Yeni Arayüz Şikayet ?

Merhaba,
beğenmediğimi ve sanırım beğenmeyenlerin de olduğunu (sağ tarafta görünen durum güncellemesine yazılanlar) görünce bu başlığı açmak istedim.

Merak ettiğim ve site yönetimine sormak istediğim durum şudur ?
Eski site görünümüyle ilgili şikayetler mi alıyordunuz da ara yüz değiştirildi ? Eğer ortada şikayet yoksa ve güncel olmak adına böyle bir şey yapıldıysa ben başarılı bulmuyorum.
Son üyeliğim 6 yıllık,öncesinde de bir 3 yıllık üyelik var.9 yıldır siteyi seve seve kullanıyorum.Hatta şöyle söyleyeyim,koca adam olduk iş güç sahibi olduk mesleğimle ilgili forumlara girmeyi bıraktım girip baktığım tek forum budur.Buradan iyi arkadaşlar da edindim.Yani sitenizin bana kattığı olmuştur benden aldığı olmamıştır.
Bu yüzden eleştirimi belirtmek istiyorum.

Başarılı bulmadığım tarafları da belirtmek istiyorum.

1-)Eskiden sanırım gri renkli olan üst kısım komple siyah olmuş,ki gerçekten kötü görünmesini geçtim,gözü çok yoruyor

2-) Font boyutu büyütülmüş sanırım,ki bu da inanın gözü çok yoruyor,bilgisayarın çözünürlük ayarlarıyla oynanmış gibi hissettim

Yeminle söyleyebilirim ki az önce siteye girince ''yanlış siteye mi girdim'' dedim.

Ben eski haline döndürülmesi için anket açmanızı rica ediyorum.
Mydukkan 2 yıl önce aynı şeyi yaptı ve resmen kullanışlı olan siteyi daha kullanışsız hale getirmişlerdi.Tamam turkrock'ın şu arayüzü mydukkan kadar başarısız değil (mydukkan ara yüzü artı olarak kullanışsız da) ancak turkrock'ın bugüne kadar olan ara yüzüyle kıyaslayınca gözü çok yoran bir arayüz.İnanın sorunsuz işleyen yıllardır alıştığımız bir site görünümü niye değiştirilir onu da anlayamıyorum şuan


Lütfen font boyutlarını düzeltin ve üst taraftaki siyah alanı ortadan kaldırın
 
Son düzenleme:
Fontlar ve büyükleri gözü yoruyor.
Tipografide tek satırda 64 karakterden sonrasını gözün takip etmesi çok zordur.
Örneğin kitapları ele alalım. Kitapların boyutlarının dergilerden küçük olmasının nedeni bu sebeptendir. Sütün mantığı olmayan metinlerin okunmasından bu düstur prensip edinilmiştir.
Font seçimi ise metin fontlarının yani küçük puntolu yazıların "serifli fontlarla" olması okumayı kolaylaştırır.
Şu anki gibi "slab serif" ya da "serifsiz" bir font okumayı çok zorlaştırıyor. Metinlerin satır aralarında çok fazla espas var, bu durumu daha da zorlaştırıyor.
Başlık fontu ise aynı ailenin bold'u fakat onun da puntosu çok büyük o da olmamış bence.
 
Benden önceki eleştirilere -genel anlamda- katılıyorum
İşi görsel estetik ve tasarımla ilişkili bir kişi olarak kişiye özel beğeniler alanına girmeyeceğim.
Bence buradaki en önemli konu : Gözü yoran aşırı kontrastlardan kaçınmak ve yumuşak ton geçişleri sağlamaktır diye düşünüyorum.
 
Demin siteye girdim ve şaşırdım açıkçası niye böyle olmuş falan diye.Kısacası bende beğenmedim ve geri eski haline gelmesini istiyorum(istiyoruz).
Font boyutu ve bildirim renginin değişmesi gerekiyor çünkü gereksiz gözü yoruyor.
 
Blackend skini kullanıyorum.
Sınırsız internetim kotayı aştıktan sonra 96kbps'ye düşüyor, o haldeyken googleda birşey aratmaktan bile daha hızlı açılıyor.
Görsel olarak da sevdim.
 
yau tercihlerden eski klasik temaya geçtim, cozutmuş durumda.. başlıklar bir arial liste, altında tüm forumlar listesi, altında profil mesajları (mobil için).. aradaki medyalar uçmuş, yukarıdaki menüde anasayfa linki de uçmuş..

ah be kardeşlerim, 40 yaşında değişimi kabullenmek çok zor, el atın gözünüzü seveyim..
 
Geri
Üst