Djent

Bir önceki "djent" başlığının tıpkısının aynısı. Teknik bir hataya kurban gitmiş, gitmesindi. O yüzden buradan kaldığı yerden devam etsindi.

Üç aşağı beş yukarı şöyle karşılıyordu başlık sizi;

"Uydurma bir çalım tarzı mı değil mi tartışmaları halen devam ede dursun; dünya genelinde yepyeni bir metal alt türü olarak kabul görmeye başlayalı neredeyse 10. yılını devirmiş, yurdum sınırları içinde de çeşitli grup ve müzisyenlerin türe dair mahsüllerini vermeye başlamış olduğu bu akım hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Teknolojinin nimetlerinden dibine kadar yararlanan sahte mesihlerle mi uğraşıyoruz yoksa bizzat ve bir kez daha müziğin evrim geçirişine mi tanıklık ediyoruz? İlk seçeneğin malum örnekleri yok değilse de esas ikincisi ağır basıyor bende. Siz ne diyorsunuz? O halde çarpışsın nöronlar, afiyetle."

Şu da hoş geldin mülayim parçamız-dı;

 
Son düzenleme:
yeni turlerden tek saygi duydugum tur olabilir, sadece biraz daha grup karakteri katsalar sarkilara cok daha iyi olucak gibi, cogu birbirinin aynisi sarkilar uretiyorlar bence (kisisel gorus vurmayin abi :) )
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Bakayım başlığı örümcek ağları samış mı, valla da sarmış.

Neyse,

Muhtemelen bu senenin en iyi keşiflerinden;



Her iki idiyotta da yokum fakat hadi emeğe saygı;



Albüm beklemediğim kadar iyi çıktı;



Bu albüm de “eh”;

 
Jinjer’a djent demeyin yav, bayaa metal grubu. Djent de serpiştirseler de bütünü djent değil bence.
Aslında Jinjer'in bu kategoriye dahil edilmesinin veya adının geçmesinin öncelikli sebebi bana göre gitar riffleri ve gitarist Roman Ibramkhalilov bana göre mükemmel tight tonu!
Ayrıca bas partisyonları ve tonu da oldukça agresif.
Kasım ayında Almanya'da Jinjeri'i canlı izleme şansına eriştim ki hiç bir beklentim yoktu konser öncesi fakat özellikle gitar tonu abartmıyorum albümden daha iyi ve tight'tı.
Sound olarak yüzüme tokat gibi çarptı çünkü hiç böyle bir sound beklemiyordum. Gördüğüm kadarıyla gitar setup Peavey 6505+ kafa ve Line 6 helix şeklindeydi. .Jinjer konserinden 2 gün önce yine Almanya'da Killswitch Engage konseri izledim ki asıl beklentim buradaydı fakat ne sound pek tatmin etmiş ne de performansı çok beğenmiştim.
Özetle Jinjer tarz ve tür olarak her yapıyorsa yapsın her geçen gün çok daha iyi olan, özellikle canlı performansları harika olan bir grup.
Tatiana reis'in askerleriyiz =)
 
Son düzenleme:
Nostalji yapalım;

Türlerinin mathcore olduğunun farkındayım fakat djent’e evrilmeye en yakın olduğunu düşündüğüm yerli oluşumlardandı chopstick suicide. Keşke böyle zekice müzikler icra eden yerli gruplar dağılıp kaybolmadan önce mitoz bölünse idi.

 
Bu arada eski başlıkta paylaştığım ya da paylaşılmış olma ihtimali olan kendi Spotify playlistimden bazı grupları ekleyeyim.
Müzik paylaştıkça güzel =)
Not: Aşağıdaki grupların örnek parçaları genellikle onları tanıdığım ilk dönemlerine ait. Güncel albüm veya kayıt örnekleri değillerdir.

- Vitalism (Ed Garcia projesi olarak başlayıp Brazilya'nın bağrından kopan grup... Ne yaparlarsa, onlarla ilgili ne bulursanız kesin dinleyin. Sevmeme ihtimaliniz yok =) )
grubu keşfettiğim video.
Son dönemdeki soundları ve kompozisyonları çok daha başarılı.

