Bir Forum Üyesinden Gelen Tavsiye Mesajları

Haklısınız ama bu başlığı açarken karşı tarafı rencide etmiş bulundunuz. İsim vermemeniz önemli değil, kişi bu yazıyı okuduğunda açıkça kötü hissetmiş kendinizi. Siz herkese attığını öğrendiniz. Hayatınızda bir şey değişmedi ama karşı taraf gereksiz yere üzüldü. Tartışma buradan doğuyor işte.

Mesajın içeriğini gizleyerek, özetleyerek açıklamak ayrı. Ki bu tip mesajların diğer kullanıcılara gidip gitmediğini öğrenmek açısından başka yol yok bir şekilde mesaj içeriklerinden bahsedilmeli. Ancak Mesajı olduğu gibi copy-paste yapmak yanlış diyorum.
 
@tecrubelicahil 1) forumdakilere şov yapıyorsunuz. niye yapıyım bunu da açıklar mısın ? Yani bunun ne gibi bir getirisi olacak , anlamak istediğim ne kazandırdığını düşündüğün ?

ilk başta taciz olarak nitelemiş olmanız.. Bak bu senin kanın benim değil , mümkün olduğunca ilkokul seviyesine indirmeye çalıştım işe yaramamış sanırım

''Kullanıcı adını buraya yazmayacağım ama bir üyemiz 3. kez özel mesaj atıp tavsiye istiyor, sadece bana mı yoksa önüne gelene mi atıyor merak ettim. Size de geliyor mu bu mesajlardan ? '' daha net sorayım şurda taciz edildiğime dair ne yazmışım.


''Başlık açılmamalıydıyı savunuyordum'' bende tam tersini savunuyorum...
 
Aslında burada bazı problemler var, bence bunları düşünmek gerekiyor...

1- Hepimiz devamlı olarak açılan öneri başlıklarından bıkmış durumdayız...Temelde, bilgi ve tecrübe sahibi neredeyse hiçbir forum kullanıcısı, bu konulara girmiyor ve cevap vermiyor...Bu kapsamda, öneri isteyen kullanıcı aslında amacına ulaşamamış oluyor, hatta amacından sapmış oluyor...

2- Kullanıcılar, başlık açmak yerine ÖM ile yardım isteyince de "Alla alla" diyoruz...

Peki nedir temel sorun? Bu soruya cevap vermek pek kolay değil, iki tarafın da kendince haklı olduğu noktalar var...Bilgi sahibi kişiler, haklı olarak, "Öneri isteyen otursun, biraz araştırsın...Eskiden bu kadar bilgi yoktu, biz çılgınca araştırırdık" diyor...Öneri isteyen genelde genç arkadaşlar ise "O kadar çok bilgi var ki, nereden başlamalı?" diye düşünüyor, ve bir çok zaman da işin içinden çıkamıyorlar...Sorunun uç noktaları ise şöyle, bilgi ve tecrübe sahibi bazı arkadaşlar önerileri dinlenmediği yada öneriler ardından saçma sapan tercihler yapıldığı zaman, motivasyonları azalıyor ve bir daha öneride bulunmak istemiyorlar...Bazı öneri isteyen arkadaşlar ise, gerçekten hiç ama hiç araştırma yapmıyor, "Amman, ne uğraşacağım, sorarım, olur biter" diyor (ki internet ile büyümüş jenerasyon bir çok şeyi bu şekilde yapıyor)...

Çözüm? Aslında, genel bir çözüm var mı, bilemiyorum ama yeni başlayanlar temel, yol gösterici bazı bilgileri bir başlık altında toplayıp, bu arkadaşlara yardımcı olmaya çalışabiliriz...Sevgili @stark96 ın alınmayacağını düşünerek (ki eğer aksi olursa, hemen temas edebilir ve ben de kaldırırım) aramızdaki ÖM deki önerimi paylaşmak istiyorum...Bunu yazabiliriz başlığa örneğin...

