Gt100 Vs Hd500x Vs Zoom G5

Hem analog, hem de dijital cihazların birçoğunu kullandım. Halihazırda Helix ve Axe 8 sahibiyim. Bunun yanında biri kafa biri kombo iki lambalı amfim var. Çeşitli pedallar mevcut.

Amfi modellemesi yapan prosesörler pratiklik açısından muhteşemler. Hele üst düzey olanları ayrı bir şaheser. Ancak ben şu anda 2 adet piyasa standardı ürüne sahip olmama rağmen konserlerime EVH 3 amfimi taşıyor ve loop'a bir delay bağlayarak olayı hallediyorum.

Single_Factor'un dediği gibi dijital cihazlarla da çalışırken ton yazma mantığını doğru kullanmak gerekiyor. Yani yapacağınız iş analog hayattaki durumu aynen Guitar Rig'e taşımak.

Hazır preset'lerin çok küçük bir kısmı kullanılabilir oluyor. Gerisi çöp. Bu durum Line 6'da da, Axe 8'de de böyle. Sadece prosesör almak işi çözmeyecek.

Guitar Rig + ses kartı ve iyi bir çift hoparlör ev kullanımında bayağı güzellikler sunar. Eğer milyon tane efekt değiştirmek gibi bir olayınız yoksa iyi bir preamp ( Sansamp Classic mesela ), bir overdrive ( Boss OD-3 mesela ), bir delay ( analog veya dijital tercihi sizindir ) ve ihtiyaç varsa bir reverb pedalı ile olayı bitirirsiniz. Bu setup'ı sisteme direkt girmek icap ediyorsa da Hughes & Kettner Red Box kabin simulatörü ile olay biter. Böylece ne yardan ( analog ) , ne serden ( dijital ) vaz geçmiş olursunuz.

Kolay gelsin,
 
Bu tamamem zevk meselesi ama ev kullanıcısı için hd500 ya da gt100 yerine güzel alternatifler olabilir. Bu prosesorler sonuçta daha çok sahnede kullanımı kolay olduğu için tercih edilebilir gibi geliyor. Hd400 ve gt8 kullandım ama ev kullanıcıyım artık sahne gibi bir düşüncem yok ve ses kartı bunlardan daha başarılı geldi bana. Yalnız şöyle bir durum var bence, özellikle delay ve drive pedalları çok başarısız geliyor bana dijitalde.
Ben olsam sadece ev için ses kartı illa da prosesor olacaksa hd500 yerine bean alıp en azından yerden tasarruf ederdim :D kolay gelsin
 
Evde kullanmak için loop + overdrive pedalı +kulaklık için ne yapmalı yani amfide kulaklık girişim yok laney amfim.. Onun yerine prosesor mantıklı değil mi.. Bilmediğim için soruyorum..
 
Geri
Üst