El Yapımı Pedallar

  • Konuyu açan thetearsidrop
  • Başlangıç tarihi
T

thetearsidrop

Yakın zamanlarda elektrik mühendisi bir arkadaşımla big muff, proco rat, tunescreamer ve fuzz face gibi pedalların klonlarini yapıp satmak istiyoruz . peki fiyatlandirmayi sizce nasıl yapmalıyız?
 
yeterince klon yapan kişiler var bence bazı pedalları eseas alarak farklı şekilde üretmelisiniz ts x full drive gibi
fiyat konusunda da iş sizde ve kalitenizde bitecek
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Bizim amacımız zaten hiç bi şekilde yok zengin olalım , yok köşeyi dönelim değil fakat 30 tl diyen arkadaşın yaptığı şey ölücülükten başka bir şey değil kaldı ki pedalı koyduğumuz alüminyum kutu ve ona harcadığımız boya 25-30 tl olacak . Yapacağımız piyasadaki en ucuz pedallar olacak ama zarar edecek kadar olmayacak bunun altını çizmek istiyorum.
 
Sırf mizah duygusu yoksunluğunuzu protesto için artırıyorum: 35 TL olsun :)
Sevgili Ant Abi,
Mizah yapılmaması gereken iki konu var bence, birisi ırk, diğeri emek.
Bunun dışında herşey üzerindeb her türlü mizah yapılabilir.
Hatta en offensive şakalar bile yapılır, ki yaparım ben.
Ama zaten çok afedersin iliği kurutulmuş bir piyasaya yeni girmek isteyen birisinin emeği üzerinden onu korkutacak, güvenini kıracak bir şaka bence mizah değil.
Teşekkürler :)
 
Piyasada onlarca klon marka - model bulunmakta. Bir çoğu çok ucuz (mooer vb). Bir de yerli pedal yapımcıları var, genelde klon pedal çalışıyorlar (Ms pozitron, add+ gibi). Hatta ms pozitron bu işten artık dogru duzgun kazanamadigi ve bu yuzden bıraktığını aciklayan bir yazi yazmisti yanlis hatirlamiyorsam.

Sormaniz gereken su olsun. Neden benim klon pedallarim alinsin? Mooer 100-150 tl'e bir suru klon pedal uretiyorken, buyuksehirlerde her yerde deneme imkani sunuyorken, internette zibilyon tane tanitim videosu varken, ve ozellikle ikinci elde 2 haneli rakamlara satılıyorken (70-90 tl arasi) neden sizin klonlariniz alınsın? Bu soruyla kendinize tatminkar bir cevap verebilirseniz girin işe. Ancak kendi görüşüm şu; 10larca klon pedal yapmak, yapmaya çalışmak yerine 1-2 tane butik pedal, kendine has pedal yapmak daha iyi gibi.

Bir de kullanacaginiz malzemeler neler olacak gibi sorular var. 5 - 10 tl'lik lehim teli mi kullanacaksiniz yoksa metresi 60 - 70 euroluk olanlardan mi kullanacaksiniz? Sonucta bunlar kaliteyi belirler.

İşiniz zor, piyasada onlarca klon yapan yerli ve yabanci marka var.

Ayrica su konu da var.
Fiyat-pazar araştırması boyle yapilmaz. Yapacaginiz kaliteye eşdeğer firmalari kendiniz araştırın. Burada son tüketiciye sorarsaniz verilen cevaba "ölücu" demeye hakkiniz yok. İse once "pazar arastirmasi nasil yapilir?" diye googlelayarak baslasaniz daha iyi olur.
 
Geri
Üst