Tolstoy

morgaine demiş ki:
keske benımde her gırıdığı bunalımdan saheser cıkarabılme yeteneğım olsaydı sımdı sayısız eser verırıdım ınsanlığa :LOL:
Dahiliği de buradan anlaşılıyor işte. Zor durumlardan bile kendine bir pay alan, bu durumlardan yararlanan insanlar ya yazar olup adını tarihe yazdırıyor ya da bürokrat olup paraya adını yazdırıyor.

Sevgiler...
 
silent_guitar demiş ki:
morgaine demiş ki:
keske benımde her gırıdığı bunalımdan saheser cıkarabılme yeteneğım olsaydı sımdı sayısız eser verırıdım ınsanlığa :LOL:
Dahiliği de buradan anlaşılıyor işte. Zor durumlardan bile kendine bir pay alan, bu durumlardan yararlanan insanlar ya yazar olup adını tarihe yazdırıyor ya da bürokrat olup paraya adını yazdırıyor.

Sevgiler...


Çok doğru bizim divan edebiyatının güzelliğide burdan geliyor işte adamlar sevgiliden uzak kalmayı kendi bayramları olarak görüyorlar ve ortaya çıkan şeyler gerçekten verilmek istenen duygunun fotoğrafı şeklinde.
 
Tolstoy un kitaplarını okumaktayım bu sıralar :D

Savaş ve Barış bitti...İletişim yayınlarından okudum..
Tabi biraz sıktı ama özellikle Andrey ile ilgili bölümlerini daha bir hevesle okudum :D Hatta Andrey'in ölmesinede çok üzülmüş ve ağlamıştım...Kitabın etkisindende kurtulamamıştım uzun bir süre :D

Sonra anna karenina'yı okudum - Vronski gibi bir adamın Anna gibi paranoyak - kuruntulu - bir tipe nasıl dayandığını okudum.Anna'da sonunda kuruntularına dayanamayarak intihar etmişti...Bu kitaptada üzülmüştüm :D

Şimdi Diriliş'i okumaktayım...Güzel kitap..Çok yalın bir dille anlatılmış..Bazen kendinizi hapisanede veya sibiryaya giden bir kürek mahkumu olarak düşünebiliyorsunuz
Ancak anlayamadığım bir sorun var
Nehludov Katyuşa'yı gerçekten seviyor mu yoksa sadece vicdan azabından kurtulmak için mi onunla evlenmek istiyor ?

Dipnot : Kitabı henüz bitirmedim :D

Yönetici Uyarısı: Mesaj düzeltilmiştir. Tamamı bold, italik, büyük karakterde ya da renkli yazmak Forum Kurallarına aykırıdır.Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Bir başka büyük Rus yazar. Ölmeden önceki günlerde Müslüman olduğu söylentisi ile edebiyat dünyasında yazarlığı dışında başka bir özelliği ile adından söz ettirdi. Realist akımın en büyük temsilcisi. Anna Karenina'daki Levin, onun hayatından büyük izler taşıyor. Mesela Levin Kiti'ye olan aşkını anlatırken, masanın üzerine sadece kelimelerin baş harflerini yazar, ki Tolstoy da sevdiği kadına aşkını böyle ilan etmiştir. Anna Karenina, Savaş ve Barış, Diriliş gibi eserleri vardır. Ama İnsan Ne ile Yaşar'ı da okuyun derim. Mutlaka okuyun.
 
Rus edebiyatının duayeni ve edebiyatta, duygulardan çok gözle görülenlerin anlatılması şeklinde özetleyebileceğimiz Realizm'in temsilcilerinden biridir.

Anna Karenina adlı eseriyle edebi kariyerinin zirvesine ulaşmıştır. Okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Savaş ve Barış, bazı teknik anlatımlar (savaşla ilgili) nedeniyle biraz sıkıcı gelebilir ama yine de güzeldir.
 
Savaş ve Barışı okudum. Savaş ve aşk karışımı gayet hoşuma gitti. Anne Karenina'yı da aldım okurum. :)
Çok başarılı bir yazar. Diğer kitaplarını da okumayı düşünüyorum.
 
Anna Karenina beni aşmıştı, resmen boğulmuştum içinde. Romanı okuduktan yıllar sonra, güzeller güzeli Sophie Marceau'nun hatrına, '97 yapımı Anna Karenina filmine de bir şans tanımıştım ama onda da sıkıldım. :) Savaş ve Barış ayrıdır ama tabii ki, tanım ve çözümlemeler açısından ustacadır. Yine de bir Suç ve Ceza ya da Karamazov Kardeşler gibi gelmiyor bana. Ah birazcık Jack London heyecanı uyandırabilse... :)
 
Anna Karenina bir şaheserdir. Döner döner tekrar okurum. Şeytan ve İnsan Ne İle Yaşar adlı kısa kitaplarının okunmasını da tavsiye ederim. Savaş ve Barış'ı derinlemesine okumadığım için yorum yapamayacağım.
 
Can Yayınları romanı tam metin olarak 2 cilt halinde yayınlamış;

73855.jpg


http://www.canyayinlari.com/BookDetails_SAVAS-VE-BARIS_2391.aspx
 
Geri
Üst