Suntadan ilk gitar tecrübem

Arkadaşlar 1 ay uğraşın sonunda el yapımı suntadan gitarımı tamamlayabildim ve hemen sizinle paylaşmak istedim :) Neden suntadan yaptığımı sorarsanız ilk deneyimim olduğu için tecrübe kazanmak istedim .Suntayı seçmemin nedeni ise işlenebilmesinin kolay olması ve kaliteli ağacı zayi etmek istememem.Köprüde tremolo sistemi kullanacaktım fakat sunta yayları tutabilecek kadar sağlam olmadığı için sabitleştirdim. Manyetiklerde ise Bc Rich warolcktan çıkma stock manyetiğini kullandım.Sapı ise Acepro marka strat kopyası bir gitarın sapı. Headstockuda kendime göre vahşi bir görünüm verebilecek şekilde modifiye ettim. Headstock ta her strat ta olduğu gibi kavisli bir şekil vardı orayı aldım ve güzelce sivrileştirdim. İlk tecrübem olduğu için birçok hata yaptım. İlk hatam köprü ve manyetiğ biraz yamuk oturtmam oldu. Telleri takıtığınızda köprüde çıkan teller manyetiğin üzerinden 3 mm yamuk geçiyordu fakat köprü üzerindeki birkaç modifiyeyle bunuda halletmeye çalıştım, % 75 oranında da başarılı oldum ( hala 1 mm yamuk :D ) Rengi ni görünce gülebilirsiniz ve hatta " arkadaşım bu gitara türbe yeşili renk olurmu ? " diyebilirsiniz ama ben hep böyle bir gitar rengi hayal etmiştim ve bu rengi seçtim.Asıl konu olarak tonuna gelince ise beklediğim kadar kötü olmadı ama tabiki karakterli bir tonu yok . Distortion a aslınca pek belli olmuyor :D Ama ilk tecrübedir kendimi geliştirdikçe daha iyilerini yapmaya çalışacağım.

resimler:
gövde yeni kesilmiş yatakta :D
fotoraf0005ec7.jpg


ölçüleri almaya çalşıp kesmeye çalışıyorum :D
fotoraf0008ys7.jpg


son hali
fotoraf0012jv5.jpg


headstock
fotoraf0013go8.jpg


manyetiğin ve köprünün yamukluğunu burada görebilirsiniz
fotoraf0014nw1.jpg


özel jack girişi(buda zevkime göre)
fotoraf0015gj8.jpg


bu baya bir yamuk :D ama yinede mutluyum
fotoraf0016ou8.jpg


fotoraf0017av8.jpg
 
dostum ellerıne saglık.. nasıl oldugu hıc onemlı deyıl bunu denemek bıle cok guzeldır cok zevklıdır.. en yakın zamanda deneme olmayan gıtar yapımına gecersın umarım... kolay gelsın
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
enver çok teşekkür ederim yorumun için. PuNcHiE fena tıngırdamıyor en azından daha kötüsüne hazırlamıştım kendimi fakat distortion ı verince hiç birşey belli olmuyor zangır zangır ötüyor tek sorunu klavyesinin çok rahat olmamasın örneğin sweep atarken çok zorlandım gerçekten de
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
wahshe demiş ki:
ellerine sağlık. yaşadığın sorunları anlatsana biraz.

en büyük sorunum köprüyle manyetiğin arasında ki 5mm oldu bende köprüyü modifiye ttim biraz dengelendi zaten resimde de gördüğünüz gibi biraz yamuk duruyor teller . birde boyarken astar atmada boyadım sprey boyayla ve sunta emdi boyayı başında oturdum ve öylece 5 dakika kaldım üzüntüden boyuyorum boyuyorum boya çekiliyor sonra yavaş yavaş tutmaya başladı tabi :D
 
gitarı çok beğendim onbin dolar veririm , aa satmıyormusun tamam o zaman :D
ellerine sağlık bende zaman ayırabilirsem böle bişey yapmayı düşünüyorum :D ne gerek var tonmuş volümmüş siviçmiş :p
 
boğaçcım tebrik ederim...msnde görüyordum gitar topluyorum falan diye ama ben böyle bişey beklemiyordum...gerçekten güzel olmuş ellerine sağlık...ne zaman hediye ediyorsun bunu bana:)

yeni çalışmalarını bekliyoruz merakla kolay gelsin görüşmek üzere...
 
üstad varya tebrik ediyorum helal olsun diyorum.ilk gitarını böyle bi sunta denemesiyle başlamam bence hayatta yaptığın en doğru şey olmuş.bu işin peşini bırakmayıp devamını getirirsen bidahaki yapacağın gitarlar çok çok daha iyi olacaktır.head stockta oldukça şık olmuş.çok güzel çalışma tebrikler.... :)
 
Hocam böyle birşeyle uğraşman vakit ve emek harcaman bile harika bir olay..Bırak isterse hiç ses çıkmasın..Çok keyifli tebrik ederim.
 
bence başlangıç için gayet güzel olmuş. bunu görünce şunu hatırladım:

bolivya'da birisinin yaptığı bir les paul kopyası vardı. adamın yapmak için katlandığı zorlukları görünce resmen kendimden utanmıştım :)

mesela ülkede hiç les paul yokmuş, adam gidip internetten bulduğu bir les paul resmini büyüterek kendine planlar çıkarmış, bahçesindeki kulübeden çıkardığı parçaları sadece kıl testere, keski ve çekiçle işlemiş, fretleri bir demir parçasından elleriyle kesip yuvarlamış. truss rod desen yine el işi. inlay'ler bidondan kesilme, hatta bindingi bile bir plastik borudan kesip yapmış, eksik etmemiş.
 
Geri
Üst