Playstation 3 Kasım'da piyasada

Oyun severlerin merakla beklediği oyun konsolu Playstation 3 (PS3), sonunda 11 kasımda Japonya'da, 17 kasımda da ABD ve Avrupa'da piyasaya çıkıyor.

Japon elektronik devi Sony, Japonya dışında biri 20 gigabite, diğeri de 60 gigabite sabit diske sahip olmak üzere iki tür PS3 satışa sunacak. 20 GB'lik konsol Avrupa'da 499 avro (yaklaşık 850 YTL), ABD'de ise 499 dolara (650 YTL), 60 GB'lik olanı da Avrupa'da 599 avroya (yaklaşık 1020 YTL), ABD'de ise 599 dolara (yaklaşık 780 YTL) satılacak.

PS3'ün 20 gigabite sabit disk kapasiteli modeli Japonya'da ise 62 bin 790 yene (yaklaşık 765 YTL) satılırken, 60'lık olanının fiyatı distribütörler tarafından belirlenecek. ''Cell'' adı verilen ultra hızlı bir işlemci ve yine Sony tarafından geliştirilen yeni kuşak yüksek-çözünürlüklü Blue-Ray formatındaki bir DVD okuyucusuna sahip PS3, Microsoft'un Kasım 2005'te piyasaya çıkardığı XBox 360'a rakip olacak.

PS3, ayrıca Nintendo'nun bu yıl sonunda piyasaya çıkarması beklenen ''Wii'' adlı oyun konsoluyla da rekabet edecek. Sony'nin ilk 3 yıl için piyasaya 2 milyon PS3 sürmesi öngörülüyor.

Kaynak : AA
 
Baya eski bir sey kopyaladigin herhalde. Wii piyasaya suruleli cok oldu ve gecen kasim ayinda piyasaya cikarildi Play Station 3. Yani biraz eski bir haber yapistirmissin "piyasaya cikiyor" ve "satilacak" gibi kelimeler kullanildigina göre.

Bu arada PS3 Amerika`da piyasaya ciktigi zaman izdiham yasandi. Siralarda silahlar falan patladi yani o tur seylerden bahsediyorum :) Benim tavsiyem size biraz bekleyin. Cok pahali ve 1 yila kadar fiyati duser. Simdi bu kadar paraya deger gibi geliyo aslinda blu-ray olayindan dolayi falan ama yine de beklemeyi planliyorum ben. Eylul gibi falan almayi planliyorum...
 
Geçen kızılayda vitrinde gördüm ps3 ü , sony bir HD televizyona bağlamışlardı , formula oyununu koymuşlar.Görüntüler bana hiç de ps2 den farklı gelmedi o kadar , daha iyi beklerdim .
 
ben geçen Kayseri'de sony mağazasına ps3 fiyatını sormak için girdim...Adam gel dedi verdi elime ps3'ün kolunu resistans oynadım(hd tv'ye bağlıydı ps3) dehşet bişey ya..kolu hafif yukarı kaldırıyorsun silah yukarı kalkıyor.Ağzımın suyu aktı.15 dakika felan oynadım sonra fiyatı duyunca...Ben delisiyim ps'nin ama son çıkan konsol çok pahalı o yüzden bir sene bekleyip öyle alıcam.Şimdilik ps2'ye devam.
 
ben de ps nin delisiyim en çokta pes serisini öerak ediyorum ps3 te görüntüler özelliklerle dehşet olur:) ama dediğiniz gibi fiyat çok aşırı geldi bana da ki daha piyasa da adam gibi oyunu yokken daha onun teknolojisine uygun oyun tam olarak üretilemezken tutup ta ps3 almak gereksiz zaten oyunları piyasaya çıkana kadar yada piyasa oyun kaynayana kadar ps2 de olduğu gibi fiyatı ilk fiyatına göre bayaaa düşecektir...şimdilik idare etçez ps2 ile
 
arkadaşlar ps 3 almak isteyenler arasında ben de varım , her ne kadar geçen ay içerisinde nintendo wii gibi devrimci bir konsola sahip olmama rağmen.

ama şunu söyleyebilirim , ps3'ü hemen almayın.şuan fiyatları acayip pahalı 1..500 YTL gibi uçuk bir rakama sahip.ps 2'ye sahip olanlar ps3'ü alana kadar devam edebilirler kolayca.eğer çok sabırsızsanız tabi yurtdışından sipariş verebilirsiniz ama bu şekilde alet bozulursa çok çekersiniz ikincil sorun olarak türkiye'den alacağınız dvd'lerin hiç birini okuyamazsınız.oyunları da avrupa'dan getirtmeniz de ayrı bir sorun tabi.

ps3 oyunları gerçekten şuana kadar görmediğimiz bir teknoloji ile geliyor.gerçekten pc'deki grafiklerin 2-3 katı olacak diyebilirim.ps3'ün barındırdığı grafik-işlemci kombinasyonu şuan günümüzdeki en sağlam sistemi olacağı kesin.şuan dünya üzerinde bulunan en gelişmiş pc'nin çok ötesinde bir gücü var.yani oyunlardan alacağımız maksimum eğlence tahmin edemeyeceğimiz kadar fazla.

ben de deneme fırsatı buldum.bir kaç şey daha söyleyeceğim bu konu hakkınd.ps3'ün blu-ray teknolojisi var nintendo wii'de olduğu gibi.yani blu-ray ile dvd-konsol oyunları-ve her türlü mp3 cd'lerinizi oynatabilirsiniz.blu-ray'in disklerin 54 gb'a kadar bir deposu bulunuyor.yani cd , dvd teknolojileri eskide kaldı.bundan sonra ki yıllarda blu-ray diskleri kullanacağız.
 
alirsam Xbox 360 i alirim
grafikleri daha iyi
fiyati daha ucuz...da
tekken 6 var ps3 de

su an xbox var bende ondada strret fighter, final fight streetwise, mortal kombat5-6-7 oynuyorum, yetio zaten
 
Geri
Üst