Sony Ericsson UniStar Üniversiteliler Arası Müzik Yarışması

Sony Ericsson UniStar
Festival tadında bir müzik yarışması….

Sony Ericsson, 58 Üniversiteden toplam 153 Müzik Kulübü temsilcisini UniStar Müzik Yarışması hakkındaki fikirleri ve önerilerini almak için 3 – 4 Mart tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi Büyük Toplantı Salonu’nda bir araya getirdi.

Buluşmada jüri üyelerinin kimler olması gerektiğinden katılım koşullarına kadar bir çok ayrıntı gençlerin fikirleri doğrultusunda masaya yatırıldı. Yarışmanın gelişim ve gerçekleşmesi sürecinde üniversite müzik toplulukları ve ilgili öğrencilerin konuyla ilgili fikirleri ve pratik destekleriyle bu projenin aktif bir parçası olmasına karar verildi.

Sony Ericsson UniStar Müzik Yarışması’na katılmak isteyen katılımcıların yapması gereken tek şey kendilerine ait eserleri www.muzigiseviyorum.com adresini kullanarak İnternet üzerinden ya da UniStar Müzik Yarışması Seraskerci Çıkmazı 7/1 Tünel/Beyoğlu İstanbul adresine posta yoluyla 30 Nisan’a kadar ulaştırmaları.

www.muzigiseviyorum.com adresinde ayrıca yarışma katılım koşulları, seçme kurulu ve diğer ayrıntılar ilgili tüm bilgiler yer alacak.

Sony Ericsson UniStar ne değildir?
• Televizyonda son dönemde çıkan xxxStar yarışmalarının bir devamı değildir…
• Jürinin yarışmacı performanslarını anında değerlendirdiği ve yorumda bulunduğu tarzda bir yarışma değildir…
• Ortaya çıkan yeteneklerin yarışma sonrasında müzik dünyasında desteklenmeyecekleri bir yarışma değildir…

Sony Ericsson UniStar nedir?
• Üniversiteli gençlerin fikirlerini ciddiye alan…
• Üniversitelerde müzik yapan yeteneklerin; yeteneklerini özgürce ifade edebilecekleri…
• İlk elemeleri geçen grupların, dört şehirde, festival niteliğinde geçecek ikinci elemelerde sahne performansı yaşamalarını sağlayacak…
• Ulusal finale kalan 15 grubun İstanbul’da gerçek bir müzik festivali gibi geçecek müzik gününde performans sergileyecekleri …
• Tüm finalistlerin bir toplama albüm ile desteklenecekleri…
• Kazananların ve katılanların yarışma sonrasında müzik kariyerleri için çeşitli yollarla desteklenecekleri…
• Vizyonu, bu yarışmayı uluslararası platforma taşımak olan bir müzik platformudur…

Yarışma mekaniği
Katılım için yarışmacılardan herhangi bir ücret alınmayacak. Tarkan Gözübüyük, Volkan Başaran, Demirhan Baylan, Şafak Ongan ve Murat Beşer’den oluşan juri, gönderilen eserlerden her bölge için onbeş finalist belirleyecek. Öğrenci sayılarına ve coğrafi konumlarına göre belirlenen dört bölge de toplam 60 finalist canlı performansları ile yarışacak. Gençler yarışmaya arzu ettikleri herhangi bir tarzda katılabilecek.

Seçme kurulu bölgesel elemeler sonunda aşağıda belirtilen sayılarda ulusal finalist belirleyecek.

İSTANBUL, 5 GRUP
İÇANADOLU, 5 GRUP
EGE-MARMARA - AKDENİZ, 3 GRUP
DOÐU VE G.DOGU ANADOLU – KARADENİZ, 2 GRUP

Katılımcılar, bölge finallerini de, 15 grubun katılacağı Türkiye Finalini de festival havasında yaşayacak ve yarışacaklar. Yarışmanın Türkiye Finali bir festival olarak tasarlanmasının yanı sıra çeşitli sürprizlerle de zenginleştirilecek. Kazanan yarışmacı jürinin değerlendirmesinin yanı sıra interaktif bir katılımla belirlenecektir (?). Yarışma, kazananın kim olacağına odaklanarak yapılan diğer organizasyonlardan farklı olarak müziği niçin sevdiğimizin altını çizen yaklaşımı ile hafızalara yerleşecek.
Elbette ki bir kazanan grup olacak ve ödül olarak kendilerine bir albüm yapılacak. Ayrıca diğer finalistlere de çeşitli ödüller verilecektir.
 
