Since Yesterday (Hardcore / Metal) - Ankara

HORSE THE BAND & SINCE YESTERDAY TURKİYE TURNESİ 2008

“Horse The Band” , 2000 yılında Amerika’ nın California eyaletinde kurulmuş bir deneysel metalcore grubudur. Grubu türdeşlerinden ayıran en büyük özelliği ise, scream vokaller ve sert-distortion gitar soundlarını, 8-bit müzikler ile sentezlemeleridir. Bu bağlamda Nintendo Oyun Konsollarının müzik tonlarını yakalamak için, Korg MS-2000, Roland Juno-D Synthesizer ve LSDJ Gameboy kartuşu kullanmaktalar.

- evet; bizler onları “nintendocore” un yaratıcıları olarak biliyoruz !!!

Grup 2002 yılında kendi çabalarıyla turnelere başladı ve Amerika'nın değişik şehirlerinde sahne aldılar. Between The Buried And Me, The Dillinger Escape Plan, The Fall of Troy, Poison The Well, GWAR, All That Remains ve Dragonforce gibi birçok ünlü metal, hardcore grubunun yanı sıra Gatsby’s American Dream, Portugal The Man, Forgive Durden gibi rock, indie kategorisinden gruplarla da aynı sahneyi paylaşan grup; bunun yanı sıra “Vans Warped Tour” ve “Sounds Of The Underground” gibi önemli festival ve turlarda da yer alarak müzik piyasasındaki yerlerini sağlamlaştırmayı başarmışlardır. Albümlerini çıkardıkları müzik şirketleri, genelde küçük çaplı şirketler olmasına rağmen, internet ve şovlarındaki muhteşem performansları sayesinde Amerika ve Avrupa'da oldukça ünlendiler. 2005 yılında “Alternative Press” grubu –izlenilmesi gereken en iyi 100 grup- arasına koymuş ve grubun bu başarısı ünlü plak firması “Koch Records” un gözünden kaçmamıştır. Sonuç olarak grup son albümleri “A Natural Death” i geçtiğimiz sene KOCH RECORDS’tan yayınlamıştır. Şarkılarında genelde Super Mario Bros, The Legend of Zelda, Megaman, Teenage Mutant Ninja Turtles gibi kült nintendo video oyunlarına, çizgi romanlara mizahi anlamda müzikal ve liriksel göndermeler yer almaktadır.

Grup üyeleri:
Nathan Winneke (The General) - Vokal
Chris Prophet (Baby Horse) - Davul
David Isen - Gitar
Dashiell Arkenstone - Bas
Erik Engstrom (Lord Gold) - Klavye / Synthesizer-LSDJ

Diskografi:
1999 - Scabies, The Kangarooster, and You (Demo)
2001 - Secret Rhythm of the Universe
2003 - R. Borlax
2004 – The Effing 69 World Tour (DVD)
2005 - The Mechanical Hand
2007 - R. Borlax (Re-release)
2007 - A Natural Death

Ek olarak, grubun "I Am a Small Wooden Statue on a Patch of Crabgrass Next to a Dried Up Riverbed" (2001), "Beautiful Songs by Men" (2002) ve "Pizza" (2006) olmak üzere üç EP si bulunmaktadır.

VE ŞİMDİ “HORSE THE BAND” 2007 KOCH RECORDS ÇIKIŞLI SON ALBÜMLERİ “A NATURAL DEATH” İN DÜNYA TURNESİ KAPSAMINDA 3 KONSER İÇİN ÜLKEMİZE GELİYOR. 4-5-6 NİSAN TARİHLERİNDE “Eazt Productions” tarafından GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN BU TURNE KAPSAMINDA KENDİLERİNE YİNE 2008 İÇERİSİNDE İLK ALBÜMLERİNİ ÇIKARACAK OLAN VE BU ALBÜMÜN RESMİ İLK TANITIM TURNESİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK OLAN “SINCE YESTERDAY” EŞLİK EDECEK.
 
