Bilgisayar Nasıl Amfiye Çevrilir ?

Merhaba !
Ben bir elektro gitar aldım ama amfi için biraz daha bekleyeceğim. Bu süre içerisinde masaüstü bilgisayarımı nasıl amfi olarak kullanabilirim ? Kullanabilir miyim ? Nelere ihtiyacım var ?
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Kaliteli bir kulaklığım var. Bilgisayar ekranı olarak küçük bir televizyon kullanıyorum onun da ses kalitesi fena değil. Dediğiniz malzemeleri nerede bulabilirim ? Hangi programı önerirsiniz ?
 
Kaliteli bir kulaklığım var. Bilgisayar ekranı olarak küçük bir televizyon kullanıyorum onun da ses kalitesi fena değil. Dediğiniz malzemeleri nerede bulabilirim ? Hangi programı önerirsiniz ?
Eğer idare edecek bir ses kartınızı varsa opsiyon çok. Ama gitarınızı bilgisyara ses kartı ile bağlayabilmeniz lazım. Düzgün bir ses kartı şart yani. Uyduruk on board ses kartları ne kadar iş görür emin değilim.
S-gear yazılımının 15 günlük deneme sürümü var. Tavsiye ederim. Olağanüstü kaliteli bir yazılım. Gitarı bilgisayara bağlayın, yazılımı kurun ve bilgisayarın amfiye dönüşmesini seyredin:)
 
Yeni başlarken ses kartı çok da zorunlu değil bence :) Amfim ve interface'im olmadığı zamanlar onboard ses kartı ve 15 liralık kablo ile tatmin olduğumu hatırlıyorum :)
Şuan ise realtone ile birlikte bias fx professional kullanıyorum, amfiye çoğu zaman ihtiyaç duymuyorum bile. İlerleyen dönemde ucuz yollu bir ses arayüzü alınabilir ancak ben yeni başlayan herkesin amfi deneyimini mutlaka tatması gerektiği taraftarıyım.
Benim görüşüm onboard ile devam edip, sonrasında amfi almandan yana :)
 
Öncelikle bir modelleme programı indirmen lazım. Ampli Tube, Guitar FX Box, Bias FX, Guitar Rig gibi bir çok program var. Al indir deneme sürümünü ( Tam sürüm pahalı. ) bir kaç gün uğraş. 15 gün falan vermesi lazım. Sonra başka bir program indir, öyle öyle idare et:D
Bağlamak için ses kartına ihtiyacın olacak. O da yok ise jack küçültücü lazım. Bu arada ASİO işi falan da var. O kısım işin biraz kaliteli olması için. Sesin geçikmemesi için ASİO lazım. Onu destekleyen de ses kartı lazım. Ha, bu işte çok tecrübeli değilim. Ancak bir fikir sahibi ol istedim:) ASİO işinde pek bilgili değilim.
 
Geri
Üst