Daphne (Alternative-Rock)-Ankara

Merhaba dostlar , forumunuza bakınıyordum bir yazı gözüme çarptı ve izninizle sormak istiyorum.Kaliteli müzik nedir ucuz müzik nedir ?
 
Öncelikle zaman ayırıp bu düşünceni aktardığın için teşekkür ederim.Evet ben de bir çalgıcıyım ve barlarda sahne alıyor(d)um.Yaz dönemi ile çok kez karşılaştım , az ücreti bırakalım , ücretsize kadar çaldığımız günler de oldu tek düşüncemiz ölü zamanı değerlendirmek , pas tutmamak , bu sürede kendimizi geliştirmek ve bar ile olan bağlantıyı daha da kuvvetlendirmekti.Belki doğru belki yanlış , fakat senin yaptığın maddi olsun manevi olsun görüşün de hem doğru hem yanlış.Sorun her zaman paradır ama bir yere kadar olmamalı , izninizle yine bir konuya değinmek istiyorum ; baget 15 ytl takım tel 20-30 , pedalların pili , ekstra ekipman ihtiyacı , bara ulaşım ??? ytl...Hepsi karşılancak ve kendinizi kıstığınızda yetebilcek paralar bunlar bu doğrudur.Fakat ''ben niye bedavaya gelecek şekilde ya da cebimde 3-5 ytl kalacak şekilde çalayım ki ? enayi miyim?'' tarzındaki düşünce de doğrudur.Bilakis daha önce değindiğim konular ''tecrübe , bar ilişkileri'' bu konu için geçerlidir.ben herşeyi fiyata dökmek istemiyorum ama gitarın telleri için 2 ayda bir değişiklik yeter diye düşünüyorum.(ekstradan tel koparmayı saymadım)baget için de bir çift bagetin haftada 3 program olduğunu varsayaraktan 3-4 ay gittiğini söyleyebilirim ki , bu yaz dönemini geçiriyor zaten.Herneyse umarım aldığınız bu kararla kendinizden eminsinizdir.Unutmayın ki her bar müzisyenini düşünür ammavelakin kendini de..Müzik hayatınızda umarım daha da başarılı olursunuz , müzik dolu günler dilerim , tekrar görüşmek üzere

Kolay Gelsin 8)
 
grupdaphne demiş ki:
DAPHNE; İnsula Rock Bar'ın kaliteli müzik yerine ucuz müziği tercih etmesinden dolayı Cumartesi günleri olan programına son vermiştir. En yakın zamanda tekrar sahnelere çıkacak olan grubumuz çalışmalarına devam etmektedir.

Sevgiler, Saygılar...

Sozlerim yanlıs anlasılmasın kimseye saldırmak veya kimsenin dusuncesini degistirmek amacında degilim. Bilakis herkesin bildigini ben bi kez daha dillendirecegim...

Kesinlikle olay kaliteli muzik kalitesiz muzik olayı degildir. Arz ve talep meselesidir. Onceki postlara bakılırsa parada anlasamamıs ve ayrılmıssınız. Sizi kotulemek degil amacım ama bi yerlerde dikis tutturmak zordur ne kadar iyi calarsanız calın.

Sizden once orda cumartesi aksamları calan grubu hemen hemen herkes bilir (U.P.O.) Tum grup elemanları arkadasım olmasıyla birlikte gitaristiyle ev arkadasıydım ve ne kadar sure caldıklarını, ne kadar kazandıklarını, ne caldıklarını, nasıl caldıklarını cok iyi biliyorum. O yuzden kalitesiz muzik soylemi yanlıs ve talihsiz bir acıklama.

