Floyd Rose Akort Problemi

Arkadaslar merhaba,

Blade texas pro stratocaster bir gitarim var. Bu linktekinin aynisi, Blade: Texas Pro. Su siralar gitarim dogru durust akort tutmuyor. Tremelo kolunu kullandigimda ise problem daha da artiyor. Bu konuda bana yardimci olabilir misiniz?

Gitarin basina son bir senede gelenleri paylasayim, belki sorunu anlama bakiminda yardimi olur. Onceleri 9 luk gitar tel seti kullaniyordum, sonra 10 ve 11 lik setleri kullanmaya basladim. Onbirlik sete gecince, gitarim hala eskisi gibi iyi calisiyordu. Ta ki ben, egrilen sapi ayarlayip, floyd rose setini kurcalayip, ve tel yuksekliklerini ayarlamaya calisana kadar. Nitekim sap egriligini ve tel yukseliklerini ayarladim. Fakat rahatsiz edici boyutta akort problemi yasiyorum. Bu sorunu kendi basima cozebilir miyim, yoksa gitarin bir doktor gormesi mi lazim? Kopruyu bir sekilde sabitlemek istemiyorum, tremolo koluna ihtiyacim var :) Bu arada gitarin arkasinda uc adet yay var.
 
Önceden sorun çıkarmadıysa, hele hele daha tansiyonlu bir tele geçtikten sonra akort kaçması üst eşik kaynaklı değildir diye düşünüyorum. Telin temas ettiği noktaya kurşun kalem olabilir, ya da onun için özel yağ damlatılabilir.

Köprünün oturduğu pivotlarla ilgili olabilir belki sorun, yerine oturmuyordur oynadıktan sonra.
 
Ben köprüye bakmadan yorum yaptım, benim tremolo sistemimde, sağda ve solda köprüyü tutan iki tane yüksekliğe geçiriliyor bu köprü ama her köprüde böyle değildir belki.

Sizin durumunuzda, köprünün gitarla arasında mesafe olmasının akortla bir ilgisi olmaması gerekir, hepimiz buradan yükseklik ayarımızı yapıyoruz.
 
Kulaga sacma gelecek ama o gerginlikte vintage koprunun tellere tepkiside biraz sert olacaktir. Esik dayanamaz gibi geldi. Tamamen mantik yurutuyorum hic 11lik sette kullanmadim e tuning. Kullanan arkadaslar bir elin atin suraya.
 
11 numara kullanilir sikinti yok.
Eger kopru kalktiysa; Arkada 3 yay varsa, yay sayisini artirabilirsiniz. Arkada yaylarin ordaki vidalari sikarak ayar yapmaniz gerekiyor.

Kopru yine govdeye paralel sekilde ayarlanmalidir. 9'dan11'e gecildiyse bir sap ayari yapilmasi gerekebilir. Ust esikle ilgili sorun yasanacagini sanmiyorum.
 
Geri
Üst