İnanın bu seçim çok önemli değil, ikinci elde kolay elden çıkartabileceğiniz görünüşünü beğendiğiniz gitarı alın...Önemli olan, gitar çalmak, bol bol ama bol bol bol gitar çalın, (bu gitarlar birbirlerine denk), siz iyi gitar çalın, ton fikri kafanızda oluşmaya başlasın, gitardan farklı beklentiler edinmeye başlayın, iyi gitar sizi bulur, merak etmeyin...İşin özü gitar çalmak, bu işlere kafa yormak yerine, alın bir tane gitar, başlayın çalmaya...

Forum yönetimi olarak, bizim de düşündüğümüz Forum Yapısıyla ile ilgili bazı iyileştirmeler var, umarım yakında hayata geçirebiliriz bunları...

Ama yeni başlayan arkadaşlar da, haklı olarak alabileceğinin en iyisini almak istiyor, biz de öyleydik bence....Ne bileyim, biraz irdelemek gerek bu konuyu...:confused:

Sevgiler ve saygılar...
 
Bende konuya son mesajımı yazıyorum ( tabi çıkıp biri şov yapıyorsun, manevra yapıyorsun, ego tatmin ediyorsun vs gibi ilkokul seviyesinde saldırılarda bulunmadığı sürece)

Esasında konuyu alıp uçuran ben değilim , bana tabi ki danışanlar oluyor , tabi ki benim de danıştığım tavsiye istediğim tanıdığım tanımadığım insanlar var burada bulunmamın nedeni bu zaten .

Bu konuyla ilgili ilk mesajım çok ama çok açık , niyetini anlamak .

İlk gelen mesaj bilgisayar başında değilken sanırım gece geç bir saate gelmişti , telefondan bakarken fark ettim, samimiyetsiz de gelmişti telefondan yazmaya üşendiğim için okuyup geçtim sonrasında da unutmuşum cevap vermeyi araya başka mesajlar girmiş. . 1 Hafta sonra bir mesaj daha geldi 3 tane gitar tavsiyesi istiyordu hiçbiride ilgi alanımda olmayan gitarlar, cevap vermedim. 3. Mesajı görünce kullanıcı adı aklımda kalmış açıp baktım 1 hafta önce gelen mesajın sahibinden gelmiş. Önceki mesajdaki gitarlarla alakası yok. Aklıma önceki 3 gitarı iyiki araştırmamış , yazmamış vakit harcamamışım diye geldi . Sonrada niye 3 ayrı mesaj attı ki diğerine ekleyip te gönderebilirdi sanırım önüne gelene atıyor düşüncesi geldi. Başlığı da bunu istinaden açtım. Sonrada hep beraber öğrendik böyleymiş. Hatta tavsiye alıp '' önerdiğim bir modele çok ikna olmuştu ertesi gün gidip alacaktı bak almamış demek '' gibi yanıtlarda gelmiş.

Sonuç olarak başlığı açmakta haklı olduğumu ve istediğim sonuca ulaştığımı düşünüyorum.
 
Aynı şey benim bile başıma geldi. "Sen bilgili birine benziyosun" ile başlayarak (ki bana gelene kadar kimler var herkes biliyordur) öneri istedi benden bir kaç forum üyemiz. Benim de aklıma forumda açılan onlarca tavsiye başlığı geldi. Neden forumda konu açmıyor diye kendi kendime düşündüm tabiki. Ama sonrasında belki fikrini önemli gördüğü spesifik bir kişiden fikir almak istemiştir diye düşündüm ve cevap verdim elimden geldiğince.
Hatta instagram'da bile geliyor bu tarz sorular. Video koyuyorsun, soruyor o tekniği ben iyi yapamıyorum bana yol gösterir misin diye. Hoşuma gitmiyor değil. Bana ya da bir başkasına sormaları değil öğrenme istekleri hoşuma gidiyor.
Yani neticede birisi size bir soru soruyor ise onun için sizin fikriniz önemli diye düşünmek gerekir bence. Cevaplayıp cevaplamamak kişinin inisiyatifinde olmalı.
Ben de sorabilirim yani özel mesaj ile sorum olursa. Bu kişinin fikrine ayrı önem verdiğim içindir. Yadırganacak bir durum yok bence. Öğrenmek sormak iyidir. Zaten forumun ana fonksiyonu bu.
Saygılar.
 
Geri
Üst