İSTANBUL, 5 GRUP
İÇANADOLU, 5 GRUP
EGE-MARMARA - AKDENİZ, 3 GRUP
DOÐU VE G.DOGU ANADOLU – KARADENİZ, 2 GRUP


bu nedir yaw, buna da üniversiteliler mi karar verdi, tebrik ederim
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
belirtilen rakamlar bölgelerde bulunan üniversite öğrenci sayılarının oranı gözönünde bulundurularak ortaya çıkan rakamlardır.

konuyla ilgilenen arkadaşlar [email protected] adresine merak ettikleri konularla ilgili mail atabilirler.
 
arkdaşlar biz SEDITIO olarak bu yrşmaya katılmaya karar werirken once likle şu soruyu sordk gruplarda kaç üni. ogrencisi olması gerekıo!!!
we bize werilen cewap: "1 kişi olması yeterli"
bzde bu yrşmaya katılmak için biyerlerden borç bulup apar topar kayıda grdk we başwuruya sıra geldgnde bze; "4kişilik grupta en az 3kişi üni. ogrencisi olması gerekıo" cewabını aldk we başwuru yapamadk!!!
:evil:
we daha snra werilen kararda ise gruplarda üni. ogrencisinin %100 olması gerektgiydi :(
bu gelşmeleri herkesn bilmesi gerektgni duşunerek bu msjı attm herkese saygılar!!! sert kalın tawiz wermein ;)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
"we daha snra werilen kararda ise gruplarda üni. ogrencisinin %100 olması gerektgiydi "

bu konuları kiminle görüştüğünüzü merak ettim açıkçası, keza doğru olmayan bilgiler bunlar. katılım için gruplarda çalan kişi sayısına göre üniversite dışı katılımcı kontenjanı belirledik.

yukarıda söylediklerin konusunda kiminle görüştüğünü bana özel msg olarak atarsan sevinirim. hem konuşuruz ..
 
bu yarışmanın finalistlerinin belirlendigi ve finalistlerin konser werecegi tarihler hakkında bir bilgisi olan war mı? sitede bulamadım da bi garip geldi ben mi bulamıorm acaba :)
 
Samsun'dan Bedbin grubu olaraktan yarışmaya internet üzerinde şarkılarımızı upload ederek başvurduk ancak başvurunun sizlere ulaşıp ulaşmadığı konusunda triplendik.emin hissedemedik kendimizi. Başvuru takibini yapabileceğimiz bir yol varmı?
 
Arkadaşlar sitede her şey yazıyor..4 Kişilik grupta 1 öğrenci üniversiteli olmayabiliyor.. İlk mesajdaki adrese girip istediginiz her şeyi öğrenebilirsiniz..
 
reklam konusunda aynı fikirde değilim hele hele eskişehir konusunda şimdiye kadar eskişehirden 30a yakın başvuru aldık :D
 
Sony Ericsson UniStar Başvuruları Devam Ediyor…

Daha önce 30 Nisan olarak duyurulan son başvuru tarihi katılımcılarımızdan gelen yoğun istek üzerine bir hafta ertelendi. Sony Ericsson UniStar Müzik Yarışmasına başvuruda bulunmak isteyenler 7 Mayıs’a kadar demolarını www.muzigiseviyorum.com adresinden online olarak ya da Unistar Müzik Yarışması Seraskerci Çıkmazı 7/1 Tünel / Beyoğlu adresine posta yoluyla bize ulaştırarak başvuruda bulunabilirler.

Başvuruda bulunan 268 katılımcıya ve bizden başvuru süresini uzatmamızı isteyen herkese çok teşekkür ederiz. Her aşamasıyla farklı, sizin tarafınızdan sahiplenilen bir organizasyona imza atmak istedik ve gösterilen bu yoğun ilgi hepimizin bu konuda hemfikir olduğunu gösteriyor. Müziği seviyoruz!
 
bölge finallerinin tarihleri belli mi?..ya da gruplara en az kaç gün önceden bölge finallerinin tarihi söylenecek.?bunla ilgili bi bilgi var mı?
 
katılımlar sona erdi. bu haftasonuna kadar juri üyelerine bütün katılımlar ulaşacak. önümüzdeki haftanın en geç sonuna doğru bölge finalistleri belirlenmiş olacak. bölge finalleri de mayıs'ın son haftası içerisinde gerçekleşecek.

bilgiler güncelleştikçe burdan, muzigiseviyorum.com ve myspace/muzigiseviyorum adreslerinden takip edebilirsiniz.

teşekkürler
 
Geri
Üst