- Flux Conduct (John Browne - Monuments yan projelerinden)


- Anup Sastry (Sapık bir davulcu, prodüktör, yazar arkadaş. Çalıştığı bazı projeler; Jeff Loomis - Intervals - Skyharbor)


- Hydrodjent (Skyharbor öncesi proje grubunun eski adı denebilir. Baya eskiden 2010 gibi keşfetmiştim)


- Shokran ( Rus - Ukrayna kökenli grup 2012 gibi EP'lerle faaliyete başladı. Son dönemlerde ekibe vokal de katarak yoluna devam ediyor. Ama eski dönemlerini daha çok seviyorum.)


- After the Bruial (2008 yılında Rareform albümü ile tanıyıp ''Oha neler oluyor orada dediğim'' FellSilent - Tesseract ile aynı dönem tanıştığım grup)


- FellSilent (yine 2008 lerde üniversitedeyken Sivas soğuğuna karşı koymamı sağlayan gruplardan =) ) Sonrasında bu grup yan projeleri olan Monuments - TesseracT gibi gruplara yöneldikleri için adlarını duymuyoruz.


- Sikth (grubu dinlerken aşağıdaki video için ''Bu ne biçim sound, eski vs'' diye düşünebilirsiniz . Çünkü 2003 yılına ait =) Grup Meshuggah ile birlikte bu tarzın kökenlerini yapan oluşumların başında geliyor. En beğenilen şarkıları olmasa da albümdeki favori şarkım aşağıda. Aynı zamanda geçen yıl yeni albüm de çıktı, meraklıları bakabilir.


- Uneven Structure (Bu aradaşlar ise Fransa'dan, 2008 yılında ilk EP'leri çıkartarak 2011 yılında albümleri yapıyorlar. Yine yanılmıyorsam geçen yıl yeni albüm çıkarttılar.


- Cloudkicker (One man project olarak karşımıza çıkıyor ve 2007 den bu yana albüm yapıyor. Oldukça başarılı ve farklı tarzları deniyor. Yine ilk dönemlerinden sevdiğim bir şarkı sizlerle.
Cloudkicker - Dysphoria

- Vildjarta (işveç çıkışlı olan ve adının nasıl okunduğu ile ilgili videosu da olan =) THALL terimini bizlere katan 2005'den bu yana müzik yapan grup. Sanırım en çok ilk EP'leri beğeniyorum. Yine Meshuggah etkileşimli seveni - sevmeyeni baya olan bir grup)
Vildhjarta - Shiver

- Chimp Spanner (yine bir solo proje. Son dönemlerde ne oluyor ne bitiyor bilmiyorum ama yine eskiden baya severek dinlerdim.)
CHIMP SPANNER - Mӧbius Pt I (Official Guitar Playthrough - Basick Records)

- Drewsif Stalin's Musical Endeavors (Kısacası DSME diyebileceğimiz grup/dombili liseli görünümlü elemana ayrı bir gıcığım... Elemanın 20 nin üzerinde albüm/EP vs çalışması bulunuyor ve kendisi 93'lü!! ki neredeyse bu işi 10 yıldan uzun süredir tek başına yapıyor.
Drewsif - E.T. (Katy Perry Metal Cover Feat. Anup Sastry) Bu tarz pop/djent videoları ilk defa hayatımıza katan kişilerden.
Drewsif - Contempt

- Architects (İngiltere kökenli grup ve görece yeni keşfettiğim 4 - 5 yıldır severek dinlediğim, gerek eski gerekse yeni çalışmaları oldukça ilgi çekici, gün geçtikçe soundları daha da iyi olan grup)
Architects - "Doomsday"

Yukarıdaki gruplar aslında bu batağa nasıl ve ne şekilde çekildiğimi gösteren, görece nostalji içerek bir paylaşım.
Tabi ki bu gruplarla birlikte Meshuggah - Textures - Tesseract (ilk dönemleri) - BULB (Misha Mansoor) - Mnemic - Animals as leaders - Veil Of Maya - Volumes - Erra gibi daha pek çok sayabileceğim gruplarla birlikte müzik zevkim evrimleşerek şuan ki halini aldı. Ama hiç bir zaman kökenlerimi de unutmadan dinliyorum bunları =p

Yine belirttiğim üzere bunlar görece eski gruplar ve/veya eski parçalar. Boş olduğum bir gece de son dönemde dikkatimi çeken, beğenerek dinlediğim, yeni keşfettiğim grupları paylaşabilirim.

Yazıyı Misha ile Tosin Abasi'nin birlikte yaptıkları bir çalışma ile kapatayım,
Misha Mansoor & Tosin Abasi - Optimist
 
Geri
Üst