Midi Klavye, Org, Digital Piyano

Selamlar, biraz nefret edilen bir başlık ama hem tuşlu enstrümanlara başlangıç için hem de altyapıda kullanmayı düşündüğüm, bir klavye almak istiyorum. Düşük bütçeli ve akustik piyano tonları fena olmayan bir şey arıyorum. Bu konuda çok amatörüm nelere dikkat etmem gerek hangi markalar daha iyi yardımcı olursanız sevinirim. Tuş fazlalığı çok aradığım bir özellik değil. Saygılar.
 
Akustik piano tonları fena olmayan Yamaha MM6 veya Yamaha MO6 tercih edebilirsiniz. Bu cihazlar 61 tuşludur. Üretimden kalkmış eski cihazlardır. Dolayısyla 2. ellerini bulabilirsiniz. Ben olsam MO6'yı tercih ederdim.

MM6 800-1000.-TL , MO6 1500-1800.-TL aralığında bulunabiliyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Anladım ama midilerde @Single_FACTOR dediği gibi ses alamıyorsam kendimi pek geliştirmem bu casiolardan almayayım yani
Midi klavye ile vsti ( sanal enstrüman) kullanacak iseniz unutmamanız gerekenler :
1- Vsti'yı verimli şekilde kullanabilmeniz için ayrıca harici bir ses kartına ihtiyacınız var. (İlave maliyet)
2- Bilgisayarınızın asgari 4 Gb ( hatta mümkünse 8 Gb ) ram'inin olması lazım. Çünkü artık günümüzdeki vsti'lar daha fazla ram gücü istiyor. (İlave maliyet )
3- Kırık proğramlarla bu işler ne kadar efektif oluyor bilemiyorum. Dolayısıyla lisanslı vsti almak en akılcı yol gibi geliyor bana. ( İlave maliyet )
Not : 400-500.-TL'lik Casio klavyelerden de bence uzak durun .
 
M audio Axiom serisi ikinci ellerinden alabilirsin eldeki bütçe ile. Benim kullandığım klavyede axiom ve tavsiye ederim. Ayrıca tuşlarında piano tuş hassasiyeti var ve beklenilenin ötesinde bir hassasiyet olmuş. Üzerindeki pad tuşları ile ritim yazman kolaylaşabilir ve kontrol tuşlarına da tuş atayabilirsin.
 
Öncesinde 2 tane m audio midi klavyem vardı,novation tuşları ve çalınabilirliği daha fazla hoşuma gidiyor ama kişisel düşüncem tabi,en iyisi deneyerek almak.
daha önce hiç tuşlu ensturman çalmadığım için önceliğim tabi ki rahat edebilmem, diğer şeyler arka planda ama eğer midilerde dışarıya ses verme olayı yok ise biraz daha bütçe ayırmalıyım. Veya dandik birşeyle başlayabilirim :) teşekkür ederim ilginiz için.
 
Geri
Üst