Lambalı Amfi Ve Sıcaklık Sorunsalı

Merhabalar,

Dün @end_of_beginning hocamdan peavey 6505+ amfi almış bulunmaktayım, kendilerine burdan sevgilerimi yolluyorum her şeyden fazlasıyla memnunum. Ancak küçük bir sıkıntım var.

Küçük bir odaya sahibim, yatak dolap masa derken odamın her tarafı dolu. Amfiyi koyabileceğim tek bir boşluk var, orasıda peteğin önü. Malum kış sezonu petekde aktif olarak çalışıyor.

Sorum şu lambalı amfinin peteğin önünde durması herhangi bir sıkıntı oluşturur mu ? Lambalar yada farklı bir aksam sıcaklıktan zarar görür mü ?

Şimdiden teşekkür ederim.

kucucuk odaya 120 watt lambalı amfi mi koydunuz??????????
 
Benim amplinin el kitapçığında konu ile ilgili aşağıdaki metin var. Burada tarif edilenden farklı uygulamalarda illa da etkilenecek diye birşey yok ancak cihazın performansı etkilenebilir ya da bir arızada garanti kapsamı dışında kalabilir.

• Keep away from direct sunlight.
• Do not install near heat sources such as radiators, heat registers, stoves or other devices that produce heat.
• Do not block any ventilation openings. Install in accordance with manufacturer’s instructions. This product must not be placed in a built-in installation such as a rack unless proper ventilation is provided.

(Türkçesi için Google Translate'e başvurabilirsiniz, eskisi kadar komik çeviriler yapmıyor artık :) )
Bunlar zaten söylenir ve söylenmesi de gerekir. Yasal bir yükümlülüktür. Elbette bu lafımdan "Ya sıcak ortamda çalıştırın, n'olcak?" dediğim anlaşılmasın. Elbette yüksek sıcaklık, aletler için bir miktar kötüdür; fakat sıcak hava yüzünden amplifikatörü bozulan da yoktur herhalde. Var mıdır? Meksika'da, Brezilya'da yaşayan adamlar n'apıyor acaba? Veya Adana'da amplifikatör kullanılamıyor mu?

Abartmışlar sanki tam yükte çalışıyor.Yok direkt güneş ışığına koyma yok havalandırma sağlamadıkça raf a koyma yok ısı kaynaklarının yakınına yerleştirme falanlar.
Bakın "polemik" diyorsunuz, kendiniz polemik yaratıyorsunuz. Yıllardır elektronik tasarım ve uygulama yapıyorum, söylediğim şeylerin dayanağı da bizzat deneyimlerimdir. Tek bir şey söyleyip çekileceğim: Bu aletler Tüketici Elektroniği sınıfındadır ve dünya çapında satılabilmesi için çeşitli testlerden (EMI/EMC, Yüksek ve Düşük Sıcaklık, Alçak/Yüksek Gerilim vs.) geçmek zorunda ve ilgili sertifikaları almak zorundadır. Sıcaklık testlerinde limitler en az 0-50°C dir (Konuyu "commercial electronics temperature range" anahtar sözcükleriyle aratabilirsiniz). Üreticiler de ürettikleri aletlerin bu sıcaklık aralığındaki ortamlarda çalışmasını "garanti ederler". Aksi halde uluslararası satış (hele ki Avrupa'ya) mümkün olmaz!
 
Polemik yapmıyorum tabi ki de gayet eğleniyorum pozitifim.Ortaya yazdığım şeylere sanki sizin mesajlarınızı alıntılayıp cevap vermişim gibi tepki veriyorsunuz ve sizden başkası da benim ortaya yazdıklarımı alıntılayıp kendi fikrini beyan etmiyor.Ülkedeki ''yıllardır bu işi yapıyorum kitabını yazdım tabi ki ben bilirim'' durumu hala bitmedi mi ya sizden öncede polemik yapan 10 yıllık bir luthier arkadaşımız vardı her sapa her türlü tansiyonda tel takılır hiç bir şey olmaz falan diyordu.Neyse hayırlı işler...
 
Attenuator kullanmıyorsanız, amfinizi kalorifer dibinde çalıştırabilirsiniz. 10 yıllık amfiniz 8-9 yıl çalışır. Kulağınıza zarar vermeyecek kadar sesi açabildiğiniz için amfiyi limitlerinde ısıtmanız mümkün değil. Taş çatlasa 10 watt kullanırsınız normal bir odada.

Attenuator kullanıyorsanız ve amfiniz kalorifer dibinde ise dakikalar içerisinde bile bozulabileceğini söyleyebilirim.

Olay tam fantazi ama. 100 watt amfiyi aldın güzeeeel, attenuator aldın güzeeeeeeeel, sesi kulağın sağır olacak kadar açtın güzeeeeeeeeeeeeeeeel, kalorifer dibini kim nerden çıkarttı, nasıl rüya bu?
 
Kalorifer nem demektir. Nem ve elektronik birbirine düşmandır. Nem sensörleri hariç :D

Kalorifer havadaki nemi kurutur. Odada gece boyunca yanan kalorifer varsa, ve siz odaya bir bardak su koymazsanız; sabah uyandığınızda ağzınızın burnunuzun kurumuş olduğunu, hatta kaloriferin sıcaklığı fazla ise genzinizin yandığını görürsünüz. O yüzden yazdığınız şey, fizik ve kimya kurallarına aykırı bir durum.
 
Tamam arkadaşlar daha fazla gömmeyin :) peteklerdeki su damlacıkları aklıma gelerek yazdım gaflete düşerek bir an kusura bakmayın :) Öğrenmiş olduk bu vesile ile.
 
Amfiyi kalorifere ne kadar yakın koyarsanız o kadar sıcak ton alırsınız

abov-ne-bicim-espri-lan-bu-kacin_556208.jpg
 
Geri
Üst