Müziğe Özendiren Idolünüz Ve Ilk Enstrümanınız ?

Lise basinda baslamistim gitar calmaya. O zamana kadar annem defalarca bir muzik aleti ogrenmemi istemisti ama ben istememistim. Lisedeki en yakin arkadaslarim gitar caliyorlardi ve iste olan oldu. Gitari bir kere elime almam ve arkasindan bana birseyler ogretmelerini istememle gelisti olaylar. Muzik tarzim degisti, bir klasik gitar aldim ve yillarca klasik gitar ile metal parcalar ogrendim. Ardindan ilk elektro gitarimi almamla birlikte, kendimi muzigin tam ortasinda buldum. Bu noktaya gelmemde payi en buyuk olan lisedeki mukemmel arkadaslarimdi.
 
Herhalde lise çağlarımdı, bundan 12-13 sene evvelinde. Kuzenlerde müzik ilgisi zaten var, kimi bateri çalıyor, kimi keman, kimi gitar. Halamın oğlunda bir elektro akustik vardı. Kardeşi çalmaya çalışır beceremezdi. Ben de oldum olası elimle ayağımla biryerlere vurarak ritm tutmaya çalışan, ritm becerisi az buçuk olan biriydim ama akor bilmem tab bilmem. Neyse o zamanlar bilgisayarım falan da yok, meşhur KralTV'den müzik dinliyorum. Beni gitara özendiren adam çıktı. OGÜN SANLISOY - SAYDIM. Bu adamın o şarkısını dinleyince dedim ki gitar çalacağım ben arkadaş. Neyse sonraları, solak olmama rağmen kuzenimin sağlak gitarıyla çalışmaya başladım. Daha sonra 100 liraya bir klasik gitar alıp onunla çalışmaya başladım. Daha sonra tabi ibz grg170dx, epiphone special II, Squier Strat, ve son olarak da Schecter Omen Extreme 6 sahibi oldum. Sözün kısası, özendiren de, başlatan da Ogün Sanlısoy'dur. Birçok şarkısını da ritm-solo çalabiliyorum :)
 
Buckethead, washburn marka elektro gitar(moodelini tam bilmiyorum). Ablam kendi odasında Buckethead-Jordan dinliyordu ve çok ilgimi çekti. Bana bir kaç şarkısını daha önerdi ben de dinliyip evrim geçirdim :D
 
Benim idolüm yoktu gitara başladığımda, hatta gitarla alakam bile yoktu, metal müzik sevmez dinlemezdim bile. müzik hocama yazdığım sözleri göstermiştim ve sen gitar çalmalısın daha rahat edersin demişti. o gazla alıp kursa gitmiştim. şimdi müzisyen olarak idolüm Mikael Akerfeldt'tir.
 
Lise çağlarında Şebnem Ferah olsun, REM, Evanescence vs olsun rock müzik dinlerdim ama hiç gitar çalmak gibi bir isteğim olmamıştı. Daha sonra bir gün Metallica dinleyince iş değişti, direkt klasik gitar da olsa hemen bir gitar aldım. Çok sevdiğim gitarist var, Paul Gibert mesela çok beğenirim ama her zaman James Hetfied gibi çalmak istemişimdir. Arada sırada penayı 3 parmakla (ve baş parmağın ucu) tutup bi şeyler çalmaya çalışırım mesela ama alışmadık gözde lens durmazmış :)

 
Harika bir söz yazarı olması ve rifflerinin bana verdiği anlamlandıramadığım hissiyattan dolayı Kurt Cobain'dir. İlk enstrumanıma gelecek olursak hala severek kullanmakta olduğum (profil fotoğrafımda o'dur) 2009 yapımı siyah Yamaha EG-112C strattır.
109349.jpg
IMG_20190407_230200.jpg
 
7 yaşındayken günlük 1 lira harçlık aldığım dönemler 1-2 hafta para biriktirip blok flüt almıştım kendime. Bak postacı geliyor falan çalıyordum acayip zevkli gelmişti. 8 yaşına gelince babama beni gitar kursuna yolla dedim kendisi acayip bağlama hastasıdır kendi öğrenememiş ben öğreneyim diye bağlama kursuna yolladı. Tabi ben istemedikten sonra ne fayda. 2 yıl boşu boşuna kursa gittim diyordum kendi kendime, ama yıllar sonra anladım boşa değilmiş. Müziksiz geçen 6 yılın ardından kendime bir cort x2 aldım. Beni gaza getiren 2 şeyden biri buckethead, diğeri de twitch'te her gün canlı yayında gitar çalan wr4thtv oldu. Başladım öğrenmeye. Meğerse bağlama kursunda öğrendiklerim boşu boşuna değilmiş, bana harika bir müzik altyapısı hazırlamış farkında değilmişim. Şimdi sonunda istediğim, başından beri hayalini kurduğum enstrümana sahibim ve elimden geldiğince gayret ediyorum. Müzik güzel şey.
Aynı hikayeyi bende yaşadım.
 
