kulaklık

  • Konuyu açan murtazaman
  • Başlangıç tarihi
Arkadaşlar kayıtlarda kullanmak üzere sesleri flat ve kaliteli veren , mikrofon kayıdı sırasında dısarı cok ses vermeyen hatta varsa hiç vermeyen bir kulaklık almak istiyorum ..
suan incelediğim 2 kulaklık var
beyerdynamic dt770 veya 990 pro (fiyatları aynı 209$ civarı)
http://www.bananas.com/productdetail.asp/PID_2191
ve AKG K240S .. (100 $ civarı)
http://images.google.com.tr/imgres?...1&prev=/images?q=AKG+K240s&svnum=10&hl=tr&lr=

siz hangisini önerirsiniz veya belirttiğim standartlarda başka ne önerebilirsiniz cevaplarınız için simdiden cok tesekkürler..
 
akg k-55 aldım dün, çok başarılı bir kulaklık. sesleri flate yakın veriyor ve müzik dinlemek de, gitar çalmak da çok zevkli oldu sayesinde.
 
kendi birikimlerimi paylasiyim

kullandigim kadariyla

en basta sennheiser mx-500 abartimamasi gereken bir urun.32ohmluk empedansı yuzunden volume cıkısı en dandik sony kulaklıktan daha dusuk.ve kaba bir anlatımla sesler uzaktan geliyor

basslari kesinlikle yetersiz,yani bende bass manyagi biri degilim ama genel hatlariyla kotu bir bass karakteri var,hatta sony discmanimde,8/10da volumeda distortion olusturuyordu,catir patir.tonlar genel acidan flat ozellik tasiyor.

en buyuk artısı,ayrintili iletmesi ve mid,tiz dengesinde basarili olmasi.ozellikle jazz ve klasik muzik dinleyenlerin tatmin oalcagi bir kulaklık,cunku hersey orjinaline yakın tonlarda geliyor.
ama rock/metal dinleyenlere onermeyecegim bir kulaklık.dinlerken cosku hissedemiyorsunuz.

illa mx serisinden birsey alacaksanız,16ohmluk sennheiser mx-550 ya da 450i oneririm.

sony'nin dusuk mdr(818,819,e755 vs gibi) elestirim ise seslerin parlak ve yorucu olması,zaman zaman zevkli olsa da kulagı yorabiliyor,birde frekans aralıgında midler ve tizler ortaya cıkartılmıs,basslari ise guclu.

bir de bir uyari,sakin ustundeki plastik tabakayı cıkartmayın,kulaklık bozuluyor.
 
benim tavsiyem beyerdynamic dt-770...akg k240 ta kullandım sony mdr-7506 da kullandım ama bence dünyanın şu anki en iyi kulaklıkları beyerdynamic in...kusursuz bi kulaklık
 
Konuyu baştan sona takip edemedim ancak türkiyede yeni yeni önemi anlaşılan audiophile konularının bu forumlarda tartışılması bizi çok mutlu etti. Yaklaşık 2006 yılından beri headamp ve çeşitli custom çalışmalarla siz müzik severlere türkiyede olmayan hizmetler vermekteyiz.

Şu konuda bilgi vermek isterim kaliteli yüksek ohmajlı kulaklıkların sürülmesi için ayrı amfiler gerekmektedir. Ancak bu şekilde yüzlerce lira verdiğiniz kulaklıkların kalite farkını anlıyabilirsiniz.

Kulaklık amfileri ile ilgili detalı bilgiyi www.ampli-fi.com adresinden edinebilirsiniz.
 
Ultimate Ears....

Bence, rock müzik için şu ana kadar bass konusunda ve izolasyon konusunda en iddalı kulaklıklardan biri Ultimate Ears...

özel olarak, van halen, lars ulrich ve flea için kullaklık üretmiş bir marka e daha ne olsun :)
 
Geri
Üst