Avatar: The Last Airbender

3. bolum the painted lady ile ilgili bikaç spoiler okumuştum. bir efsaneyle ilgiliymiş. mekan fabrika. the headband in sonunda zuko nun fabrikanın onunde alnında 3. goz dovmesi olan adamla konuştuğunu hatırlarsak, sanırım the painted lady de bu adamın kimn olduğu ortaya çıkacak. ayrıca 4. bolum sokka's master da sokka sonunda gerçek bir savaşçı haline geliyor. hocası kafasında fire nation topuzu olan bir adam. artık sokka yla dalga geçemeyecekler :D .
 
şimdi aldığım spoiler e gore bu adamın adı "combustion man" olabilirmiş. ayrıca adam 3. gozunden bişeyler fırlatıyor. çok değişik bir karaqkter bakalım nasıl oturacak diziye.
 
selamlar..

yahu headband bölümü ufak bir müzikal havasında geçti desem kısaca yanıltmam kimseyi heralde=) nirvanaya ermiş o 3gözlü abi de gayet merak uyandırıcı hani! aang'i zorlayacak gibi görünüyor ama aang de artık adam oldu sanırım halleder onuda zorlanmadan=)
 
ya sezon bolumlerinin sıralanışı 1. ve 2. sezon gibi olmuş. onlardada ilk bolumlerde hikayeden çok eğlenceli bolumler ya da kişisel sorunları uzerine yoğunlaşılmıştı karakterlerin. painted lady de bu combustion man i gorememdik. sanırım aksiyon 6. bolumde başlıycak o zaman. çunku 6. bolumun adı henuz bilinmiyor. hali hazırda 13 bolum tamamlanmış durumda. 8. bolum the puppetmaster ın çok onemli bir bolum olacağı soyleniyor ama 6. bolumden sonra aksiyon başlıycak diyebiliriz. çunku 5. bolum the beach "tales of ba seng sei" gibi bir bolum olacakmış.
 
ha bu arada "the puppitmaster" da ne olacağı konusunda ufak soylentiler var. katara oğrendiğine pişman olacağı bir waterbending tekniği oğreniyormuş. bunuda muhtemelen puppitmaster dan oğrenecek. soylentilere gore bu teknik "humanbending". yani insan bukebilecek katara. daha doğrusu insanın içindeki suyu bukerek onu kontrol edebilecek. bence çok mantıklı çunku puppetmaster isimli birinden oğreneceği en mantıklı şeydir. hatta bu adama puppitmaster denmesinin nedeni insanları kontrol edebiliyor olmasıdır kuvvetle muhtemel.
 
selamlar..

hocam sen avatar üzerine bi tez çalışması falan yapiyosun galiba=) puppetmaster olsa katılcam sana da isim umarım yanıltmaz bizi! katara üzerine çok çalışılmış bir sezon olucak sanırım bu,bide eteş ulusu elbisesiyle "ultra züper bi abla"ya dönüşünce benim bile salyalarım akmaya başladı yahu :p:p:p=)
 
sadece cumartesileri yaşar oldum gözüm torrent sitelerinde :D yaa hepsi abarmış bence 3. kitapta bükme yeteneği olarak ki aang demir bükebilcekmi merak ediyorum.. hem hem ben niye toph a asık oluyorum xD neyse yaa aklıma sey takıldı.. su master olunca buzu büküyo.. ateş yıldırım.. toprak demiri büküyo.. peki havanın masterı?? ha buarda suki ye nooldu yaa acayip merak ediyorum =)
 
yok onlar oyle işlemiyo. yani master bi toprakbukucu demiri bukemeyebilir. bu sadece çok ozel toprakbukuculerin yapabildiği bişey. aynı şekilde firebending konusunda masterda olsa yıldırım bukemeyebilir eleman. farklı şekilde subukucunun buzu bukmesi için master olmasına gerek yok( ilk bolumler katara). ama 8. bolumde bir puppetmaster olayı olacak ve katara insan bukmeyi oğrenecek (muhtemelen). sukiye gelince vallahi onu hepimiz merak ediyoruz. ursa (zukonun annesi) ne zaman geri donecek ona nooldu. savaş balonuna nooldu... gibi muallaklara bu sezonda cevap bulacağız umarım...
 
sokka's master da white lotusun ne kadar buyuk bir orgut olduğunu tekrar anladık. bence ursa (zukonun annesi) de bu orgutun içindeydi. ote yandan iroh gobeği mobeği eritmiş %0 yağ çalışmaya başlamış. adam bi anda arnold a donmuş :D . 5. bolum the beach te bu zukonun kiraladığı herifi gorebileceğiz. buyuk bir kapışma olacak. bu arada guneş tutulmasında sırasında olacak saldırı başarısız olacakmış. 10. bolume tekabul ediyormuş buda. 7. bolumde ise kataryla toph kavga edecekmiş. ciddi ciddi kavga edecekler çok merak ediyorum super olur heralde sahneler. merakla haftayı bekliyoruz...
 
