William Blake

arkadaşlar william blake hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum umarım bu ismi duymuşsunuzdur mutlaka hayatımızda yeri olması gereken bir kişi o :LOL:
 
siirleri canli imgelerle doludur ve genelde siirlerini bakir levhalar üstüne kenarlarina yaptigi süslemelerle birlikte kendi buldugu tekniklekaziyarak görsellestirmistir..genelde dinsel temali siirler yazmistir..fakat kiliseye ve devlete karsidir..
insani alip götürürr
jim morrison in esin kaynagi dahi..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
ohh phee saolun arkadaşlar sonunda william blake hakkında yazan kişiler olmuş ewt songs of innocence ce songs of experience gerçekten çok ii kitaplar ne diyim okumaya devam edin :p
 
İngiliz edebiyatının en saglam şairlerindendir william amca ama her gün okuyunca bir de sınavı olunca daha bir yoğunlaşırsınız kendisinin eserlerine hatta hatim edersiniz...ama şu sözleri benim biraz canımı sıkmıştı acıkcası..
'THE DİVİNE İMAGE'
....
And all must love the human form,
in heathen,turk or jew.
Where Mercy,Love & Pity dwell,
There God is dwelling too
 
Geçen okula bir kitapçı geldi.Ben de bakıyordum şöyle bir kimler var diye;Gorkiler,Tolstoylar,Dostoyevskiler...Bir de baktım Victor Hugo amcam asaletli asaletli kasılıyor.Bir onu aldım.Sonra,biraz daha bakınırken bir kitap gördüm,adına vuruldum;Masumiyet ve Deneyim Şarkıları :!: Hemen aldım...
Bu mini hikayem bir yana kitap harika,adam harika yazmış.İllallah dedirtmiş duygularına.İlham perisi az çekmemiştir ondan ;) Ben de,İngiliz Dili ve Edebiyatını isteyen bir potansiyel üniversite öğrencisi olarak hatim ediyorum,arada da ilham perisiyle o günlere dair sohbet ediyorum :roll:
 
cennet ve cehennemin evliliği kitabını okumuştum..bana gelmiş geçmiş en büyük şair fikri vermemişti..neden dersen ilk olarak bi şiir kitabı değildi..ikincisi haliyle yok..kitap fena değildi..ismi ironik vegüzel..içi hakkında çok mükemmel diyemem..
 
Şiirleri kadar bakır üzerine işlediği gravürleri de çok güzel.
Ama "dünyanın en iyi şairi" tanımlaması hem fazla hem de gereksiz.

"İnsanın arzuları algılarıyla sınırlıdır; kişi algılamadığını arzulayamaz." W.B.
 
Babamın şiir defterinin ilk sayfasıdaki kendi yaptığı harika manzara resminin altındaki yine harika şiirin sahibi olan adam..İlk tanışmam bu şiiriyle olmuştur..

"senden istediğim bir küçük sevgidir,
gelen ve ağır ağır büyüyen,
...değil gelen ve giden."
 
Yumuşak Kar;

Gezindim ortalıkta, karlı bir günde:
Oynamasını istedim yumuşak Kar'dan benimle:
Oynadı ve eridi yaşamının baharında;
Ve Kış korkunç bir cinayet dedi buna.
 
İngiliz mistik,şair,ressam,heykeltıraş.Öleli bikaç yüzyıl geçmesine rağmen o zamanlar düşündükleriyle beni hayret içinde bırakıyor.Bi de Goethe var tabi..O tam bir muamma.Çok benzerler aslında..
 
İngiliz şair,ressam ve gravürcü.Yoğun bir coşkunun ve göksel esinin egemen olduğu ilk şiirleri 1783de ''Şiir Taslakları'' adıyla yayımlandı.1787 de kardeşinin ölümüyle akıl ve ruh sağlığı bozulmuş,düşler dnyasıyla gerçekler dünyasını ayıramaz hale gelmiştir.İnsanın üzülesi geliyor ama böyle olmasaydı ''Masumiyet ve Deneyim Şarkıları'',''Cennet ve Cehennemin Evliliği'',''Fransız Devrimi'',''Bir Özgürlük Şarkısı'' gibi şaheserleri okuyamazdık,değil mi?!
 
Bruce Dickinson'un "The Chemical Wedding" isimli konsept albümünün teması, William Blake den alınmadır. Hatta bu albümde "Jerusalem" isimli şiir şarkılaştırılmıştır.

Gerçekten iyi bir şair.
 
Geri
Üst