Bir Acayip Volume Sorunsalı...

Merhabalar
Bir kaç haftadır stüdyoda kullandığım ekipmanımdan çok düşük ses alıyorum. Bir senedir kullandığım ve sorun yaşamadığım ekipmanımda anlamsız bir ses kaybı oldu. 100w lambalı ve 30w combo amfi, fender j ve ibanez active kullanıyorum. Her iki gitarım da her iki amfimde düşük ses veriyor. Tüm çapraz ve sarmal varyasyonları denedim. Tüm piller kablolar elektrik prizleri vs denendi sonuç aynı. Gitarlarımı elektro amfilerinde deniyorum ses var, elektroları kendi amfilerime bağlıyorum ses düşüyor. Aynı gün aynı saatlerde iki amfimi de bozmuş olamam sanırım. Bir fikri olan varsa yazsın, ekipmanı yakmak üzereyim.
 
üstad voltaj ölçtürmedik ancak, 2 elektro gitar ve bir mikser bağlı bass gitar haricinde ve sadece bass gitarda ses düşmesi var, prizdeki bağlanma sıralamalarıda değiştirdik ancak sonuç aynı bass amfilerinde ses düşüşü var.
2 amfi aynı zamanda arızalanır mı diğer faktörlerde sorun yoksa olabilir demekten başka bir şey gelmedi aklıma.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
iki amfi de aynı anda arızalandı ise elektrik hattında genel bir problem vardır diyeceğim ama, diğer ekipmanlar da aynı hat düzleminde. Bu iki amfiden hariç yeni bir amfi getirip mekanda denemek gerek. bir de bu nasıl bir bozulma şeklidir, ses kaybı... ya çızlama yaparsın ya kesik kesik çalışırsın yada tamamen içe verirsin. Pısmak nedir arkadaş.
 
Geri
Üst