Enstrümanın içine yerleştirilen çip ve çalıntıya son

evet arkadaşlar yeni bir alet icat edilmiş ve bu alet in sinyal gönderen ayrı küçük bir çipi var ve bu çipi gitara yerleştirdiğiniz zaman elinizdeki alet o çipten gitarın size ait olduğunu kanıtlıyor. her çipin ayrı kodu olduğu için artık enstrümanınızın size ait olduğunu kanıtlamak daha kolay herkes aşağıdaki linke bir gözatsın bence herkesin edinmesi gerek bir icat


http://www.stewmac.com/shop/Accessories/Security.html
 
Gayet güzel bir icat ama sanırım bu biraz zor işleyecek bir mekanizma. Benim american stratocaster ım harcase i ve kağıtlarıyla beraber herşeyiyle çalındı mesela bu eylülde. Gitarı bul bulabilirsen.. Her yere haber verdim ama bulunamadı tabi. Sonuçta bu aletleri bulmak da önemli. Keşke GPS sistemini kullanan veya benzer bir sistem geliştirilse. Cep telefonlarını takip eder gibi takip edebilseler. Asıl önemli olan o bence.
 
slm

güzel bi olay fakat acaba gitar sinyaline bi etkisi varmı. gerçi carvin koyduğuna göre yoktur.ama sonuçta adam bunu bilip çipi söküp atarsa ne olacak :?:
 
Re: slm

presence demiş ki:
güzel bi olay fakat acaba gitar sinyaline bi etkisi varmı. gerçi carvin koyduğuna göre yoktur.ama sonuçta adam bunu bilip çipi söküp atarsa ne olacak :?:

Gitarın üstüne bu gitarda hırsızlığı engellemek için çip var yazmadığın sürece anlaması zor olur herhalde :mrgreen:
 
Jak girişine de gizli kontak yaptırın, çalanın işine yaramasın... :LOL:

Hatta manyetiklerin arasına yanıp sönen LED'lerden taktırın, alarm hissi verebilir, çalarken de şekil olur... :p

Bence bu sistem para tuzağı. Bir çeşit barkod gibi bir şey. Sadece görüntü farklı ve kendine ait kodlaması varmış, ne işe yarayacaksa... Gitar elden gittikten sonra bir işe yaramaz...

Keşke kenna'nın dediği gibi GPS tarzı bir sistem olsa...
 
Zaten çalıntıyla alaklı değil bu sistem. Carvin siparişle de gitar yaptığı için öyle durumlarda gitar sahibine kendi gitarındaki çipin numarasını veriyor, kişi de gitar yapım aşamasındayken bilgisayardan gitarının fabrikanın neresinde olduğunu, yapımın hangi aşamasında olduğunu takip edebiliyor. Sadece fabrikanın içindeyken kullanılabiliyor yani. Ama ilerde bu sistem geliştirilir ve çalınan gitarların yeri de bulunabilir aynı yeni telefonlarda olduğu gibi...
 
O kadar da büyük bir olay değil (montajı yani).
Örnek pickguardı çıkartıp müsait bir yerde küçük bir delik açıp içine yerleştirebilirsiniz. Yada ton kontrollerinin olduğu yerde.

Asıl mesele çalınan gitarın el değiştirmesi.
Dükkanlarda bu çipi okuyacak sistem olması vs.
Ki o durumda bile gitar elden ele dolaşabilir yıllar boyu.
 
Yahu neler neler yapıyorlar. Çip kadar telefon üretiliyor da gitarın içine mi takip edici bir parça konulamıyor? Tamamen endüstrinin ne ile ilgilendiğine bakar bu olay. Belli bir yere teknolojinin aktarılması için o alanın önem ifade etmesi gerekir. Zannetmiyorum ki 1-2 gitar firması böyle bir sistem geliştirmediği sürece ayrı bir bilişim firması bu işle uğraşsın. Arabalara bile gps yol haritası koyuluyor. Bu tür şeylerin gelişmesi tamamen endüstrideki önemiyle alakalı.

Nereye nasıl takılacağı da açıkçası tartışılacak birşey bile değil. Açar pickguardı koyarsın içine. Futbol topu değil ki bu kardeşim, çip...

Gitarların "aman kaybolmasın çalınmasın çalındığında da hemen bulabilelim" diye önemsendiğini hiç sanmıyorum.

Bırakın onu, gitarı sigortalatamıyorsunuz bile. Gül gibi american stratocaster'ım çalındı, bari yeni gitarı sigorta vs yapalım dedik, yok öyle bir olay.

Dediğim gibi, bu tür güvenlik önlemleri tamamen bu aletlerin (her ne ise) endüstrideki önemiyle alakalı.
 
Pasif Rfid sistemi ile takip yapilamaz.Kendi guc kaynagi olmadigi icin normalde calismaz.Sadece entegre ve antenden olusur.Gitarin sinyalini bozmaz.Okuma mesafeside max 20m idi yanilmiyorsam.Yani dunyada her 40m de bir rfid tarayicisi oldugu zaman sistem calisir :) bu cipler zaten uzun zamandir pek cok alanda kullaniliyor.Ornegin kedi,kopeklerin deri altina yerlestirilerek kimlikleri bulunuyor.
 
Gitarin takip edilmesi arabaya gps takilmasi gibi bir olay degil.Gps sadece gelen sinyalleri alir ve matematiksel hesaplar ile yerinizi bulur.Takip icin ise hem gps e hemde gpsten aldigi bilgiyi kisiye gondermek icin vericiye ihtiyac vardir.Teknik olarak hepsini kurduk sarj sorununu cozduk diyelim,verici surekli transmisyon yaparken siz gurultuden gitari calabilirmisiniz sizce?
 
Geri
Üst