Amacınız bu isten para kazanıp hayatınızı idame ettirmek olmayabilir. Ama cıkardıgın masraf listesi cokta bu isleri zevkine yapan adam listesi degil. Bir baget 15 milyon degil. yani oyle ama piyasadaki tek baget o degil. Ben en asagı 10 senedir davul calıyorum gidipte bir bagete sırf markası zildjian, vic, promark, vs vs diye 15 milyon veremiyorum. En nihayetinde tahta parcasıdır. Ha benim setupumdada var ludvig, promark, vic filan var ama cok ozel durumlar (kayıt vs.) harici kullanmıyorum. Tel meselesinde haklısın keske her gitarıma ayda bir elixir takım alabilsem ama tel fiyatları pahalı bende senede bir aklıma gelirse degistiriyorum (yine ozel durumlar haric)

Neyse demek istedigim; hersey sizinle alakalı barlar standarttır. İyi musteri cekersen iyi para alırsın. musteri cekemezsen az para alırsın. bunun iyi calmakla veya tecrubeyle alakası yok. barları veya isimleri kotulemeyin. kariyerinize yazık. ha bi yol daha var; malum yaz geldi dugun sezonu. gidip dugunlerde calabilir guzel para kazanabilirsiniz. kesinlikle dalga gecmiyorum cunku bende bu isi yapıyorum. muzik zevk olayından cıkıp hayatını surdurmek icin paraya ihtiyacın oldugunda ne caldıgına artık bakmıyosun...

Ben jazz/progressive davulcusuyum ama dugunlerde calıyorum, yazlık mekanlarda barlarda anadolu rock, pop rock, pop calıyorum. Mert (Bronx) speed/power metal davulcusu ama pop grubuyla calıyo, dugun havası calıyo. Hayat zor arkadaslar kimse kara kasınıza, kara gozunuze para vermiyo herkes evine bi tas corba goturme pesinde. Bu yuzden durumu kabullenin ve mekanları, isimleri kotulemeyin. Ankara buyuk sehir ama o kadarda degil. Yarın tukurdugunuzu yalamak zorunda kalırsınız. Hele menajer arkadas nasıl olduda bu hataya dusebildi anlamlandıramıyorum. boyle hatalar bir menajerin kariyerini bitiren seylerdir...

Saygılar...

Salih Mete Kalgay
 
Arkadaşlar;

Yorumlarınız ve eleştirileriniz için öncelikle teşekkür ediyorum. Maksadımız birilerine laf atmak değil sadece olması gerekenlerin değilde, olmaması gerekenlerin bi yerlerde olduğuna inandığımız için böyle birşey yapıldı. İnsula Rock Bar'a laf atmak hiç bir zaman haddimize değildir. Onlar bizi tanır, biz onları. Zaten bizi de onlar var etti diyebiliriz... O yüzden lafın başka taraflara sapmasını istemeyiz. Eğer istemeden de olsa birilerini kırdıysak, gerçekten ve içtenlikle özür dileriz.

Şimdi isteğimiz eskisi gibi devam etmek... Sizlerle...

Saygılar...
 
öncelikle insularock bara yapılan hatta direk diğil ama dolaylı laf atan arkadaşlara sesleniyorum uğur öncelik sana yıllardır piyasadayım diyosun ankarada kaç barda proğram aldın? sahnede kaç kez detone oldun hiç saydınmı biz bunu görmemezlikten gelip sürekli çocuklar çok ii olcak sabrıyla beklerken fedakarlık göstermeyip üç kuruş için sölediğiniz laflara bak hangi gurubun parası kalmış sezonda hangi gurup hakettiğinin altında parasını almış sizingibi guruplar sadece balon sönersiniz kaybolursunuz insularock bar kayadır kimse yerinden oynatamaz bunu herkes ii bilir para kazanmak istiyosanız çokta ii gurupsanız albüm çıkarın ilk albümü ben alcam:)
 
Selamlar..

Öncelikle tartışmanın daha fazla uzamasını istemiyoruz ve bir nokta koyulmasını rica ediyoruz. İnsula Rock Bardan tüm yanlış anlaşılmalar için özür dileriz.

Saygılar..
 
Geri
Üst