Manyetik Yuvalarının Boyutu

Eğer benim gibi başka sorun yaşayanlar da varsa diye genel bir başlık açmaya çalıştım umarım kilitlenmez :)

Öncelikle çok acil yardıma ihtiyacım var. Ibanez RG1570 gitarımdaki v7-v8 manyetikleri söktüm yerine RG2550 den çıkma Dimarzio/Ibz manyetikleri taktım. Ama çok büyük bir sorun var. Benim gitarın manyetik yuvaları yeterince derin değilmiş ve sanırım v7 v8 manyetikler standart bir manyetiğe göre daha inceymiş yani LCD monitör gibi düşünebilirsiniz :) Şimdi ben bu Dimarzioları taktım ve manyetikleri indirebildiğim kadar indirdim en sona dayandı fakat halen normalden yüksekte duruyor 8O

Aynı sorunu yaşanlar var mı? Ne yapmam gerekiyor gövdeyi birazcık oydurcam mı :(
 
Sanırım uzun bacaklı oluyor 2550'nin manyetikleri...

Muhtemelen manyetiklerin yükseklikleri sorun yaratmaz. Sadece yükseklik vidasının olduğu kısımlara kalınca birer delik açılacak.

http://www.edromanguitars.com/newsite/customshop/images/bod_bcrDC.jpg

Bu resimde görüldüğü gibi olacak. zor bir işlem değil...

Ama eğer manyetiklerin bobinlerinin olduğu kısım farklıysa işin biraz zor olacak...

Bunu anlamak için manyetiği ters oalrak yuvaya koyabilirsin. Manyetiğin gerçekte alt tarafı gitarın yüzeyine göre istediğin yüksekliğe geliyorsa sadece yükseklik vidalarının alt kısmını oyman yeterli. Matkapla kendin bile yaparsın...

Eğer ters manyetik çok yüksek kaldıysa tamamının derinleştirilmesi gerek.

Kolay gelsin...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Oyulduğu zaman düzelebilir gibi çünkü manyetik komple yuvanın tabanına değmiyor sadece bacakları tam oturdu. Peki bu 2550 den çıkma manyetikler mi normale göre biraz uzun bacaklı yoksa benim gitarın yuvası mı normale göre daha az oyuk? Yani mesela Dimarzio Evo alsam onları taksam aynı sorunu yaşarmıyım?
 
Manyetiklerin bacakları farklıdır. Evo'nun bacaklarını bilmiyorum ama uzun ya da kısa olabilir, buna fazla sorunmuş gibi bakma...

Geçenlerde Washburn BT4 gitarımın manyetiğini ve elektronik aksamını değiştiriyordum. Elimde 3 tane çerçeve vardı. Sadece birisi gitara uyuyordu. Ayrıca Bill Lawrence L500, istediğim çerçeveye uymadığı için çerçeveyi eğeledim. Çerçeveler için yeni delikler açtım.

Potansiyometrelerim ince şaftlıymış. Pot deliklerini de genişlettim.

Switchcraft jak girişi kalın geldi, kenarlarını kestim.

Yani olabiliyor böyle şeyler... Ufak müdahalelere hazırlıklı olmak lazım...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Çok teşekkürler cevabın için.

Şimdi internetten v7 v8 in resimlerini bulabildim de onun bacakları hiç yokmuş :) O yüzden böyle bir sorun yaşadım artık oyarak halledicem..

Resimler
Ibanez v7
Normal bir Dimarzio

Aradaki fark bariz.. V7 de bacaklar yok.
 
Arkadaşlar vidayla civatayla olcak iş değil mecbur oydurucam gitarı. Merak eden arkadaşlar varsa paintte çizmeye çalıştım baya bir komik oldu ama umarım anlaşılır :)

sorunnl4.jpg


v7 de halen vidalar sıkılabilir durumdayken dimarzio da vidalar tamamen sıkılmış bacakları gövdeye kadar inmiş fakat tele yine de çok fazla yakın :(
 
Hehe elimden geleni yaptım :)

Aslında sesi de hoşuma gitti böyle baya bir güçlü oldu :) Köprü manyetiği ile teller arasında 1.5mm, sap manyetiği ile teller arasında 2mm mesafe var.
 
çok zor bi işlem değil aslında oldukçada kolay. dedikleri gibi kalın bir matkap ucu ile sadece vida girişlerini kendin bile oyabilirsin. Ama ufak da olsa bir sorun çıkmaması açısından bir ustaya yaptırsan daha iyi olur diye düşünüyorum =)
 
Ben de bu iş için yeterli alet edevat olmadığından bugün tünelde ekrem usta'ya oydurdum gitarı :) Şimdi mesut ve bahtiyarım :LOL:
 
Cleanlerde ses tabikide yine güçlü geliyordu yumuşak bir clean ses çıkmıyordu ama öyle patlama veya cızırtı yoktu.
 
Geri
Üst