Marshall Jmp1 Lamba Değişimi

Marshall Jmp1 rack için yeni lamba bakıyorum. İçerisinde Tungsol 12AX7/Ecc83 var.
Aklımda yine Tungsol olmakla birlikte alternatif olarak Electro Harmonix12AX7 ve JJ 12AX7 lambalar var. Yabancı forumlarda EHX in Tungsol a göre biraz daha gürültülü ve JJ ninde yine TUngsol a göre daha tiz olduğundan bahsedilmiş.Değiştiren varsa sizede danışmak istedim.
 
Ben JJ ile değiştirmiştim. Açıkçası daha az gürültü ve midlerde bir farklılık oluştu gibi geldi bana. Bir kaç yabancı forumda okuduğum kadarıyla lambaların o kadarda etkili olmadığını söylemiş bazı kullanıcılar ama ne kadar doğru bilemeyeceğim. Benim kullandığım kadarıyla hissettiğim farklar bunlardı.
 
Yine Tungsol'ün 12AX7 modelini fakat "goldpin" versiyonunu denebilirsiniz. Hem dinleme hem de gitar amplilerinde, NOS lambalar haricinde, şahsen en başarılı bulduğum 12AX7 modelleri.

İyi günler.
 
Aşağıdaki sitede Preamp lambalarının özellikleri kıyaslı olarak veriliyor. Kesin doğrudur diyemesem de karakteristiğini anlamak adına yardımcı olabilir.
Welcome to TubeDepot.com!

Çıkan sayfada "Preamp Tubes" sonrasında 12AX7 seçerseniz listeye erişebilirsiniz. Buradaki listeye bakarak birkaç sipariş verdiğim oldu, amplilere göre farklı davranması söz konusu ise de yakın sonuçlar elde ettiğimi söyleyebilirim. Beklentinize göre buradan hangi marka ve modele yönelebileceğinizi kestirebilirsiniz. Örnek: Tungsol lambanız var, biraz daha erken kırılım ve gain istiyorsunuz, değerlerine bakıp JJ seçebilirsiniz mesela. Ya da JJ'iniz var, biraz daha geç kırılan ve yumuşak ton istiyorsanız Mullard olabilir vs.
Edit: İmla
 
Geri
Üst