Hangi ses kartı ?

T

thelostsoul

selam arkadaşlar daha önce böyle bir başlık açıldıysa kusura bakmayın aradım ama istediğim bilgilere ulaşamadım. bilgisayarda müzik işine yeni başlıyorum ve ses kartı almayı düşünüyorum. amacım gitarla şarkılarımı kaydedip üstüne bilgisayarda davul vs. yazıp düzenlemesini yapmak. piyasada bu iş için en iyi ses kartının soundblaster X-Fi Elite Pro olduğunu söylediler. oldukça da pahalı :? henüz çok amatör olduğum için böyle bi kart benim için gereksiz midir ya da ne biliym eksileri artıları nelerdir? bu işte kendimi geliştirip ileride profesyonel olarak da yapmayı düşünüyorum o yüzden iyi bi kart almak istiyorum. başka önerebileceğiniz ses kartları varsa bilgilendirirseniz sevinirim. teşekkürler
 
Orta ucuzlukta bir şeyler istiyorsan, M-Audio Audiophile 24/96 al derim... Rahat işini görür.. 100-150 YTL arası temiz ikinci el bulabilirsin... Sıfırları da 180-200 YTL civarında olması lazım ;)
 
Soundblaster xi-fi kesinlikle senin işini görmez boşuna gitme müzik kayıdı için tasarlanmış arabirimler üzerine yoğunlaş giriş kullanıcısı için bir kaç firmanın çok güzel ürünleri var Emu 0404 veya M-audio nun firewire ve usb modelleri (hatta Pci bir modeli ) bu tür işi kayıt olan kartlara bak.

Tek başına kayıt yapacaksan M-Audio firewire solo çok güzel bir karttır tavsiye ederim.

Kolay gelsin.
 
İyi kart almayı düşünmüssün ama iyi kartlar ne yazıkki pahalı.Creative alma sakın.Bu konuda alternatif çok olsada mixerin varsa emu 0404 öneririm(200 ytl civarı) yoksa m-audionun mic. preamplisi bulunan kartlarından düşünebilirsin..
 
herkese kolay gelsin. yeni bir başlık açıp forumu kirletmek istemedim. ben kaliteli kayıt yapabileceğim bi ses kartı arıyorum. aklımda da m-audio firewire solo var. özellikle firewire girişli bi ses kartı düşünüyorum ses kalitesi açısından. fakat bu kart hakkında pek bi bilgim yok. bana biraz bilgi verirseniz çok sevinirim.

bir başka sorum daha olacak.
bu m-audio firewire solo ile kayıt yaparken amfiden doğru mu girmek daha iyi olur yoksa bi preamp (samsamp tri-ac) den girip amfi kullanmamak mı?
bu sorumun yeri yanlış ise kusura bakmayın. sadece kart ile ilgili olduğu için buraya yazdım. çünkü bazı kartlarda preamp tan doğru giriş yapmak gerekiyor. eğer yanlışsa uyarın değiştireyim ;)

kolay gelsin...
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
 
Piyasada çok fazla ve değişik seçeneklerde kartlar mevcut bu yüzden aslında bütçe nedir onuda söylerseniz daha sağlıklı olur..
 
sanırım en fazla 250 dolar verebilirim. daha fazla verebilir miyim bilmiyorum. m-audio firewire solo da yaklaşık o civarda sanırım. ama önerebileceğiniz başka kartlar varsa tabii onlar neden olmasın...
 
Firewire solo kötü tercih değil.Olabilir tabi.ama tek kanal mic -enstruman pre oldugunu unutma.Ama zaten stereo kayıt alacağın çok fazla durum olacağını sanmıyorum.
 
Geri
Üst