evet avatar'ın bolumlerinin çıkış tarihleriyle ilgili kaos yaşanıyor. bazı internet sitelerine erişim mahkeme kararıyla durdurulmuş durumda. dun amerikada avatarın 7. bolumu yayınlanmışken ingilterede 9. bolume kadar tum bolumler yayınlandı bizde internetten seyrettik. dolayısıyla bugun ingilterede 10. bolum "day of the black sun - invasion" yayınlanması gerekirken yayının 30 kasıma ertelendiği duyrulmuş ki 10 ve 11. bolumler ard arda amerikada 23 kasımda yayınlanacak. 1 saatlik avatar şovu izlenecek ve sonra uzun bir ara verilecek tekrar. olay iyice ticarileşmeye başladı. şu anda avatarla ilgili en ufak forumda bile herkes yayıncılara seri şekilde sovuyor. her ne kadar avatar kalitesini yitirmediysede yayıncılar işin b.kunu çıkardı. artık 23 ekimi bekliycez "the day of black sun-invasion(10)" ve "the day of black sun-eclipse(11)" için.
 
evet avatar 3. sezon 10 ve 11. bolumlerini seyreylemiş bulunmaktayım, hala etkisindeyim. sonu her ne kadar çok içime dokunup bitmiş olsada olağanustu dovuş ve savaş sahneleriyle kendimden geçtim..

AŞŞAÐIDA YAZILANLARI "BANA ANLATMAYIN BEN SEYRETMEK İSTİYORUM" DİYEN KİŞİLER OKUMASIN SAKIN!!!! BU BOLUMDE OLANLAR VE GELECEK BOLUMLERDEKİ TAHMİNİ
OLABİLECEKLERİ ANLATMAKTAYIM.

bolumde birçok eski dostu goruyoruz. sokkanın planıyla zeki savaş stratejileriyle firelord un palasına giren bir avuç su ve toprak bukucu ve savaşçıdan oluşan bir ordu goreceğiz. lakin herşey oyle gulluk gulistanlık değil. çunku azula solar eclipse in olacağını biliyordu ve buna hazırlanmışlardı. lakin daha oncede benim tahmin ettiğim gibi zukonun babasına başkaldırısını goruyoruz eclipse sırasında. ursa (zukonun annnesi) ya ne olduğunu babası anlatıyor. ama zuko babasıyla savaşmıyor sadece avatara katılacağını soyluyor ve onu indircek kişinin avatar olduğunu soyluyor (yiyosa eclipse yokken konuşsaydı :D ). guzel insan iroh mapus damlarından kaçıyor. oyle boylede değil bayağı kaçıyor eclipse sırasında demirleri bukerek kaçmış gibi gozukuyor. lakin azula avatar sokka ve toph u oyalayarak eclipse boyunca firelorda erişmelerini engelliyor ve başarısız oluyorlar. zuko redirect lightning i babasının atağında korunmak için uyguluyor ve başarıyor (firelord un oğlunu oldurebilecek kadar b.ktan bi adam olduğunu oğrenmiş olduk). daha once soylediğim gibi dai lee ajanları eclipse sırasında azulaya yardım ediyor. sonuçta 1 sezonda fire nation ın bulduğu savaş balonları devreye giriyor ve invasion force un denizaltılarını bombalıyor. hakudanın onderliğindeki ordu kendilerinin teslim olması gerektiğini ve diğerlerinin kaçamsı gerektiğini soyluyor. ama vedalaşma sahnesi çok duygusaldı ozellikle avatarın ağlaması. bu durumda aang, katara, sokka, toph, haru, teo, momo ve jet in çetes,nde kuçuk bi eleman vardı hatırlayamıyorum bunlar appayla uzaklaşıyorlar ve westenr air temlpe a doğru yola çıkıyorlar. peşlerinden bir war baloonla zuko takip ediyor onlara katılmak için. velhasıl bolum burda soa eriyor ve sanırım yine uzun bir ara verilecek yeni bolumelr için. aradan sonraki ilk bolum "12 western air temple olacak". bu arada aang kataryı opuyor ve artık kataang gerçekleşti diybilirmiyizi gibi sorular kafamızda beliriyor (çapkın çocuk seni :) )


bu iki bolum şu ana kadar yayınlanmış en mukemmel bolumlerdi. siege of the north ve the dark avatar (guru-crossroads of destiniy) ikilemelerinden kat ve kat daha guzeldi. herşey vardı dovuş savaş aksiyon duygusallık... ozellikle tekrar ediyorum dovuş sahneleri harikaydı. ama bolumun sonu çok dokunaklı. vallahi kotu olmadım deseme yalan olur. bi çizgi film insanı bu kadar etkilermi? etkiliyor...
 
Asmodeus_the_Demoniac demiş ki:
büyük bir sevinçle avatar'ı nidireyim deim. ama olmadı :cry: dosyaların hepsi silinmiş.

dostum gavurca biliyorsan buyur:

www.avatarchapter.com

ayrıca tavsiyem kesinlikle orjinal diliyle izlenmesidir. eğer ingilizce bilmiyorsanız turkçe caps leri var internette dolaşıyor onları indirin. ama kesinlikle orjinal izlenmeli. turkçe dublajı bence guzel olmamış. çevirmeler çok kotu. inanılmaz espriler çok sıradanlaşmış. ses tonları, vurgular duyguyu verme bence vasatın çok altında. sıradan bir çizgi film gibi çevrilmiş. ama oyle olmadığı aldığı odullerle, dunyanın en çok seyredilen dizileri arasına girmesiyle ve 3leme halinde çekilecek ve ilk filmi yaklaşık 100 milyon dolar butçeli olacak olmasıyla ortadadır.

bu animenin dunyaya oğrettiği çok şey var her anlamda. çok orjinal karakterleme ve senaryo bulunmakta. herşey var entrika, komedi, dram, romantizm ve tabiki aksiyon...
 
Geri
Üst