Kayıt Odası, Stüdyo Vs. De Monitör Yerine Tv Kullanmak

Merhaba arkadaşlar,

Evime basit bir stüdyo kurma aşamasındayım ve şunu fark ettim ki bütün kayıt stüdyolarında bilgisayar monitörü kullanılıyor. Büyük boyutlu bir monitör çok pahalı. Bunun yarı fiyatına hem de daha büyük ekranlı bir led televizyon alsak hatta 2 tane bile alınabilir, aynı işi görmez mi ? Sonuçta yaptığımız iş çok yüksek görüntü kalitesi gerektirmiyor. Görsellerde de aratıp baktığım fotoğraflarda hiç televizyona rastlamadım. Bunun bir nedeni var mı, bu konuda bilgisi olan bir arkadaş var mıdır acaba?
 
iMac veya oyuncular için üretilen (renk kalitesi, göz yormama özelliği, 1ms tepki hızı) Asus, Dell, Hp firmalarının 24" ve üzeri monitörleri olmadikca Tv almak daha mantıklı. Büyük ekran (100 ekran ve üzeri) alacaksanız Full Hd (FHD) veya 4k Ultra Hd (4kUHD) olmasına dikkat edin. Minimum full hd olsun. Yeni TV'lerde minimum full hd, ancak 2 - 3 sene önce çıkan tv'ler sadece HD idi. Boyle olunca, bilgisayari hdmi ile bağladığınızda (ve bilgisayariniz normalde HD ancak tv'de full hd ayarlanabilse bile) TV en fazla HD destekledigi icin Full Hd kalitesini alamiyorsunuz. Hani kayıtlarda görüntü pek isinize yaramaz tabi, hd veya fhd farketmez. Ancak ola ki oyun oynarsaniz televizyon full hd olmadığı icin görüntü akışında çizgiler meydana gelebilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
@dingdongdaddy Aslında tam tavsiye başlığı değil. Hepsi toplanınca başlığı açanın da katkı yapacağı bir makale oluşturacaktır diye düşünüyorum. Bu konuda daha önce açılmış bir başlık da bulamadığım için böyle bir başlık açtım. Konu bence doğru yere açılmış, sadece makale kısmı değiştirilebilir sonuçta 10 bin dolar bütçeyle pena almak istiyorum tarzı bir başlık olduğunu düşünmüyorum. :)

Sanırım uzun saatler karşısında çalışılacağı düşünüldüğü için de monitör tercih ediliyor ve nedense dediğiniz gibi 24" üzerinde pek monitör yok.
 
@Grundar eyvallah kolaylıklar dilerim :)

@jacksonjrr94 bir forumdaki tavsiye başlıkları dahil her konu takip eden mesajlarla zenginleştikçe makale/inceleme/değerlendirme/tutorial'a dönüşebilir.. bu evrim, fikir teatisi olan her yerde potansiyel olarak vardır.. yine de bu gerçek, konuyu açan kişi tarafından yazılan ilk mesaj bu içeriği sağlamıyorsa, bu şekilde sunulmasa daha iyi olur.. daha açık söylemek gerekirse, sizin görüşünüze göre bir makale/tutorial başlığının - konu ne olursa olsun - ilk mesajı "aklıma şöyle bişey geldi, ne düşünüyorsunuz?" olabilir.. bu geçerli bir yol ise zaten makale/tutorial ön ekinin anlamı kalmaz.. her neyse, niyetim agresif değildi, yazıdan öyle bir mana çıkardıysanız olmadığını belirtmek isterim.. selamlar
 
Geri
Üst