben burada yazanların aksine kesinlikle denemen gerektiğini düşünüyorum. Ne de olsa bir şey kaybetmezsin bla bla bla bla"

"Bu birbirinin aynı müziği yapan .11 telcilerden biri" olarak sana ufak bir öneri olsun bu da.
 
Bir örnek vereyim. Yıllarca tünel'de herco flex pena aradım, bulamadım. Kaç kere kıvılcım'a gittim, getirmiyoruz kimse almaz dediler. Neyse sonunda getirdiler, 20 tane birden aldım. Normal flex penalardan daha pahalı ama neticede flex ya... :) Şimdi getiriyolar neyse. Arkadaşlarım bakıyo "sen karı mısın kardeşim bu penayı niye kullanıyosun incecik" diyolar. Ben şimdi nasıl anlatayım bu adamlara niye kullandığımı?
 
Ek: Ondan önce de Phil Collen sağ olsun paslanmaz çelik pena kullanıyodum.
s-l300.jpg
Paket paket alıyodum bunlardan. Paslanmaz Çelik telle beraber kullanıldığında öyle twangy bir ses veriyor ki anlatılmaz yaşanır. Neyse, son dönemde bunlardan da bulamamaya başladım çünkü kimsenin almadığını fark ettim. Halbuki ufacık bir pena bile ne kadar ciddi bir ton değişimi yaratabiliyor ve tüm çalım tarzınızı değiştirebiliyor.
Başlığı açan arkadaşa buradan selam olsun. Comfortably Numb ya da Sweet Child O Mine solosunu kusursuz çalabilmeyi marifet sanan adamların ülkesinde kendi tarzını yaratmaya çalışıyor. Halbuki David Gilmour zaten o soloyu atmış, Slash de atmış, dünya halkları ne yapsın senin atacağın kopya soloyu. :)
 
Hadi son olarak da bunu koyup gideyim, bakmayın kusura. Aerosmith efsanesi Joe Perry'nin turne gitarları. Ve kullandığı gitar tuningleri, çeşit çeşit, her gitarda farklı, bir bildiği vardır herhalde. :)
 
"Gitara 0.7 tel takıp deneysel şeyler denemektense gitarda normal tune de yapılabilecek bir çok deneysel farklı şey mevcut :)
Yani böyle şeylere gelene kadar, kendinle ilgili geliştirmen gereken eminim bir çok konu vardır. Bence eforunu ve paranı böyle şeylere ayırmalısın."

Bu yazdığınız karşı çıkmak değil midir? Uğraşma böyle şeylerle, hazır yapılmışlar var, git onlara çalış demek değil midir? Ya da acaba arkadaşın hevesini kırıp, bu işten vazgeçirerek sizin tabiriniz ile "baltalamaz" mı başlığı? Arkadaşın sorusu "gitar kariyerime nasıl ilerlemeliyim?" şeklinde değil. "007 set nereden bulurum" şeklinde, yani size ben bu parayı, zamanı nasıl harcayayım diye sorulmamış. Ayrıca;

"1 hafta sonrada gitarımın sapı yamuldu diye başlık açma ihtimalin yüksek ama."

Şeklinde kinayeli bir üslup kullanmak da aslında bu mesajda dediklerinize baya ters düşüyor. Çuvaldızı kendimize mi batırsak acaba?

Son olarak da ben de "fikirlerimi belirttim" ve bu kafayı anlamadığımı söyledim. Konunun akışını bozmadım, tam tersine konuyu açan arkadaşa destek oldum. Fikrini gerçekleştirmesini ve bunun için aradığı şeyi nerede bulabileceğini söyledim. Polemik çıkartmaya da çalışmadım, polemik çıkartmaktan vakit kaybı haricinde ne gibi bir çıkarımım olabilir ki zaten. Benimki biraz arada bir zülfü yare dokunmak oldu. Tam yerine rast geldi ise benim yapabileceğim bir şey yok :) Nedense bizim ülkemiz gitarcılarında eskiden bilinene ne olursa olsun sıkı sıkı bağlı kalma gibi pis bir alışkanlık var. Kendileri ne yaparsa yapsın, ama bu görüşlerini, deneysellik merakı içinde olan arkadaşlara empoze etmeye çalıştıkları zaman da karşı çıkmayı doğal hakkım olarak görüyorum. Konunun selameti gereği de bu konuda tartışmaya devam etmeyeceğim.

Bakın ne güzel yazmışsınız şimdi ifade etmek istediklerinizi :)
Hiç bir yazdığımda kinaye, mübala ya da herhangi bir edebi bir teknik kullanmadığımı belirterek bende tartışmaya devam etmeyeceğim :)
 
Geri
Üst