Lambalı Pedal + Ampli Sim

Lambalı overdrive/distortion pedallarıyla ampli simülatörlerinin uyumu konusunda bilginiz var mı? Etrafımda olsa alıp denerim ama yok malesef. Joyo AC Sound kullanıyorum, kullandığım od. ve dist. değiştirmek niyetindeyim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Okuduğum - izlediğim incelemelerde olumsuz bir yorum görmedim pek ama olabildiği kadar bilgi toplamaya çalışıyorum işte, buradan da böyle bir yorum geldi. Satın al, dene, olmazsa iade et üçgenine girmeden öğrenebildiğimi öğrenip ona göre hareket ederim diye bakınıyorum.
 
O zaman şöyle bir bilgi ekleyeyim. Lambalı pedallar, fazladan od, vs. ile kullanıldığında fazladan dip gürültüsüne sebep olabiliyorlar.

Ama belli amfilerin preamp katını taklit eden lambalı pedallar da var. Kullandığınız Joyo'dan, sevdiğiniz amfi simülasyonunun Vox olduğu sonucunu çıkarıyorum. Bu tip bir tona yaklaşmak için, English Muffn pedalını deneyebilirsiniz. Öbür türlü, tona canlılık katmak kullanacağınız herhangi bir lambalı pedal, aksine elinizdeki tonu bozabilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Anladım, teşekkür ederim bilgi için. Ben Joyo'yu sadece line sinyali göndermek için clean tonda kullanıyorum. Şimdiki od ve distortiondan da memnunum aslında ama biraz daha farklı karakterde birşeyler denemek istiyorum.
 
O zaman fırsatınız olursa bir English Muffn'in üstüne gidin derim. Clean yanında tam İngiliz Vox tarzı drive tonunu da o pedal ile eklemeniz mümkün olur.
 
Geri
Üst