İlk 1996 yılında Kocatepe Camisinin sltındaki Beğendik'te Müzik Center'da Squier Strat görmemle gitar sevdadı kıvılcım tutuştu. Fiyat da 33.800.000tl. 😄 Zaten mağazaya müzik aleti tedarik eden de Kıvılcım Müzik'ti. 😜 bilen bilir 98de de, neredeyse Müzik bölümünü kaldırana kadar sürecek çoklu müzik aleti standı yaptılar. İlk kez elime elektrogitarı o zamanlar almıştım. Çalmak için değil ama tutması bile heyecandı. O zaman da Stratocasterın ülkemizdeki ekolleri Cahit Berkay, Asım Can Gündüz vs. Yavuz Çetin'i bilmiyorum o zamanlar. Başına da firmadan danışman koydular. 99 gibi Metale kaydı. Marka da Ibanez'e kayıyordu. Pentagram'ı Metallica'yı dinlemeye başladım. 2001de ilk elektrogitarım Washburn Lyon, 2012'de de Ibanez Rg870QMZ-RDT aldım. Aslında 2005'lerden beri, ilk Demir Demirkan'da gördüğüm RG570'i almak istiyordum. İnşallah 4-5 ay Zuhal'in stoğunda tükenmezse, stokta bulunan mağazasından getirtip alacağım. Aslında Mavi'nin Kıvanç Tatlıtuğ ile yaptığı kampanyayı kazanmak vardı 😀
 
Son düzenleme:
Buckethead. İlk enstrümanım hohner special 20 mızıkaydı. Blues solosu atmaya çalışıyodum ilk başlarda. Baktım olacak gibi değil ismini verdiğim abi sayesinde elektroya geçtim
 
Benimki hiç müziksel değildi maalesef :) Maroon 5'ın vokale baktım karizma yakışıklı bir herif. İnsan özeniyor ne kız vardı bunun peşinde diye düşünüyor. Bende o ses olmadığından gitar çalayım bari dedim.
Ama başladıktan 1-2 ay sonra müzikal anlamda çok kaliteli gruplar ve insanlar keşfettim. Benim büyüdüğüm yer büyük şehir değildi insanlar Tarkan, Sezen Aksu, Ferdi Tayfur gibi insanları dinlerlerdi bu yüzden kendim keşfetmek zorunda kalmıştım.
Kesinlikle beni motive eden ve bu işi ilerletmemi sağlayan adam Steve Vai ve Joe Satriani'dir ama özellikle Vai :)
 
burak kut - yaşandı bitti, veletken dinlemiştim gitar sesi çok hoşuma gitmişti, sonra iron maiden metallica vs dinledim ergenik zamanı, sonra bir cort x2 alıp araya ilk sevgililer vs girince bıraktım gitarı, yıllar sonra tekrar gitar hevesim gelince (hepte almak istiyodum tekrar başlamak istiyodum) cort x2 alıp oradan yürüdüm çokta olmadı gerçi tekrar başlayalı ama bir şekilde vakit buldukça birşeyler öğrenip keyfimce çalıyorum birşeyler.
 
Çok karışık benim, yazsam ne saçmalıyor bu dersiniz ama idol olarak James Hetfield dersem yanlış olmaz. Yazlıkta otururken Unforgiven dinletmişti sevgili arkadaşım Sertaç, ondan beridir hala eski Metallica şarkılarını dinlerim bıkmadan. Daha önce de Rod Stewart, Queen, Bryan Adams falan dinlerdik evde, abim sağolsun. Bir diğer idol de Pink Floyd, David Gilmour. Mızıka, evde hiç çalınmadan bekleyen uzun sap bağlama ve abimin orgunu saymazsak annemin aldığı admira juanita klasik gitarım ilk müzik aletimdi. Ondan önce piyano, org, flüt vs ile haşır neşir olmuşluğum çoktu ama. Şimdi çok alet var evde ama hala doğru düzgün birşey çalabiliyorum diyemem. Maymun iştahlılık kötü şey...
Güzel ekipman araştırırım ama :)
 
Geri
Üst