Şu Fotoğraftaki Gitarın Rengi

merhabalar abilerim kardeşlerim ekleyeceğim fotoğraftaki gitar haliyle hoş bir gitar ancak rengi beni benden alıyor. düşündüğüm kadarıyla gitarın üzerindeki boya kaldırılmış çünkü ağacın damarları fazlasıyla belli ancak gövdenin rengi beyazımsı hoş bir renk yani anlayamadığım ya ağacın rengi öyle yada boyası sökülen ağaca birşey uygulanmış bilen veya fikri olan varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim kendi stratıma yapmak istiyorum şimdiden herkese teşekkürler :)

http://i.hizliresim.com/QQvXQg.jpg
(resim uploadlayamadım link koydum kusura bakmayın)
 
Renk olarak @Dog The Bounty Hunter 'in dediği mary kay white da yüksek bir ihtimal. Benim söylediğim daha bilinen bir renk, cilanın etkisiyle o şekile de gelmiş olabilir. Ama bu iki renkten başka bir renk olacağını sanmıyorum. Üretimde belki ağacın damarları gözüksün diye cila veya boya ince atılmış daha sonra eskitme olayı uygulanmış olabilir. Çokta ağaçlık bir şey olduğunu sanmam. Dediğim gibi çok emin konuşamıyorum, bir bilene sormanda fayda var.
 
Rustic Ash modeline benziyor ama custom shop falan olabilir. Ağaç o renk değil, transparan beyaz boyası var.

fender-fsr-american-stratocaster-rustic-ash-olympic-white-rosewood-252897.jpg
 
Kendisine instagram'dan filan mesaj atsanıza? Hem diğer özellikleri de sorabilirsiniz. Renk de çok hoşmuş bu arada. Tam proje gitarı yapmalık. Nitro cila+hafif relic işlem+bu renk=10 numara :)
 
Bu arada Gövde dişbudak gibi duruyor ağaçın figurlerine göre bakarsak bir de ağacın renginin göründüğü yerler oldukça açık renk. Kızılağaç olsa bir ton daha koyu-kızılımsı olmalıydı.
 
Geri
Üst