29 Nisan İstanbul Cumhuriyet mitingi

http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber_detay.asp?PID=318&HID=1&haberID=335454

sanırım cumhuriyet yönetiminin sulandırılmasını engellemek ve üniter devlet yapısının bir bin yıl daha sürmesi için betona demir katmak gibi bi aktivite daha... bu iş bin kere yapılsa da bıkılmaması gerekir diye düşünüyorum.. ankara mitinginin 2. si diye düşünmeyin..

sanırım 29 nisan pazar günü çağlayanda yapılacak bu toplantı.. ankaranın 5 katı insan kalabalığı olsa sanırım mesaj yerine daha bir ulaşır.. egemenliğin politikacılarda değil ulusta olduğu hatırlanır..
 
Arkadaş, yürü yürü nereye kadar? Tabii gençlik eğleniyor, eyvallah. Eğlensinler..

Bu arada,

egemenliğin politikacılarda değil ulusta olduğu hatırlanır..

Politikacılar egemenliği nerden alıyorlar acaba? Fransız Devrimi öncesinde olduğu gibi Tanrı'dan mı? Egemenliği politikacılara emanet eden, egemenliği bu şekilde meşrulaştıran halk ya da ulus değil de uzaydan gelme saylonlular mı?

Sormak ister deli gönül.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
evet ne yazıkki egemenliği ulusa bırakma fikri Türkiye de ..pek oturmamış.. 80 yıllık rejimi ve inklapları oturtma mücadelesinin sembolü gibi bişey..
Türkiyede demokratik sistemin yada cumhuriyet sisteminin iyi işletildiğini iddia edemezsin.. zira senin dediğin gibi biz bir fransız devrimi yaşamadık(ki bazıları hala politika görevini dini inançlarıyla ilişkilendirir)..egemenliği politikacilara emanet etme geleneği türkiyede çift partili rejimle yani 50 60 yıllık bir süreç içinde var... bu nu bir gelenek haline getirmek açısından..
evet bırak gençler eylensin..
sen de kendi isteğinle 4 kişiden birini temsil eden ve 4 te 3 lük kısmı dışlayan iktidarınla evde oturursun....
 
darkwingduck demiş ki:
evet ne yazıkki egemenliği ulusa bırakma fikri Türkiye de ..pek oturmamış.. 80 yıllık rejimi ve inklapları oturtma mücadelesinin sembolü gibi bişey..

Ee? Netice?

Türkiyede demokratik sistemin yada cumhuriyet sisteminin iyi işletildiğini iddia edemezsin.. zira senin dediğin gibi biz bir fransız devrimi yaşamadık(ki bazıları hala politika görevini dini inançlarıyla ilişkilendirir)..egemenliği politikacilara emanet etme geleneği türkiyede çift partili rejimle yani 50 60 yıllık bir süreç içinde var... bu nu bir gelenek haline getirmek açısından..

Dediklerinden sorularıma pek bir yanıt çıkaramıyorum. Şunu merak ediyorum, halk egemenliğine, demokrasiye, hukuk devletine inanıyor musun? Öyleyse, öyle ya da böyle demokratik yollarla işbaşına gelmiş birinin reis-i cumhur adaylığını sivil toplum görünümlü faşizan bir hareketle bastırmaya çalışmak niye?

Umarım, 1946 sonrası yapılan seçimlerin hepsini tıpkı Sina Akşin gibi karşı-devrim filan olarak algılamıyorsundur.

Bu arada, yazdığın kısa yazılardan, tüm ulusalcı-muhafazakar kesim gibi bölünme ve irtica paranoyaları içinde olduğunu üzülerek gözlemliyorum.