HORSE the Band & Since Yesterday Turne Tarihleri ve Mekanlari

3 Nisan Perşembe, Ankara, Tunalı Gölge
5 Nisan Cumartesi, Eskişehir, Hayal
6 Nisan Pazar, İstanbul, Balans

Afis Cok Yakinda Yine Burada.....
 
294npcw.jpg
 
Herkese merhaba!

Uzun zamandir süren albüm çalismalarimizin nihayet son asamasina gelmis bulunuyoruz. Su anda Ankara Midas’in Kulakligi Stüdyosu’nda kayitlarimiz baslamis durumda.

Geçtigimiz aylarda grubumuzda bir degisiklik yasadik. Since Yesterday’ in kurucularindan olan vokalistimiz Can Güçyener, kisisel islerinin yogunlugu sebebiyle sahnedeki görevini birakti. Can bundan böyle grubun perde arkasinda menajerimiz Orcan Yigit ile birlikte çalisacak. Yolumuza bes kisilik bir grup olarak devam edecegiz.

Albüm ile ilgili ilk sonuçlandirdigimiz kisim ise kapagi oldu. Unearth, In Flames, Shai Hulud, Sepultura, Converge, Deftones ve Poison The Well gibi gruplarla çalisan DEREK HESS, ilk albümümüzün kapagini tasarladi. Bu kapagi da sizlerle yakinda paylasacagiz.

Albümümüzün prodüktörlügünü ise Lamb Of God, Haste The Day, Everytime I Die, Armor For Sleep, Clutch, Coal Chamber, Eighteen Visions, King Crimson ve Vision Of Disorder gibi gruplarin albüm ve single’larinin yapildigi The Machine Shop’tan WILL PUTNEY üstlenmis durumda. Will çalismalarimiza yerinde katilmak üzere New York’tan Ankara’ya geliyor. Kendisiyle çalisacak olmaktan dolayi çok mutluyuz.

THE ARTIFICIAL TRUTH adini verdigimiz ilk albümümüz ile ilgili tüm gelismeleri takip edebilmek için Myspace sayfamizi (www.myspace.com/sinceyesterdaytr) sik sik ziyaret etmenizi öneririz çünkü sayfamiz kayit süresince her gün güncellenecektir.
 
Radyo Hacettepe'nin sizler için hazırladığı Cumartesi gecesi eğlencesine davetlisiniz!!

Queen Tribute A Kind Of Magic ve sürpriz hediyeler için 17 Ocak Cumartesi@Dib Sahne 'de buluşalım!! :)
 
ILK ALBUMUMUZDEN ILK SINGLE MYSPACE'TE

Albumden ilk sarki HEY! SLEEPWALKER sayfamiza eklendi.

www.myspace.com/sinceyesterdaytr

Dinlediginiz sey umariz hosunuza gider. Yorumlarinizi bekliyoruz.

ILK ALBUM THE ARTIFICIAL TRUTH YAKINDA GELIYOR.

Produktor, Miks ve Mastering: WILL PUTNEY
(Lamb of god, Suicide Silence, Fall out boy, vs.)
(The Machineshop Studios, New Jersey)

Album Kapak Artwork: DEREK HESS
(In flames, Sepultura, Deftones, vs.)

SY



edit3copyufak.jpg
 
Oldukca basarılı arkadaslar.Bir modern rock sever olarak cok begendim.Turkiyede bu tarzlar alıcı bulmasa da size bol sanslar diliyorum.Kolay gelsin.Konserde gorusmek uzere.
 
Herkese selamlar!

Myspace'imize yakında yayınlanacak olan "The Artificial Truth" isimli albümüzden "It Always Feels Good To Remove Scabs" adlı parçamızı da eklemiş bulunuyoruz. Parça ile ilgili görüşlerinizi bekliyoruz. Avrupa turnemiz ile ilgili güncellemelerimizi de myspace sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Görüşmek üzere,

SY

www.myspace.com/sinceyesterdaytr
 
Geri
Üst