Audio-technica Ath-m40x

Dinlemek için mi, kayıt-miks için mi ?
40'ı hiç kullanmadım ama 50 var bende. Fiyat performans olarak abartıldığı kadar iyi diyebilirim. Hatta en iyilerinden biri. ( Bu arada, yurt dışında €135ya almıştım ). Ses eğrisi tam düz değil, onu baştan söyliyeyim. Çok hafif bir yay. Tam olması gerektiği kadar, bence. Netlik, berraklık çok iyi. Headroom'la ifade edilen o derinlik gibi duygu, diğer üst seviye modellere göre biraz az. Gerek kayıtta, mikste gerek müzik dinlerken, ben artık ayrı müzik türleri için ayrı kulaklıklar kullanılması gerektiğine inanıyorum. Bu durumda rock, metal, blues için 50yi, jazz, pop ve klasik için AKG kullanıyorum ( Onun da midleri çok açık, bu noktasını sevmiyorum ). Dediğim gibi, m50x rock ve benzer türlerde çok doğru ses veriryor. Kendi kayıtlarımı dinlerken amfiden duyduğum sese gayet yakım. Ama işte, her kulaklığın farklı avantajları var. Örneğin Roland davulu çalarken de, ilginç gelebilir ama, Vox Apmphone'u kapalı kullanıyorum. Tamamen dümdüz. Onu da Audio Technica üretmiş, 50 kadar net ve berrak değil fakat 50 ile davulu çalınca, o bahsettiğim hafif eğri rahatsız ediyor. Ne yazık ki, Tünel vb. yerlerde, Mediamarkta Sony, Beats, Pioneer'ların demosu olduğu gibi, demo kulaklıklar yok. Olması lazım. Böyle bir uygulama yapsalar, daha çok kulaklık satarlar diye düşünüyorum. Benim satın aldığım Klangfarbe'de sıra sıra akgler, beyerdynamicler, shurelar vs vs vardı :D
Open back bir shure vardı, hala aklımda. Dinlediğim en iyi kulaklıktı. Ama işte hem open backti ( yolda dinlemek için bir şeyler bakıyordum ) hem de çok pahalıydı.
Nerede oturyorsun ? AT nin distribitörü Tünel'de. Belki ellerinde açık vardır o yüzden sordum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Ya ben ufaktan bir ev stüdyo işine giriştim. Tek eksiğim ref kulaklık. Hem uygun hemde iyi olan lazım bana. Bu arada kayıt-mix için sormustum. m50x le arasında ucurumlar yok diye biliyorum. Başlangıç için m40x iyi olurmu sizce. Bu arada bilgiler için cok tesekkür ederim.
 
Valla hiç dinlemedim 40ı ama arada uçurumlar yok bilgisi güvenilirse ve tarzın rock-metal ise olur derim. Ben çok memnunum severek kullanıyorum. Ama dediğim gibi, jaz ve pop dinlerken AKG'ye geçme ihtiyacı duyuyorum Yalnız, 50yi ilk alıp dinlediğimde resmen, bugüne kadar boşuna müzik dinlemişim, la bu şarkı böyle miydi falan demiştim. Bu da ben aldıktan sonra "bu ne layn" diye internette araştırma yaparken karşılaştığım sayfa. Resmen duygularıma tercüman olmuştu https://eksisozluk.com/audio-technica-ath-m50x--4531159
Çok reklam yaptım :D

Bu arada 40ı kaça buldun ?
Audio-technica Ath-m50 Profesyonel Stüdyo Monitö GittiGidiyor'da 252876592

http://www.gelecekevimde.com/audio-...=Cimri&utm_campaign=Cimri-fiyat-karsilastirma

Not, yukarıdaki linklerdeki kişilerin güvenirliği hakkında hiç bir bilgim yok
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Valla tarzım rock-metal değil. Çok sıkıntı olurmu. Sonucta acemiyim bu konuda. Ben olaya sadece başlangıç için bir ref kulaklık olarak yaklasmıstım. Senin dediğinde doğrudur tabiki ama ben onun farkına varacak değilim :) Benim amacım mix ve kayıt yaparken düzgün doğru ses elde etmek. özellikle vokal kayıtlarında işimi görecek birşey bakıyorum. Fiyat kalite olarak bunu buldm internette. araştırdım yabancı siteler videolar falan. yorumlar olumlu. birde kullanan arkadaslara sormak istedim.
 
Son olarak şunu söyliyeyim, elimde Vox amphone'u amfisi kapalı durumda sayarsak 3 tane AT var. Fiyat performans olarak çok çoook iyiler. Umarım satarsın ses kartını.
 
Sana da iyi geceler.
Ayrıca, böyle kulakık test etmek ne kadar doğru bilmiyorum ama 'şu videoya göre' 40ın basa kayan midleri 50ye göre daha açık. Eğer bu senin için bir şey ifade ediyorsa :D Yani drivelı gitarlar biraz daha önde olacaktır.
 
Eğer kayıt amaçlı kullanacak iseniz kapalı (closed back ) kulaklık almanız lazım. Ancak ben kulaklık ile mix yapacağım derseniz bu kez açık ( open back ) kulaklık almanız lazım. Bu işin ideali bu.

Ancak pratikte insanlar ; kapalı kulaklık alıp, hem kayıt hem de mix sürecinde kullanıyorlar. Bu şekilde bir ekonomi yaratılıyor. Ancak bu çözümün etkinliği tabi ki tartışmalı bir konu.

Gerçi son dönemlerde kulaklıkların kalibrasyonuna yönelik bir takım yazılımların çıktığını görebiliyoruz. Ancak ben bu yazılımların kapalı kulaklıklardaki stereo panaroma sorununu çözebileceğini pek sanmıyorum. Çünkü bu mesele sonuç itibariyle fiziki bir konu.

Ben çaldığımı real-time dinlemek ve müzik dinlemek amaçlı olarak ATH-M50x kullanıyorum. Bu amaç için güzel bir kulaklık. Ancak ben ses izolasyonu konusundaki özel şartlarım nedeniyle bu kulaklığı kullanıyorum. Şartlarım müsait olsa açık kulaklık kullanmayı tercih ederdim.

ATH-M40x'i hiç kullanmadım ama performansının ATH_M50x'e yakın olacağını tahmin ediyorum.
 
Yine, sadece yukarıdaki vidyoya göre konuşuyorum, m30x daha düz. Bana kayıt-mix için 40tan daha uygun geldi. Sadece videoya göre konuşuyorum. Hadi iyisin seni akşam akşam €20 dan kurtarrdım :D
 
Geri
Üst