MIDI klavye alacağım yardım

Cubase'de davul yazmak için MIDI klavye almayı düşünüyorum. En basit ve ucuz fiyatlı midi klavyeler sadece davul yazmak için ihtiyacımı karşılar mı acaba? yok sa illa ki parayı bayılıp iyicene bişeyler almak gerekir mi?

özellikle ucuzluğu ve 3 oktav oluşu sebebiyle hem bilgisaayr klavyesi hem de midi klavye olanlardan almayı düşünüyorum. onlardan lasam problem çıkar mı yoksa daha az yiyip tasarruf yapıp daha iyi bir şey mi almalıyım? :)
(müzik teknolojileri ve müzik enstrumanları başlıklarına yazmak arasında kararsız kaldım, hangi yere yazmam gerekiyorsa gereksiz yere yazdığımı kaldırın yöneticilerim :) )

Başlık düzeltilmiştir. Mesaj başlığınızın daha içeriği açıklayacak şekilde olmasına özen gösteriniz.
 
Dediğin Creative'in Prodikeys adlı ürünü herhalde.
http://www.creative.com/products/product.asp?category=8&subcategory=234&product=14118

Kullanmadım ama Latency problemi var mı bir bakmak lazım. İdare eder bir tuşesinin olduğunu biliyorum sadece. Eğer Latency varsa davul yazmayı falan unut.

MIDI klavyelere göre avantajı: küçük olması, hem PC hemde MIDI klavye olarak kullanılabilmesi, fiyatının uygun olması.

Ben olsam M-Audio veya EMU' nun düşük modellerine bakardım. Tuşesi ve standart tuşları sayesinde ilerde daha pro. birşeye geçtiğimde faydası olurdu. Ki öyle yaptım, 130 TL'ye ikinci el temiz M-Audio Keystation 49e aldım.
http://www.compel.com.tr/m-audio/keyboard/keystation49e/

Bir arama yap orda burda, ikinci el güzel şeyler bulabilirsin. ;)

Satayım sana istiyorsan, 150 kağıda... :twisted: :LOL:
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
evet Creative prodikeys düşünüyordum.ama compel Keystation 49e söylediğin iyi oldu şimdi onu düşünmeye başladım.
zaten prodikeys=70küsür $ compel Keystation 49e =113$

senin tavsiye ettiğini alırım daha iyi ama senden almam :D :D
 
M-Audio Keystation 49e'yi ben de kesinlikle tavsiye ederim, 2 sene önce ben de ikinci el aldım. Son derece iş görür bir midi klavye. Öyle amatör, profesyonel ayrımı da yok; bütün işlerini görebilirsin bu klavyeyle. Ayrıca pc'ye USB ile bağlantısı sağyesinde yok midi kablosu, yok adaptörü diye uğraşmıyorsun. (Tak USB'yi, bitir işi!) ;)

Sevgiler...
 
Bugün bir bilgisayar mağazasına sordum prodikeys'i. 40$ gibi bir fiyatı varmış, sevgil gurkanisevic'in de dediği gibi son derece ideal bence de.

Sevgiler...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
vay, forumlara yazmadan bana 70$ fiyat çeken yere sazanlasaydım 30$ kazık yiyecektim demek ki:)
neyse, iyi ki almamışım.... buarada M-Audio Keystation 49e almaya karar verdim, ikinci el temiz bulursam alıcam bir tane...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
foruma başlık açmadan bana 70$ fiyat çeken yere sazanlasaydım 30$ kazık yiyecektim demek ki:)
neyse, iyi ki almamışım.... buarada M-Audio Keystation 49e almaya karar verdim, ikinci el temiz bulursam alıcam bir tane...
 
bakınak olurum silent_guitar, aslında taksitle almayı düşünüyorum ama ikinci el ve taksit.... :? en iyisi sıfır alıp taksitle almak.
yardımlarınız için teşekkür ederim... ;)
 
Öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim, evet Compel'e bakmıştım, hatta mail de attım ama henüz cevap gelmedi, benim aradığım model keystation 49e değil aslında, ekeys49.

Aralarında ne fark var dersen keystation 49e 'de yazılım olarak fazladan Ableton Live Lite 5 geliyor.

Bir de ekeys49'da olmayan "built-in USB MIDI interface" özelliği var ki pratikte tam olarak ne fark ettirir anlayamadım zaten. Sonuçta ikisi de midi controller değil mi?

Bir de 60-70 ytl kadar fiyat farkı var diye tahmin ediyorum.
 
Geri
Üst