Rockfabrik Effects-mind Abuse High Gain Distortion

İşte o konuyu bilmiyordum. Muhtemelen dediğin gibidir :(
Ola başlarda eğlencesine yapıyordu ama şimdi ciddi kazanıyordur bu işlerden, Musikmesse' de Randall için çalıyordu, zaten söylendiği gibi hep aynı ton çıktığı için inceleme değeri taşımadığını düşünüyoruz. Ama kesinlikle youtuber fikri var ve ilk fırsatta gerçekleştirilecek.
 
Messe'de stant açmak daha güzel bir yatırım olur,eskisi kadar büyük markalar olmuyor artık.
Geçtiğimiz yıl Musikmesse' ye gittik, söylediğinizin aksine Musikmesse artık büyük markaların şov alanına dönmüş durumda. Geçtiğimiz yıl bir tek butik pedal firması dahi katılmadı Almanya dışından, hatta Alman pedal firmalarının bile birkaçı vardı, boss, randall, blackstar şovundan başka birşey yoktu denebilir.
 

IMG_8455.JPG
 
Furkan abiyle ilk buluşmamızdan beri bahsettiği, anlattığı bu pedalı çok merak ediyordum. Fiyatı vs belirlene kadar yorum yapmak istememiştim bu nedenle. Yanlış bir şey yazarız maazallah yerli üreticiye destek olmak lazımken köstek oluruz diye korktum yani.
Fiyat konusunda biraz pahalı diyenler olmuşta, Bence hiç alakası yok. Türkiye'de ki muadillerine göre bence çok iyi bir fiyat. Bu işçiliği bu rakamlara bulmak cidden imkansız. Yurt dışındaki ürünlerde okko, walrus vs bu markalar direk işçilikten fiyatları uçurmaktalar ki aynı high gain pedallara baktığımızda bu pedalda kesinlikle daha iyi işçilik var. Fakat bazı arkadaşlarımız şunu söylemiş ; Türkiye şartlarına göre şuanda fazla bir fiyat var. Evet maalesef öyle. Ama sadece bu pedal için geçerli değil ki bu. Herşey için geçerli şuanda. Ekonominin nakit paraya hayvan gibi sıkıştığı ve kredi kartı harcamalarının ağustos ayında tüm zamanların rekorunu kırdığını var sayarsak Türkiye'de gayet normal. Ah be Furkan abi şu aleti böyle 5-6 sene önce çıkaraydın ne giderdi biliyon mu bu fiyata pehhh :)
 
Bu konuları pek anlamam ama, ek olarak devreye noise reduction mu eklediniz yoksa tasarım ve işçilikten dolayı mı böyle?

Noise gate ler kapitalizmin dayatması :D Önce size kalitesiz malzeme ile yaptıkları pedalları satıyorlar, Sonra bu kalitesizlik sebebiyle ortaya çıkan gürültüyü kesmek için yeni bir pedal daha satıyorlar. Noise gate lere HAYIR :D
 
Mind Abuse amp in a box tarzı bir pedal ise hangi amfiden esinlenerek üretildi diye sorayım o zaman :)
O tip pedallar yeterince yapıldı diye düşünüyoruz, bizim öyle bir amacımız olmadı. Ama 3 mod ve eq sayesinde hemen hemen tüm high gain amplilere yakın tonlar yakalanabiliyor ve amplilerin hemen hemen hepsinden daha high gain bir pedal. Mesela dual rectifier+od808 tonu doğrudan pedaldan alınabiliyor, ayrıca od808 ile boostlanabiliyor da.
 
Geri
Üst