Görünüş asi, iplemez, rocker; faaliyet statükocu, devletçi, militarist...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
"Görünüş asi, iplemez, rocker; faaliyet statükocu, devletçi, militarist..." güzel bi kalıp.. hepimiz sığarmıyız içine ama bilmem.

eee..ömür pek uzun değil bence sende ipleme .. evet hepsi benim "tipik" özelliğim.. yanlız türk-i müzikleri veya blues jazz da dinliyorum daha çok..


ulusal egemenliklerde .. yürüyüş yada bu tip toplantılar kültürel toplumsal olgunluğu gösterir..bunun herhangi bi görüşle ilgili olması gerekmiyor..
faşizan bi hareket olmadığıda çok açık.. bi bakış açısı yakalamışsın ama iyi temellendirememişsin.. sina akşin örneği güzeldi.. ama cumhuriyet yürüyüşlerine "karşı olmak"tan çok "karşı olmaya karar vermiş" gibi gözüküyosun...

bu tip olaylara yanlı bakmamak lazım.. toplumsal dinamikleri harekete geçirir bu tip organizasyonlar..

fransız devrimiyle,faşizmle,anti demokrasiyle...uzaktan yakından alakası yok..zira bu devrimci düşüncede bir hareket değil ..zaten var olan devrimin , 80 yıllık cumhuriyet devrimlerin hala sürdüğünün altını çizmek için bu devrimlere bir dinamizm ,bir heyecan yaratmak için ,bir hareket diyebiliriz.

zaten dediğinin tersine yürüyüşün amacı halk egemenliği hukuk devleti vesaire.
sen cumhuriyet devrimlerinin ne şartlarda gerçekleştiğini bilmiyorsun..iktidarda halkın iradesi %25 orda yürüyen temsilen halkın %75 esasen mantık bu olmalı.. bu gayet demokratik modern ,hak hukuk için bir ön koşul..bunun güzelliğini algılamaktan kendini mahrum etme.

ve evet cumhur başkanlığına geleneklere uygun biri gelmeli artık 80 sonrası hatalar tekrarlanmamalı..

cevap istemiyorum senden. muhtemelen kendini haklı çıkarmaya yönelik bi cevap verirsin.. haklısın diyeyim o zaman..
 
14 Nisan da Ankara daki mitinge katıldım ve birilerinin mesajı aldığına inanıyorum. Ancak bizim politikacılarımız yüzsüzdür kafalarına çaka çaka anlatmak lazım. Çağlayan daki miting ikinci çekiç darbesi olmalıdır.Aynı katılımın orada da olacağına inanıyorum.
 
mesaj yerine gitsin gitmesin, cumhuriyet için yapılan bi çağrıya bu kadar insanın cvp vermesi içimi rahatlatıyor.. Varsın başkaları mitinge alıştı bunlar desin ülkemin cumhuriyetin üzerinde akbaba gibi gezenlere bi gözdagıdır bu..Bu devlet, bu bayrak sahipsiz değildir!!
 
Bu da moda oldu artık. ulusalcı-muhafakar kesim demokrasi savunucusu oldu başımıza. İstemiyorum kardeşim etrafımda kara çarşaflı kafası kapatılmış bastırılmış kadın, sarıklı önden yürüyen yobaz adam. Değilim demokrat hayret bir şey yaw. İnsan hakkı demokratik hak diye tepemize delikanlı iki laf konuşmayı bilmez adamı cumhurbaşkanı yapacak, yobazlığı da inanç diye önümüze koyacaklar. Yeter bee her şeyi ne de güzel kullanıyorlar. Haklısın darkwingduck aldırma her yerden çıkmaya başladı bunlar onlardan öğrenecek değiliz cumhuriyet tarihini ve demokrasiyi. Arap usulü demokraside yok gözümüz.
 
Yani bu mitingten anlamazlar anlamalarınıda beklemezdim zaten!!!
Tek şunu denebilir "Sayın" R.T.E. için;

Bindirilmiş kıta yok, BİN DİRİLMİŞ KITA var!!!!
 
Herkes herşeyi kabullenip susar oturursa ne olurki , birşeylere karşı tepkimizi göstermemizin zamanı geldi de geçiyor. Daha ne kadar bekliyeceğiz ne kadar susacağız Amerika kuklası devlet olduk yakında İran gibi olursak hiç şaşırmayın. Mitinge katılıcam bende ama Ankara'daki gibi yürüyüş olacakmı yada güzergahı ne olacak bilgisi olan ?
 
Geri
Üst