Bakım Konusunda Acil Yardım

IMG_8279.JPG
Arkadaşlar limon yağı yerine yanlışlıkla limon çekirdeği yağı almışım ve gitarımın klavyesine sürdüm bembeyaz yaptı klavyeyi bir sorun olur mu ? Yarın ilk iş gidip limon yağı alsam üstüne sürsem geri dönüş olur mu ? Acil yardım nolur. Konuyu doğru yere açıp açmadığımdan emin değilim yanlış yerdeyse özür dilerim. Klavyenin fotoğrafını yüklüyorum.
 
Bir havluyu nemlendirin ve mikrodalgada iyice ısıtın. Isınan havlu ile klavyeyi hafifçe silin. Klavye iyice kuruduktan sonra limon yağı uygulayın.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Limon asitik bir madde ancak yine de koyu renkli bir ağacı beyazlatmaz. Klavye doğal olmayan yöntemlerle renklendirilmiş olmalı. Gitar marka model nedir?
Evet. Limon yağının boyalı klavyeleri beyazlattığını duydum. Ancak pelesenk gibi bir ağaç ise neden beyazlar ki?
Limon yağı değil limon çekirdeği yağı sürdüm yanlışlıkla. Gitarın marka model Epiphone Les Paul Custom
 
Ben cok eski gitarlara fretboard kurumus veya rengi acilmis ise fret doctor kullaniyorum.Hem bakim yapiyor hem de agaci uzun sure kalici koyulastiriyor.Buyuk magazalarda satilmaz.Hangi sehirdeyseniz kucuk shoplara bakin, oneririm.

Limon yagi surdukten birkac hafta sonra renk acilmaya basliyor tekrar.

Not: demek degildir ki limon yagi bir ise yaramaz.Bence iciniz rahat edicekse fretboardun kucuk bir bolumune limon yagi surun ve test edin.Is gorur diye tahmin ediyorum.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst