Nikola Tesla

Bu adam hakkında bir şeyler duyanınız var mı? Elektrik denilince herkesin aklına Thomas Edison ve onun ampulü gelir. Ancak Edison un son derece hırslı ve ticari düşünen biri olduğunu pek kimse bilmez. Hakkını yemeyelim Edison un buluşları da anlatmakla bitmez tabi. Ancak günümüz bilim ve teknolojisinin tüm alt yapısını ona değil, Nikola Tesla ya borçluyuz hem de Edison un kendi çıkarı için onu tüm engelleme çabalarına rağmen. (başarılı da olmuştur ve tesla nın buluşlarının çoğunu unutturmuştur. Adı yeni duyulmaya başlandı tekrar.) Bugün evlerimizde AC (Alternating Current-Alternatif akım) akım,elektrik motorları, transformatörler, tüm kentleri baştan başa kateden ince elektrik kabloları ve elektrik üretilen hidro elektrik santralleri kullanıyoruz. Bunlar tesla nın icatlarıdır. (İlk hidroelektrik santralını alternatif akım kullanarak Niagara şelalesi üzerine Tesla kurdu çok önceden hayalini kurduğu gibi) Ayrıca radyo(marconinin bulduğu söylenir ancak Tesla ondan önce ses i iletmeyi başarmıştı,marconi ise sadece sinyali iletebiliyordu. Patent bürosu bunu sonradan düzeltse de hala çoğu yerde Marconinin adı geçer.), uzaktan kumanda gibi. Ayrıca Tesla medyanın kendisiyle alay etmesine neden olan Mars ve Venüs den radyo sinyalleri aldığını da belirtmişti bugün evrenin dört bir yanından radyo sinyalleriyle gözlem bile yapabiliyor her cismin belli bir manyetik alana sahip olduğunu da biliyoruz. Dünyanın en büyük şimşek ok unu yapar (40metre. Hala bu rekor kırılamadı ve gürültüsü 22 mil uzaklıktan duyulmuştur.) Amerikan donanmasının Edison a verdiği görev alman denizaltılarının yerini tespit etmekte bir yol bulmasıydı. Tesla bunu bugün radar dediğimiz yöntem içinde bulmuş ancak Edison bu yöntemi saçma bulduğundan Tesla nın bu buluşu 25 yıl gecikmeli kullanılmıştır. Hızlıca diğer buluşlarına ya da öncül buluşlarına bakalım. Türbinli motorlar, süper iletkenler. Ayrıca Modern fiziğin 1977 de anlamını kavradığı atom altı parçacıklar olan kuarklardan da ilk Tesla nın bahsettiğini görürüz. Diğer buluşları; elektron mikroskobu,neon ve flüorosan lambalar, otomobil ateşleme sistemi, hız ölçer, mikrodalga fırın.

Teslanın ilginç girişimleri de var. Sismik dalga teknolojisinin kullanılmasına dolayısıyla deprem dalgalarının bulunmasına da neden oldu. AC akımın güvenli olduğunu ispat etmek için vücudundan yüksek voltaj geçirerek ampul yakmıştır bir fuarda. DC akımın iletimi zor olduğu halde Edisonla arasını açan buluşu AC akımı başının ömür boyu derde girmesine ve sürgün hayatı yaşamasına neden olmuştur. Ayrıca bir finansör sonucu fark etmemiş olsaydı gökyüzünden bir kule yardımıyla bedava elektrik üretiminin ve dağıtımını mümkün kılacak bir sistemi icat etmiş ancak finansör bedava elektriğe yanaşmadığından bu icadını uygulayamamıştır.

Bir de ilk zamanlarda başında olup sonradan bobinleri sökerek insan sağlığına aykırı bulduğu bir deneyden söz edilir. Bu hala bir muamma olan zamanda yolculuğun yapıldığının iddia edildiği Philadelphia deneyidir. İnsanların çıldırdığı ve bir kısmının metal gövdeyle kaynaştığı bu deneyde bir geminin yüksek manyetik alan içinde Einstein ın bahsettiği kurt deliklerinden birini yarattığı söylentisi vardır. Tesla nın reddettiği söylenen bu deney aslında onun adı için pek de imkansız görünmemekle birlikte ortada hiç bir kanıt yada sonucun olmaması söylentinin güvenini bana göre şüpheli hale getirmektedir. (şu 51. bölge ve UFO söylentilerinin bir biçimi gibi görünüyor bana bu deney)

Tesla asla evlenmedi bir kadınla yemek dahi yemezdi ve aseksüel oluşunun dehasını artırdığına inanıyordu bu 2 metere boyundaki garip adam.
Ayrıca bir çok obsesyonu vardı. (Dahi dediğin saplantılı olur kuralı var sanırım gerçekten de)

Aton
 
tesla, fiziğin dehalarından birisidir. manyetik alanın birimi de kendi ismiyle (soyismiyle) anılır. birçok fizikçi gibi o da populer olmamıştır ve çoğu kişi tarafından tanınmaz (tıpkı faraday gibi).
 
"Bu adam hakkında bir şeyler duyanınız var mı? Elektrik denilince herkesin aklına Thomas Edison ve onun ampulü gelir. Ancak Edison un son derece hırslı ve ticari düşünen biri olduğunu pek kimse bilmez. Hakkını yemeyelim Edison un buluşları da anlatmakla bitmez tabi. Ancak günümüz bilim ve teknolojisinin tüm alt yapısını ona değil, Nikola Tesla ya borçluyuz hem de Edison un kendi çıkarı için onu tüm engelleme çabalarına rağmen. "
Evet bunu duymuştum...
Çok zeki ve başarılı bir bilim adamı. Daha çocukluk döneminden ilgisi varmış bilime...
 
Bildigim kadari ile santralı yani o iletişimi falan testa buldu,zeki adammıs edison çurutmus çocugu.Üzüldüm acıkcasi,yani sonucda testa ben buldum dese ne olackki,onamı inanıcaklar.Arkadaşlar bakdınız biri hakkınızı yiyor al çekici vur kafasına :D
 
Edison tesla ile dalga geçemez,çunki onu o kadar fazla kıskanıyordu ki;
Hayvanlarla deney yaparak eziyet ettiğinden tutun da, Tesla´nın elektrik sisteminin güvenilmez ve tehlikeli olduğunu ilan etmeye kadar her yolu denedi. Edison aynı zamanda da, Savaş Bakanlığı danışmanıydı, Tesla´nın tüm projelerini (Ölüm Işını ve radar benzeri bir araç dahil olmak üzere), reddetti veya engelledi.Tesla aslında bir iş adamıydı,dünyanın en kötü iş adamlarından biri,Westinghouse'un önerdiği anlaşmayi jest olarak yırttı,bu dostluk sinyaliydi,fakat daha sonraki kriz ve ard ard'a yasananlar tesla'yi sefalete ve yalnızlıga sürükledi,öldüğünde bos bir oda ve güvercinleri wardı arkasında.
Alternatif Akım/Elektro Manyetik Motor: 1890
Alternatif Akım Motoru: 1890
Alternatif Akım Jeneratörü: 1891
Hava Taşıma Aygıtı: 1928
Yüksek Frekans Akım Üretme Aygıtı: 1897
Ozon Üretme Aygıtı: 1896
Radyant Enerji Kullanma Aygıtı: 1901
Elektrik Enerjisini İletme Aygıtı: 1900-1901
Elektrik Makineleri için Armatür: 1889
Doğal Ortamlar Elektrik İletişim Sanatı: 1889-1905
Elektro Manyetik Bobin: 1894
Dinamo Elektrik Makinesi için Komütatör: 1886-1888
Elektrikli Ark Lambası: 1886
Elektrik Devre Kontrolörü: 1898
Elektrik Jeneratörü: 1894
Elektrik Ampülü: 1891
Elektrik Motoru: 1889
Elektrikli Demiryolu Sistemi: 1894
Elektrik Kondansatörü: 1881-1886
Elektrik Kondaktörü: 1894
Gaz Motorları için Elektrikli Ateşleyici: 1898
Elektrometre: 1891-1894
Elektrik Transformeri: 1897
Elektrik Güç İletişimi: 1888-1893-1894
Elektro Manyetik Motor: 1888-1889-1890
Akım Ölçer: 1921
Sıvi İtici Güç: 1914
Çeşme: 1914
Frekansmetre: 1922
Aydınlatma Projektörü: 1918
Elektrik Osilasyonlarını Ölçmek: 1901
Hava Taşımacılığı Metodları: 1928
Elektrik Gücünü İletme Metodları: 1889
Sinyal Metodları: 1903
Pyromanyetik Elektrik Jeneratörü: 1890
Karşılıklı Motor: 1894
Alternatif Akım Regülatörü: 1888
Elektrikli Gemi Güncesi: 1919
Hız Ölçer: 1916-1918
Elektrikli Aydınlatma Sistemi: 1891
Termo-Manyetik Motor: 1889 Türbin: 1913
Patenti alınmıştır.
 
Telefonu bulan da Graham Bell değil zaten :) Alakasız oldu biraz ama.

Aslında Edison'la Tesla'yı yarıştırmak ne kadar doğru bilmiyorum. Birisi direkt akımı, öbürü de alternatif akımı geliştirmiş. Alternatif akım elbette çok daha üstün, yani o yüzden Tesla mı kazanmış oluyor ? Tesla'nın Edison'a hayran olduğunu okumuştum. Hatta alternatif akım projesini adama götürmüş, ama Edison boş işlerle uğraşma demiş buna. Ne kadar doğru bilmiyorum.

Sonuçta tarih işte, hepimizin evinde üzerinde Edison yazan, Tesla yazan yüzlerce zımbırtı var. Teşekkür ederiz efendim ikisine de.
 
zahayne demiş ki:
Edison tesla ile dalga geçemez,çunki onu o kadar fazla kıskanıyordu ki;
.

"O zamanlar New York'da Pearl caddesindeki ilk laboratuvarında akkor lambası için pazar aramakla meşgul olan Edison'a rastladığı zaman Tesla, gençlik heyecanıyla, kendisinin bulduğu alternatif akım sisteminin açıklamasını yaptı. Bu düşünceyi derhal ve tamamen kestirip atan o büyük adam, "Sen teori üzerinde vaktini harcıyorsun" dedi."

kaynak vikipedi...


aslına bakarsan başka yerde okumuştum ama size alıntı yapıp bi yerden göstermek gerekiyor... o yüzden viki den buldum....

dalga geçmekten kastım bizzat kendisi ile(tesla ile) onu küçümsermiş...
 
Çok deli dalga geçmek bu oluyor yani.Küçümsemekle dalga geçmek farklı kavramlardır.Kardeşim benim üniversitemi kazanmak istiyor,bense daha çok ufak oldugunu soylüyorum.Deli dalga geçmek tam sana göre bir kavram :D
 
zahayne demiş ki:
Kendi cumlelerini öğren o zaman anlaşırız belki.

insanları küçümsemek yerine bişey almaya bakmak lazım bence. at gözlüklerini de çok uzaklara atmak lazım. her insanın farklı olduğunun farkına varmak, karşıdakini anlama işini sadece karşıdakinin sözcüklerine değil birazcık da kendi samimiyetimize bırakmamız lazım...

samimiyetsiz, anlaşma amacı gütmeyen tartışmalar bize bir yere götürmez...
 
mühendislik okumama beni yönlendiren kişidir, bence zamanötesi muhteşem bir bilimadamı, abimlerin hayranlıkla bahsettiği hikayesi çok etkilemişti beni. işin garibi hırvatlar da sırplar da çok gurur duyar kendisi ile, neredeyse tek ortak paydalarıdır. belgrad'da adını taşıyan bir müze vardı sanırım.
yukarıda bahsedilen kitabı iyi ama eksik biraz.
 
Geri
Üst