Forum Yetkililerine Yarışma Önerisi

Renk katacağını düşündüğüm bir uygulama. Mesela eğer bütçe olursa güzel ödüller olabilir, bütçe yoksa forum içine renk katacak "1.Bilmem ne Galibi" gibi rütbeler ve forum içi belli başlı özellikler verilebilir.

Yarışmalar nasıl olur, mesela bir solo belirlenir onu çalar herkes. En temiz en güzel kim çalmış? Atıyorum Tornado of souls solosu yarışmamızın konusu. On kişi bu soloyu çalıp video olarak gönderdi bir yöneticiye. Yönetici bir konu açar, o videoları koyar ve on kişinin adını anket olarak açar. Oy kullanırız. Sonra beste yarışmaları olabilir. 1-2 Aylık süreler verilir belki, yine aynı yöntemle oylamaya sunulur. Belirli bir şarkıya cover yapılır, o yarışır. Böyle şeyler.

Bunlar hem yönetim açısından zahmetsiz hem foruma renk katacak güzel etkinlikler olur diye düşünüyorum. Ha zaten böyle şeyler yapılıyorsa sessizce mağarama çekileceğim, saygılar.
 
Forumda medyalarımızı eklediğimiz bir kısım var. Beğenen-beğenmeyen yorum da yazabiliyor.
Yarışma mantığı ile işler karışır, hele de işin ucunda bir şeyler olursa.. Mesela: "Bu videodaki sen değilsin"... "Hızlandırılmış bu video"... "Çalıntı bu video..."
Burasını bir gitaristler sitesi gibi, hele hele sadece metal gitaristleri sitesi gibi düşünmemek lazım.
Ama önerdiğiniz şey başka platformlarda senelerdir yapılmış şeyler...
Mesela:
Guitar War Online Guitar Competition
 
Hocam iyi güzel ama kıdemli üyeler böyle bir şey isteyecek gibi durmuyor. İşin ucunda canlı performans olunca her şey karışabiliyor olaya. Bunun yerine donanımhaber'deki gibi albüm yarışması yapılabilir. En azından TürkRock üyelerinin ne dinlediklerini, hangi albümlere nasıl yorumlar yapacaklarıı görürüz. Katılım için de bir sınırlama olur: 1000 mesaj veya 2008'den öncesine ait kaydı bulunan bir hesap gibi. Kötü mü olur ?
 
bir de özel mesaj kutularımız heyecanlı gençlerin "abi 5 oy gerideyim nolur bana oy at kib aeo bye" mesajlarıyla dolacak..

müzik bir yarış alanı değildir.. ancak saniyede kaç nota çalma saçmalıkları belki yarış sınıfına girecek formdadır, onda da oy olmaz, sayılır, belirlenir.. gerisi çalan ve dinleyenin kişisel zevkidir..
 
Özellikle video istenebilecek durumlarda ön yargı oluşabilir. Nasıl? Mesela, evinde bir çoğumuzun hayal ettiği ekipmanı barındıran birisi görüldüğünde, hatalı çaldığı yer olsa dahi, göz yumup oy verebilir insan. "1-2 notadan ne olur ki" düşüncesiyle yapılır genelde. Buna etki eden şey de, göz banyosudur.

Bir diğer durum ise, gerekli ekipmanları olmayan kişiler (kamera, düzgün bir ses kartı vs vs) için haksız bir yarışma olacaktır. Bu da yukarıda bahsettiğim durumla bağdaştırılıp insanın karar verme duygularını etkileyebilir.

Son konu ise, bir yarışma değil de, "cem session\jam session" tarzında bir şeyler yapılabilir. Hatta bir ara sevgili @Kutay_ bunu yapıyordu. Tarz belirliyor, altyapı veriyor ve bunun üzerine çalınmasını istiyordu. Daha sonra bunları kendisi mixleyip soundcloud'a atıyordu. Bu tip bir şey olabilir. Her ay belirli türlerde altyapılar verilir (blues, jazz, rock, metal vb.) ve bunların üzerine katılmak isteyenler bir şeyler çalar. Bununla ilgilenen bir moderatör olur (sadece bununla da ilgilenecek birisi çıkarsa, yönetim uygun görürse onu "cem session moderatörü" yapar) ve o moderatör her ay yeni altyapılar koyar, gelen kayıtları da ilk mesaja iliştirir. Böylelikle çokça şey dinleyip, yarışmamış oluruz.

Sevgili @Kutay_ 'ın düzenlediği Turkrock Jam Project. Forumdan katılan arkadaşların çaldığı parçaların tümü,
 
Geri
Üst