Squier Bullet Tel-bridge Problemi

W

w3w3w3

Selamlar herkese yaşım 19 istanbul dan katılıyorum aranıza :) . 1 hafta önce aldım gitarımı fakat az önce nut denen kısımdan en alt tel çıktı ve yerine taktım sonra gözüme köprüdeki bu şeyler çarptı, en soldakinin vidası biraz çıkmış sağdaki de içeri doğru duruyor. Normal birşey olduğunu sanmıyorum bunun, ne yapabilirim bununla alakalı gitarı aldığım yere geri mi götüreyim ?
bridge.jpg
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
Öncelikle foruma hoşgeldiniz.
Allen anahtarı ile ikisini eşit şekilde ayarlayacaksınız hepsi bu (Bu iş tel yüksekliğini ayarlamak için yapılır temel olarak, buna dikkat)
Onun dışında bu forumun %90 oranında kullanıcısı sizden genç değil :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Hoşbulduk, sağolasın açıklama için tellerdeki cızırtı bu yüzden geliyordu demek. Entonasyon mu oluyor bu işlemin adı, şimdi internetten baktım da bayağı bi hesaplamalı birşey yapıyor adam. Kendim yapsam tel ayarlarını bozmam dimi ?
 
Hoşbulduk, sağolasın açıklama için tellerdeki cızırtı bu yüzden geliyordu demek. Entonasyon mu oluyor bu işlemin adı, şimdi internetten baktım da bayağı bi hesaplamalı birşey yapıyor adam. Kendim yapsam tel ayarlarını bozmam dimi ?

Bu işlem entonasyon değil, o farklı bir iş, burada sorun çıkaran parçayı ilgilendiren işlem tel yüksekliği.
Bu işleri kendiniz yapabiliyor olmalısınız,
ilk seferde mümkünse yaptığı işi izleyebileceginiz bir lutiyeye gidin, sonrasında kendiniz yapmayı deneyin.
Kendimden örnek verecek olursam tamamen internetten bulduğum kaynaklarla, "gitarımı nasıl daha iyi bir hale getirebilirim" düşüncesi ile biraz ayarı bozarak öğrendim açıkçası ve bu düşünceler işin okulunu okumaya kadar geldi.Ekstrem müdahaleler yapmazsanız bir gitarı kullanılamaz hale getirmek çok zor iş bence :)
Tabii ki internette ve halihazırda forumda bu işler ile ilgili bolca kaynak mevcut.
Benden daha tecrübeli abilerim daha fazla bilgi verebilir.
 
Alyan anahtarla setskurları çevirerek paralel yapabilirsin, hatta yapmalısın ki tel kaymasın.
Tel yüksekliğini ayarlamak için kullanılır, kullanıcıya göre de değişir.
Entonasyon, arkadaki vidalardan yapılır.
 
Hoşgeldiniz, güle güle kullanın gitarınızı...

Arkadaşların yazdığı gibi size alyen anahtarı lazım. Yanılmıyorsam saddle ayarı için 1.5 mm alyan gerekiyordu, şu resimde en solda görebilirsiniz:

mHOEM8dWR6VZU2s44v7QvpQ.jpg


Bu arada çektiğiniz fotoğrafın açısından çok anlaşılmamakla birlikte, köprü gövdeye paralel (yapışmış) gibi sanki. Tremoloyu iki yönlü kullanmak istiyorsanız biraz açılı ayarlamak gerekecektir. Sizin köprü alttaki resimde aşağıda görünen gibi duruyor şu an galiba:

2q0ouc2.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim, cevap veremedim erkenden :) Youtube da bulduğum bir videoya göre ayarladım kavisli bir şekilde titreşim sesi de ortadan kalktı.
Buried aynen 2.fotoğraf gibi duruyor şuan, gitarı alırken tremoloyu vermeyince bende herhalde onun yeri yok bu gitarda dedim, evde farkettim deliği olduğunu :) internetten alıcam onu
 
Geri
Üst